Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
ico1
Автомобил: LEXUS RX 450hl
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 59 пъти

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от ico1 » 18 Фев 2022 15:15

Ако си на лизинг,колата е тяхна и те решават.
Имаш право само да плащаш. :)Честито!
LEXUS RX450hl

Volkata
Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от Volkata » 18 Фев 2022 16:05

Ако е на лизин работиш с брокера на ТМАуто, не с конкретен застраховател, и при този брокер вече може да избираш от застрахователите с които работи и честито
Toyota Corolla 1.6 e210

trib
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от trib » 18 Фев 2022 19:53

Здравейте, дами и господа! Някои от вас може би си спомнят, че няколко месеца бях в дилема дали да си взема Голф или Корола. Избрах Голф в крайна сметка, който чакам да доставят след 5-6 месеца.Както и да е. По стечение на обстоятелствата и колата на майка ми е за смяна в момента, тъй като старата е 2004г. Понеже аз ще я избирам, та за нея на 99% съм избрал Корола 1.8 хибрид. Единствено се чудя между хечбек и седан. Колата ще се кара основно градско - 30-40 км на ден и понеже работата й е такава, често ще търси място за паркиране и от тази гледна точка е по-добре да е по-къса. Аз съм тествал само седан и комби. Хечбек не съм. Та въпросът ми е имате ли впечатления за някакви фрапиращи разлики между хечбека и седана - например във возия, качество на изработка или нещо, което липсва при едната или другата?

Volkata
Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от Volkata » 18 Фев 2022 20:02

Е за избора седан или хеч най добре ползвателя да избере, иначе хеча и комбито са еднакви като разлики със седана поне моето наблюдение е такова
Toyota Corolla 1.6 e210

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 18 Фев 2022 20:25

Предниците на хечбека и комбито изглеждат еднакво, за разлика от предницата на седана, а и по екстри са по-близки. Но като размери - седана е 26 см по-дълъг от хечбека и само 2 см по-къс от комбито. Колесната база на седана и комбито е еднаква, при хечбека е с 6 см по-малка.
Но след като търсите компактен автомобил и хибрид - защо не изберете ярис. А и неговата хибридна система май е с относително по-балансирани характеристики.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 18 Фев 2022 21:42

trib написа: 18 Фев 2022 19:53 Здравейте, дами и господа! Някои от вас може би си спомнят, че няколко месеца бях в дилема дали да си взема Голф или Корола. Избрах Голф в крайна сметка, който чакам да доставят след 5-6 месеца.Както и да е.
Честито, любимата ми кола в момента! :cheers: Да напишеш ревю, като я вземеш. Тества ли я, кой мотор, как върви, вози и какъв цвят избра.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 18 Фев 2022 23:27

ico1 написа: 18 Фев 2022 15:15 Имаш право само да плащаш. :)Честито!
Само глупости написа и подобен род мнения не бива да се толерират.
DragonSlayer написа: 18 Фев 2022 13:40 Здравейте! Другата седмица ми предстои най-сетне да си получа колата, Корола 1.8 хибрид след малко по-малко от 3 месеца чакане :D . Имам въпрос понеже не ми стана много ясно. С кои фирми за гражданска отговорност работят Тм Ауто и имам ли право аз да си избера при кого да я сключа или я сключват с фирмата към която е автокаското ? rolleyes.gif
Ако ползваш брокера на ТМ пак може да избереш измежду различни компании. Плюса е че бумащината между теб и лизинга минава през тях и до теб се свежда само избора.
Разбира се има и цена. Шанса да си намериш Брокер и/или направо застраховател, който да ти дава по - добри цени, не е малък.
Като за целта пишеш молба или нещо от сорта до лизинга, така че да може да си сключиш там където желаеш.
Ако имаш времето, директно с лизинга си говориш какво и как е необходимо за да направиш застраховка през където желаеш.
В крайна сметка самия лизинг не го брига изобщо къде си застрахован. Това което го бърка е застрахователната сума, чиито бенефициент са те.... Обмисли застраховака GAP. Идеята е че колата е лизинг и при определени обстоятелства има шанс да плащаш за нещо което го нямаш.
Съмъризирано: тотализираш колата или я крадат (не дай Боже), застраховката не ти покрива цялата сума която дължиш на лизинга. И ти се озоваваш БЕЗ кола НО пък с кредит (лизинга) който трябва да плащаш. Въпросната застраховка покрива тази разлика.
Във връзка с последното имай предвид, че последната застраховка не е нужно да е при същия застраховател, както каското... Казвам го изрично, защото има голяма разлика в комисионите. Т.е. може да имаш каско някъде си и ГАП в друга.

