...повечко. (това със EU/world-spec diff)
*като държите така волана пада въздушното съпротивление

RX450h не знам какво му е по-различното от IS300 & co - single stage motor reduction за MG2.
Разбрал си, но не съвсем.... В началото GPS е проектирана за военна система и военните вкарваха допълнителна 'грешка', с което координатите се 'загрубяват' до няколко десетки метра... Но това бе допреди 20 години... След което военните премахнаха допълнителното шифроване 'запазвайки си правото при нужда да го върнат'...
Може просто да е от размера на гумите - при по-голям диаметър на колелото оборотите на трансмисията ще са различни при еднаква скорост..dracunculus написа: ↑28 Яну 2022 14:24 явно при него MG2 успява да понесе 13кмч отгоре от при мене и 33кмч отгоре на ES, Camry, RAV4. Сигурно зависи и от размер на ел. двигател, ротор или каквото и да е там- да кажат инжинерите
Да де, ама скоростта се мери по километраж на автомобила, както правят колегите, не по ГПС. И за "ограничителя" му е все тая какъв размер са гумите.slowtraveler написа: ↑28 Яну 2022 15:05 Може просто да е от размера на гумите - при по-голям диаметър на колелото оборотите на трансмисията ще са различни при еднаква скорост..
Реалната скорост се мери с алтернативни средства... Какво показва километража е друга работа.. На няколко автомобила съм гледал OBD SPEED си е доста коректна и се отличава от показанията на скоростомера ...
Точно. Ама това е много масово и често срещано объркване, което се наблюдава постоянно. Особено като се вкара в коментар стил - ако сложиш по-големи гуми, при 2000 оборота скоростомера ще започне да ти отчита по-голяма скорост. Вкарва се една физическа логика, ама се изключва друга. И настават едни спорове.slowtraveler написа: ↑28 Яну 2022 17:10 Ограничителя влиза в действие по обороти... Съответно при различен размер гуми ще влиза при различна РЕАЛНА (и вероятно еднаква по скоростомер) скорост..
Ако навлезем и в тази материя може да се окаже, че ще се доближи до по-точни цифри към реалната скорост, а може дори пак да остане отгоре. Спекулация.
Разбира се, че не е. Ограничението на скоростта от производителите е...ограничение на скоростта, логично
Още една единица и ще е по-вярно.
Знам какво съм написал - помисли защо е така...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта