Муден старт РАВ4 дизел 2003
Колеги един въпрос исках да постна,дили слабото тругване може да се дължи на SCV неизряден клапън???Защото след това турбото си зацепва добре.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Дай повече информация.Какво разбираш под "муден старт".Да не е някакво субективно усещане.След старта как е колата.Губи ли мощност във високите обороти ,как пали и т.н.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Е ми ще дам пример! Като реша да изкача някое било и то малко байрче,трябва да и вдигна оборотите за да поеме по добре,иначе с плавно натискане на гаста(дори и по рязко)направо угасва.Трябва да я изфорсирам ,че да влезе в по големи обороти ,че да поеме както трябва.Иначе отностно паленето пали,но и трябва нов стартер
.И да не започвам нова тема отностно това,знае ли някой размера на четчиците на стартера (Денсо) за да си ги поръчам?А също и да поясна ,че бях свалял двата клапанаSCV,за да ги почистя и раздвижа и ми направи впечетление ,че зеленият по мо коства да се раздвижи.Първоначално го пръсках,няколко пъти и сле това му подавах ток няколко пъти,докато започне да цъка.А и ЕГР-асъм го чисти преди седмица.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Има хора дето карат в града с 50км/на пета предавка щото е дизел и няма да угасне. Ако твоя случай е подобен нормално да ускорява мудно.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Е чак така не я жаля колега,режя си я ама пак има едни прекъсвания на 2500-3500 оборота и след това като ги премине и се отпушва.
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 1 път
На баира трябва "охлювчето" да е в действие! Все пак колегата си познава колата и явно има смущения, които преди не са били налични. Освен почистващите операции, също така може и филтрите да се сменят- нафтов и въздушен.
- veso_hds
Най-вероятно ще иска и два нови SCV клапана.Що не напишеш от къде си,може да е от полза.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Колеги само да вметна ,че при дезмонтажа на двата клапана SCV,зеленият беше напулно сух.Toва предполагам , че е знак че е “почти умрял”?
Привет,
Успя ли да решиш проблема и как? При мен доста често се случва при потегляне да угасне мотора, все едно го "гася на скорост". Много е досадно и неприятно и търся решение.
Колата е Рав4 2.0Д4Д.
- veso_hds
Направи качествена диагностика и сподели резултата.Щом колата гасне, би трябвало да има записани грешки(а).Хем ще се видят и дюзите как са и т.н.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Направих диагностика на колата. Всичко е перфектно. Единствено имаше записани стари грешки за откачени куплунзи на предните седалки. Предполагам, че автоджамбазина, от който я купих, може да е сменял нещо.
П.П. Май ще трябва да си карам Рав-ката по-често, за да и свикна

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Диагностика не означава само четене на грешки. Сверихте ли си показанията на дюзи, налягания в рейла, налягания в турбото, състояние на катализатор, ламбда сонди, позции на егр, на студен и топъл двигател?
Това на свободен ход и на около2500 оборота, спрямо референтните стойности за този двигател?
Очевидно че нещо не е наред, щом се оплаквате от гаснене и сериозна липса на динамика, независимо че нещата не са излезли от референтните граници, за да ви запише грешка.
Мое мнение. Може и да го игнорирате.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Здравейте, имам Тойта Rav4 2002 г. 116 кс, дизел D4D, карам я вече почти три години. Имам проблем с нея, нещо скапва втора турбина, проблем с и аз не знам какво, светва грешка на таблото и все едно някой я гаси, иначе работи двигателя. Може би не мога да обясня добре, но и без да има грешка на таблото, например в градски условия след трета с около 40 км/ ч леко забива и се оправя. Майстор я закачи на диагностика и не откри нищо, чете доста по въпроса и не знае какво и е. Моля ако сте имали подобни проблеми да споделите.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Здр.Стоилова,
Относно турбините при тези двигатели както казват експертите , тримата главни заподозрени са липса на смазване ,влошено или неподходящо масло и попадане на твърди частици върху въртящите се с високи обороти колела.
Имайте едно наум, особено при ниски температури да не избързвате с "настъпването" на газта преди двигателя/маслото да е достигнало оптимална температура.Не е лошо и да се провери състояние на горивната система от филтър до дюзи включително и особено SCV на FHPP.
Относно турбините при тези двигатели както казват експертите , тримата главни заподозрени са липса на смазване ,влошено или неподходящо масло и попадане на твърди частици върху въртящите се с високи обороти колела.

Имайте едно наум, особено при ниски температури да не избързвате с "настъпването" на газта преди двигателя/маслото да е достигнало оптимална температура.Не е лошо и да се провери състояние на горивната система от филтър до дюзи включително и особено SCV на FHPP.

"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
Благодаря за съвета, ще проверя какво е маслото, но е по препоръка на майстор. Ще проверя какво означава SCV на FHPP.