offtopic.gif
trib написа: 18 Фев 2022 19:53 Единствено се чудя между хечбек и седан.
Голяма кола и малко може да носи... обратното не е съвсем така.
Както колегата ти е отговорил вече, хеча е 26 санта по - къса от седана, което не е малко особено за града... Но пък както казах голям багажник и малко побира.....ааа паа като е седан, по - добре да е комби :whistle: :whistle:
Последно промяна от Krachunov на 18 Фев 2022 23:35, променено общо 1 път.

travelboy1965
Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от travelboy1965 » 18 Фев 2022 23:34

Айде бе.Как да не го бърка къде си застрахован.Защо от Тойота предлагат Каско в Армеец през тях а не ти разрешават сам да си го направиш в Армеец.Да ти дам жокер-ами разликата се оказа 300лв.Не в твоя полза разбира се.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 19 Фев 2022 00:47

tonystz написа: 16 Фев 2022 09:55 чудя се за няколко неща дали ще ми направят проблем за гаранцията:
1. Мога ли да сменя крушките на плафона на тавана и на задния номер с LED такива?
2. Мога ли да сложа секретни гайки McGard, но не оригиналните закупени от Тойота? Мисля, че оригиналните също са на тази марка, но са брандирани като Тойота.
3. Ако си купя неоригинални TPMS датчици за втори комплект гуми с джанти и си ги вкарам сам в компа с Techstream?

Благодаря!
1. Питай приемчик в Тм Ауто.
2. и 3. Може ли да дадеш 50 000 лева за нова кола и да пестиш от гайки и неоригинални датчици? Просто не го разбирам.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 19 Фев 2022 00:51

metoyo написа: 16 Фев 2022 12:41
Krachunov написа: 16 Фев 2022 12:29 1. Защо ти е да го правиш?
Защото със заводските е супер зле, смених ги на плафоните след на 2-я месец.
Мисля,че пресилено се изказваш. До вчера всички коли бяха с такива, от няколко години са с LED и чак пък такова значение и аз не отдавам на това.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 19 Фев 2022 01:01

travelboy1965 написа: 18 Фев 2022 23:34 Айде бе.Как да не го бърка къде си застрахован.Защо от Тойота предлагат Каско в Армеец през тях а не ти разрешават сам да си го направиш в Армеец.Да ти дам жокер-ами разликата се оказа 300лв.Не в твоя полза разбира се.
АЙДЕ БЕ...
ТОЙОТА грам ама грам няма отношение по въпроса.
ПЪРВО.. пиша го БАВНО... колата е на ЛИЗИНГА. ТОЙОТА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ТИ ЗАБРАНИ... ако някой има съмнения по това.. пак да повторя. КОЛАТА НЕ Е НА ТОЙОТА... ТЯ Е НА ЛИЗИНГА... най - вероятно ОТП.
От тук насетне. разбирайки горното, може да отидеш в лизинга ( който и да е той) и да се разбереш къде как и с кой ще сключиш застраховка. Разбира се те ще трябва да са съгласни.
travelboy1965 написа: 18 Фев 2022 23:34 Защо от Тойота предлагат Каско в...
Да ти дам жокер... защото печелят пари от това, че хората просто не им се занимава, дори и това да им коства пари.

И да Тойота (тоест техния брокер), ще ти предлага ТАМ където на ТЯХ им дават най - висок комисион.

И докато ОТП и тойота все още не са едно и също нещо... НЯМА как да те задължат да минеш през техния брокер.

Тоест както казах " не го бърка къде си застрахован"

OVI
Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от OVI » 19 Фев 2022 06:52

travelboy1965 написа: 18 Фев 2022 23:34 Айде бе.Как да не го бърка къде си застрахован.Защо от Тойота предлагат Каско в Армеец през тях а не ти разрешават сам да си го направиш в Армеец.Да ти дам жокер-ами разликата се оказа 300лв.Не в твоя полза разбира се.
Здравей колега!

