dracunculus написа: ↑12 Мар 2022 07:27
премиумът върви към Дачия Сандеро, или тя към премиума . А възможно ли е да не си ги премерил при еднакви условия
Гаранция има разлика в условията - не е "лабораторен тест" и не е нужно. Меря с апликация на мобилния поставен на дясната седалка. При Дачията има безумен тремор от 3те цилиндъра в покой, но е супер безшумна в обороти. И оттам и разликата - в королата освен пътя се чува и зверски рев от мотора , а в Дачия само пътя!
Разликата е, че Корола на лабораторни условия условия отговаря на 5 звезди за сигурност, а в реално за мен лично е опасна! Лейн асиста за над 30к км. се опитвал да ме завие в мантинелата над 10 пъти. Радара и той - при смяна на платната решава, че тира пред мен не съществува и ускорява. За автоматичните фарове съм писал - и те са тотално неадекватни. Автоматичните чистачки - опасни! При разминаване с тир никаква реакция! Спирачките - луда работа - сутрин на студено си без тях. На магистрала- пак така. Или те карат да захапеш волана или да се изпотиш от ужас. И понеже Дачията няма никакви звезди в лабораторията, няма и асистенти ( 5 годишна е, новите може и да имат нещо, но се съмнявам) - каквото има по нея работи, и то както очаква шофьора ,или поне аз, няма празни обещания и в крайна сметка за мен лично става по-адекватното решение. И не на последно място - среден разход на 2та автомобила е еднакъв!
Със системите по королата ми идва малко , като дизелгейт на ваген - ако е на полигон и се тества е топ а в реалния живот е каквото дойде.