Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Седан е Luxury Plus ниво.Поръчах я на 4.декември миналата година и миналата седмица на 1 март ми се обадиха, че е в България.Бях изключително приятно изненадан защото като я поръчвах говориха за дата на доставка към 31.05.22 г.Явно винаги дават по големи дати за доставка за да се презастраховат ама като гледам и други колеги са споделяли, че им идват колите за горе долу 3-4 месеца.Коворя специално за Королите защото при другите модели май се чака доста повече.
Peugeot 406
Corolla MY22
Corolla MY22
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Каква реакция очакваш при рязминаване с тир?
На адаптивен круз, при засечена кола да почне да ускорява си дал мигач без да разбереш.
А ако не е така, ходи веднага за диагностика... но съм почти 200% че не си се усетил с мигача.
Това с мантинелата?!?! На таблото ти светва индикация, кога е хванала пътя и го сшеди, кога е хванала колата пред теб и я следи.
Не е само да го пуснеш и да те закара до хола.
Тук пак подозирам неразбиране или объркване, как работи системата и какво може да очакваме от нея.
Автоматичните чистачки ОПАСНИ?!?!
Би ли обяснил. Караш си сухо време и БАМ чистачйата скача ти се стряскаш навиваш в мантинелата докато колата ускорява сама?

Относно спирачките пак. Колата спира много добре, ако имаш притеснения отиваш на стенд и я проверяваш.
Относно сигурността, аз бих заложил на лабораторните изпитания пред твойте или мойте субективни усещания за света.
- Not_active_user_2
- Автомобил: Corolla
Абсолютно съм невменяем - за 14 месеца съм навъртял километраж, който над 80% от хората тук я докарат за 3/5 години я не! И това при положение, че явно нямам представа какво се случва около мен и хич не ги разбирам автомобилите.
Самия факт, че ми задавате въпроси какво очаквам да се случи е ясно, че и да пиша само ще хабя " интернета" . И най- важното - карам дефектна корола!
Самия факт, че ми задавате въпроси какво очаквам да се случи е ясно, че и да пиша само ще хабя " интернета" . И най- важното - карам дефектна корола!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
В случая съм съгласен с колегите по-горе и изпитвам съмнение, че не си дочел книжката за експлоатация на автомобила....Hybrid1stTime написа: ↑12 Мар 2022 19:31 Радара и той - при смяна на платната решава, че тира пред мен не съществува и ускорява.
И да - при чукване на мигач зад по-бавно движещ се автомобил, започва ускорение защото предполага, че ще се изнесеш в другата лента - за да скъси времето за изпреварване... Ако не смениш лентата - ще удари спирачки и пак няма да допусне опасно приближаване...
Автоматичните чистачки - на всички автомобили съм 'усещал' нуждата от лека настройка на чувствителността при различни условия... Но на всичките автомобили е можело да се намери идеалното за дадените условия положение...
Да, автоматичните дълги не винаги работят добре при нашите пътни условия, и затова си има съвсем логични обективни причини - нито ти, нито камерите виждат насрещните фарове при определена пътна конфигурация, но въпреки това има възможност насрещният да вижда твоите фарове и да го заслепяваш на дълги.....
Като цяло - не съм усетил какъвто и да е дискомфорт от 'помощниците' на Тойота - работят си типично както и на другите марки... И да - всеки помощник си има определен диапазон за използване... Едва ли ползвате парктроник при движение по магистралата