Крачунов е прав, в случая.
Твърдя го на база собствения си опит. Аз съм в същата ситуация в момента- в средата на януари поръчах RAV4, която, живот и здраве, очаквам юни-юли, или по-рано.

С ТМ Ауто до момента имам подписани две странички, формуляр за поръчка, в които са изброени параметрите на колата (модел, клас, цвят, екстри), както и цената на избрания автомобил, към момента на подписването. Колата ще е на лизинг. Лизингодателя не мога да си го избирам, и в моя случай е ОТР лизинг (част от групата, в която е и банка ДСК). ДСК мен са ме наследили като клиент на Сосиете Женерал, когато ги купиха. Въпреки, че все още нямам подписан договор за лизинг с ОТР (липсва предмета на лизинговане), ТМ са ми подали данните към тях за предварително проучване- дали отговарям на условията за отпускане на такъв лизинг (заем).

Търговеца в ТМ Ауто и на мен ми обясни, че не мога да си избирам каско застраховател, а трябва да ползвам този, с който те работят, т.е. техния брокер. Да, ама след лизинговане, аз вече ще имам облигационни отношения с лизингодателя (ОТР), а той- с ТМА. С други думи- ОТР ще купи "моят" автомобил от ТМА, а на мене ще ми го предостави за ползване, за което аз ще плащам месечна вноска в продължение на 5 години. Докато не изплатя кредита/лизинга, вкл. остатъчната стойност- колата е тяхна, само разходите (всичките) по нея са за моя сметка. В това число и застраховката каско.
Знаейки това миналата седмица седнах и написах един мейл до ОТП (малко по-дълга беше веригата, защото минах първо през акаунт мениджъра ми в ДСК, който се свърза с ОТП и след вътрешно съгласуване ме прехвърли вече да си говоря с тях; те въпреки, че са в една бизнес група, ДСК и ОТП са отделни юридически лица, т.е. отделни фирми), като един от въпросите ми беше мога ли да избера каско застраховател.

Оказва се, че принципно да, може! Имам писмен отговор, че към момента на сключване на лизинговия договор ще ми предложат оферти от няколко ЗК, с които работят, с параметрите, които тези ЗК (ще) предлагат към датата на подписване. Неофициално, ако тази дата е днес, разликите между най-евтиния и най-скъпия вариант е под 300 лева.

Както написа и Крачунов, просто на малко хора им се занимава, и те просто ползват "услугата" на брокера, който обаче не е техен брокер, и винаги ще си гледа собствения келепир, т.е. най-висока комисионна.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 19 Фев 2022 08:56

Това че тойота работят с ОТП, не те ограничава да ползваш друга лизингова фирма. В крайна сметка тойота, както казах си получава парите(цялата сума) за колата по сметката и не я бърка нищо повече.
Разбира се вероятно пак е свързано с бумащина.
Сега тойота директно пращат данните към отп иначе ти трябва да се занимаваш да обикаляш между тях и лизинга. Абсолютно същото, както със застраховката.

GringoBG
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от GringoBG » 19 Фев 2022 13:05

Тази застраховка при лизигна пази лизингодателя, не вас. Почти сигурно е ако ви свият новата кола, ще връщате пари на лизингодателя в размер на разликата, която са му платили от застрахователя и стойността на колата, застрахователите никога не плащат 100%. Някой беше писал, интересувайте се от допълнителна GAP застраховка. Е това ви пази вас.
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD

travelboy1965
Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от travelboy1965 » 19 Фев 2022 18:39

GringoBG написа: 19 Фев 2022 13:05 Тази застраховка при лизигна пази лизингодателя, не вас. Почти сигурно е ако ви свият новата кола, ще връщате пари на лизингодателя в размер на разликата, която са му платили от застрахователя и стойността на колата, застрахователите никога не плащат 100%. Някой беше писал, интересувайте се от допълнителна GAP застраховка. Е това ви пази вас.
Така е.На мой познат му откраднаха колата.Освен,че нямаше кола продължи 6 месеца да плаща и лизинговите вноски докато обявят колата,че вече е изчезнала.После си приспаднаха и разликите между каското и действителната цена.Не искам да плаша никого но има случаи при които и лизингополучателя не получава нищо при открадната кола.

Публикувай отговор