Vupros za ABS na Camry '97
Vupros za ABS na Camry '97
Kolegi ot niakolko dni na kolata mi sveti lampata ABS dori sled kato vsichki ostanali kontrolni lampi zagasvat pri rabotesht dvigatel. Kakva moje da e prichinata - dali e neshto po spirachkite, kato da rechem iznoseni nakladki ili drugo ili kontrolnia modul na ABS-a e povreden. I dali moje da se kara kolata taka niakolko dni poneje az ne sum si v kushti a jena mi ia kara kolata. Osven tova ako modula na ABS-a e povreden moje li da se remontira ili se podmenia s nov i kolko gore dolu struva, za USA stava vupros, pitam takiva podrobnosti poneje ako ne se luja niakoi ot tozi forum mai raboteshe v serviz na Toyota.
kolata moje da ia karash taka, problem niama, prosto ABS sistemata niama da ti raboti. nai veroiatno niakoi ot datchicite ti e razvalen(ima po edin na vsiaka guma). triabva da proverish parvo kakav ti e koda. triabva da namerish kade ti e porta za diagnostika, niakade v dvigatelnoto otdelenie e, cherna pravoagalna kutiika, kapacheto i se vdiga i tam imash 20-tina klemi det mojesh da gi zakasiavash. ne sam siguren koe tochno se zakasiavashe, no ako ne se laja e Tc i E1(ot vatreshnata strana na kapacheto ima karta koe koe e), prosto gi zakasiavash s edna jica, zavartash klucha na ON(bez da palish dvigatelia) i broish kolko pati miga lampata. ako do tuk stignesh kaji kakav e koda i shte ti kaja ot kade idva problema, ako ne e iasno, sthe triabva da obiasniavam s poveche podrobnosti togava. btw, sashto e vajno koi ABS imash, t.e. dali e BOSCH ili DENSO, triabva da vidish na samia nego kakvo pishe, kodovete sa razlichni za dvete i moje da stane razminavane.