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Колега Hybrid1stTime, поуспокой се малко. Логично е да изпитваме някакво съмнение в писаното. Всмисъл позамисли се малко.....от например 100 човека, каращи конкретната Корола само ти (чисто фигуративно говоря!!!!!) споделяш за някакви за теб ''безумни и свръх опасни дефекти'', които никой друг не може да потвърди (погледни евентуално и в някой чуждестранен форум). Явно е, че няма перфектна кола- ВСЕКИ автомобил има недостатъци, които някои от нас ги дразнят, други пък не. Ами за мен има две единствени обяснения- или караш абсолютно дефектен автомобил или просто имаш наистина изкривени представи. Извини ме, ако звучи лична нападка, не го имам така впредвид и не те и познавам лично, но понякога просто има хора с доста странни за мен очаквания. Твърдиш например, че в Дачията при 140 не чуваш мотора, странно, аз пък го чувам, не притежавам такава кола, но съм се возил не веднъж и е определено субективно много по-шумна дори от моята старата Корола Е15. Чувам го и в Ауди А6 allroad. Викаш радарът се заснежава, пръскалките на фаровете не го миели, при Мондеото било възможно. Ок, за Мондеото не знам, но, както вече ти споменах, и при моя Лексус, и при Мерцедес, а питах и един Колега с една БМВ М3ка (2017), същото се оказа и при А6цата ....и там е така. Е, това е дефект, който ЛИЧНО МЕН не би ме отказало от Лексус, Мерцедес, Ауди или БМВ, теб явно ти е проблем. Явно освен Мондео няма друг достоен в това отношение автомобил. Надявам се разбираш какво имам предвид с изброените от мен примери и леката ми ирония (без да е злонамерено
)....че понякога просто всеки от нас си има представи, които не съвпадат с представите на другите, а понякога и с обективната действителност.

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Без да го обръщаме на махленски спор.Има хора които и цял живот могат да правят нещо и да не се научат. Не казвам че ти трябва да си от тези хора.Hybrid1stTime написа: ↑13 Мар 2022 11:17 Абсолютно съм невменяем - за 14 месеца съм навъртял километраж, който над 80% от хората тук я докарат за 3/5 години я не! И това при положение, че явно нямам представа какво се случва около мен и хич не ги разбирам автомобилите.
Ама за 14 месеца колко си бил навъртял и от колко процента повече.. са си алабализми, освен ако не познаваш 100% от форума, което пък е ясно че не е така.
Ако си навъртял толкова, вече трябва да си минал 3,5 пъти през обслужване...па да беше предявил претенции към тойота.
-
- Автомобил: Corolla 1.8 Hybrid Sedan 2022
И моята дойде с новата мултимедия без бутони. При мен имаше диск в жабката, но там указанията са за старата. Така, че и аз просто на сляпо я разучавам, като натискам и пробвам всяко едно нещо в менюто. Прави ми впечатление, че в менюто Приложения, няма нищо.. не знам така ли трябва да бъде...decho_70 написа: ↑13 Мар 2022 08:18 Като я взимах попитах за упътвания.Отговориха ми че преди давали дискове ама сега вече били спрели и да съм влезнел в интернет и от там да си сваля.Е да ама не.Колата дойде с новата мултиедия дето е без бутони.Указания на български няма.Добре че сме от по старото поколение дето едно време учеше руски че си свалих руското упътване и така горе долу се пооправих.Има още доста какво да ручкам из вътре ама от тая работа не ми остава много време да се занимавам в с нея.
И при мен няма нищо и аз се чудех дали трябва да е така.В руското описание пише че трябва да я вържеш за WI-FI и там трябва им браузър с който можеш да отваряш сайтове но не съм го пробвал.На мен ми направи впечатление друго.В менюто за телефона си маркирам телефони с Favorites, но при следващото палене пак е празно и няма нито един запомнен номер.
Peugeot 406
Corolla MY22
Corolla MY22
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Колегата явно се е почувствал обиден и помоли за съдействие за прекратяване участието му във форума.Not_active_user_2 написа: ↑13 Мар 2022 11:17 Самия факт, че ми задавате въпроси какво очаквам да се случи е ясно, че и да пиша само ще хабя " интернета"
П.С. Разбира се - ако размисли - е добре дошъл...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Е то така става ,навик последните години, всички да преследват най-малкото съпротивление.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
-
- Получена благодарност: 42 пъти
Toyota Corolla Touring Sports 2,0 Hybrid Team Deutschland с над 6 000€ отстъпка в Германия

Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко..
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
-
- Автомобил: Toyota Corolla sedan 1.8 hybr
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 3 пъти
И аз да споделя впечатленията ми за 2 седмици и 440 км с новата ми Корола MY 22 1.8 хибрид,седан, ниво Excutive. За момента съм страшно доволен от колата. В града съм впечатлен колко тихо и изключително лесно се шофира. Силно впечатлен съм и от разхода на гориво - за момента и тези километри средния ми разход е 4.8 л/100 км предвид, че външната температура на въздуха през повечето време е -6 до 0 градуса и използвам често подгрева на седалките и парното. От тези 440 км около 150км са магистрално каране със 115-120 км/ч, като съм се стремял да не правя резки ускорения и ми даде разход от 4.6л /100 км
. Като шум в купето при магистрално каране има какво още да се желае, но не бих казал, че е неприятно шумно - има лек шум от вятъра покрай А-колоната. Ако асфалта е от гладкия е супер тихо в купето, при поддържане на постоянна скорост около 120 км/ч , оборотите на двигателя са приятно ниски и шумът от мотора не натоварва акустично. Доста приятно съм изненадан и от пъргавината на автомобила в спортен режим, особено при старт от 0 км/ч, усеща се доста по-мощна отколкото е и заради електромотора ускорява мигновено, все едно няма турбо дупка
. Относно инфотеймънт системата, предвид, че е с адроид ауто ме устройва напълно и е лесна за работа. Като за размери в купето, за по едрогабаритни хора 120+ кг и високи 1.80+ ще им е малко трудно влизането и излизането, но влезеш ли веднъж бих казал, че има достатъчно пространство в купето. Лично аз съм около 70 кг 1.85 см висок и пространството и отпред и отзад ми е достатъчно за комфортно пътуване, не ми опира главата в тавана и мястото за краката е задоволително на задния ред седалки. Озвучителната система на колата също ми допада, бих казал, че е леко над средното ниво.
Като информация за доставката- бях я поръчал края на ноември 2021г, като ми бяха обявили срок до края на април. Колата си я взех на 1 март, което е точно 3 месеца чакане, за което не съжалявам
Като комфорт на возене - вози доста добре, комфортно с леко стегнато окачване, като филтрира добре неравностите и не ги предава грубо в купето. Управлението с волана е доста директно и бих казал с прилична обратна връзка, доста приятно се управлява и в завои. Като цяло правя и сравнение с Тойота корола версо 2.2 д4д 2006г, има доста голям напредък от тогава, като шумоизолация, пътно поведние, качество на материалите в купето. Относно eCvt кутията, ако не се шофира агресивно е доста приятна особено в града, а извънградско при поддържане на скоростта държи и по-ниски обороти на двигателя, като при нужда от ускорение, колата поема почти мигновено без особено замисляне.
Силно препоръчвам този модел на Тойота, особено при тази тенденция за поскъпване на горивата и би могла да измести дизеловите автомобили. За ежедневна кола е достатъчно комфортна и за дълги преходи без да изморява, като прердразполага и към по-спокойно шофиране.

Като информация за доставката- бях я поръчал края на ноември 2021г, като ми бяха обявили срок до края на април. Колата си я взех на 1 март, което е точно 3 месеца чакане, за което не съжалявам

Като комфорт на возене - вози доста добре, комфортно с леко стегнато окачване, като филтрира добре неравностите и не ги предава грубо в купето. Управлението с волана е доста директно и бих казал с прилична обратна връзка, доста приятно се управлява и в завои. Като цяло правя и сравнение с Тойота корола версо 2.2 д4д 2006г, има доста голям напредък от тогава, като шумоизолация, пътно поведние, качество на материалите в купето. Относно eCvt кутията, ако не се шофира агресивно е доста приятна особено в града, а извънградско при поддържане на скоростта държи и по-ниски обороти на двигателя, като при нужда от ускорение, колата поема почти мигновено без особено замисляне.
Силно препоръчвам този модел на Тойота, особено при тази тенденция за поскъпване на горивата и би могла да измести дизеловите автомобили. За ежедневна кола е достатъчно комфортна и за дълги преходи без да изморява, като прердразполага и към по-спокойно шофиране.

-
- Получена благодарност: 1 път
Да споделя - поръчах Корола хечбек 1.8 хибрид. Очаквана доставка около Юли. В деня, в който поръчах, тествах и новия Ярис с ръчна кутия. Много ме впечатли. Идеално пътно поведение като возия и завиване и е като самолет - много пъргаво. По-просторно е от Корола хебчек като усещане, но въпреки това си останах на Королата.
-
- Автомобил: Corolla 1.8HSD Executive+ MY22
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Един въпрос: Имало ли е някога Corolla E210 комби с бензинов двигател (не хибрид). Днес видях една бяла и никъде не пишеше хибрид.
Последно промяна от tonystz на 17 Мар 2022 18:47, променено общо 1 път.
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Аз си мисля, че имаше. Трябва да си намеря брошурите като купувах моята
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210