Е карах ги на тест драйв ама аз съм далеч от възрастта в която "залепването за седалката" има някакво значение.Пък и предпочитам определено хибрид или електричка в градския трафик,отколкото неадекватните старт-стоп системи,където първият въпрос на всеки е как да я изключи да не му хаби двигателя.Виж ако карах много извънградско бих си взел и един дизел DCI от който съм много доволен отколкото тия турбогъзарии.prius 3 написа: ↑12 Дек 2021 18:21Не са никак лоши да ти кажа, дори са много приятни за каране, но да вземеш колата нова, да я търкаляш няколко години и да я продадеш и друг да и бере гайлето, като и изтече гаранцията А, ако е и с директно впръскване + турбина е още по-голям кеф. Не дава да я пипнеш. Залепя те на седалката, но всичко си има цена, а тя е кратък живот на двигателя.travelboy1965 написа: ↑12 Дек 2021 18:03Абе не знам ама и мен ме уплашиха тези турбинирани двигатели.Звучат ми като интубирани-което знаем до какво води.То затова се отказах от Рено и Шкода.
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Мнение от travelboy1965 » 12 Дек 2021 18:31
travelboy1965
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 12 Дек 2021 18:41
Имах такава и я продадох на втората година, та от собствен опит ти казвам, че за каране са много приятни. Караш си спокойно из града на 1200-1300 об/мин, натискаш газта и отлиташ. Също така са и икономични.travelboy1965 написа: ↑12 Дек 2021 18:31
Е карах ги на тест драйв ама аз съм далеч от възрастта в която "залепването за седалката" има някакво значение.Пък и предпочитам определено хибрид или електричка в градския трафик,отколкото неадекватните старт-стоп системи,където първият въпрос на всеки е как да я изключи да не му хаби двигателя.Виж ако карах много извънградско бих си взел и един дизел DCI от който съм много доволен отколкото тия турбогъзарии.
Хибридите на Тойота са друга бира. За спокойни и уравновесени хора са, които са далеч от това да доказват нещо на пътя.
Not_active_user_1
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от GringoBG » 12 Дек 2021 18:46
OFF
Сивото наистина обаче е естествен камуфлаж. Не случайно немците го мажат по всичката си бойна техника през войната.
GringoBG
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение от Krachunov » 12 Дек 2021 18:55
пълни глупостиdracunculus написа: ↑12 Дек 2021 14:46пълни глупости
Много точно формулирано. Без да се заяждам с колегата Hursa и не е мястото в тази тема, но все пак не мога да си замълча и аз- изписа много неверни неща в последно време. И тук не говорим за субективно мнение дали човек харесва или не определена марка, което си е негово право, визирам откровено фактологични неточности. Някак цялото изглеждаше като напълна неудовлетвореност от концерна (пак - негово лично право) и тип антиреклама (свобода на словото е, има право и това да прави). И, в крайна сметка си купува, както някой по-горе го беше формулирал, прекалено скъпата, неефективна, тромава, с какви ли не недопустими дефекти, морално остаряла и т.н. (каквото се изписа по темата - не пледирам за точност!) Тойота Корола хибрид. Питам се аз....защо и отговорът би ми бил много интересен!![]()
Krachunov
-
- Благодарил/а: 178 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Мнение от dracunculus » 12 Дек 2021 19:37

Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение от stereo_man » 12 Дек 2021 19:43
1. При каране с бавна скорост, в задръстване нпаример, при спиране чува ли се нещо при вас? При мен е все едно ми свършват накладките. При предходното обслужване от тойота ми казаха, че било нормално понеже може би в накладките имало повече метални частици, които оксидирали. При мен обаче не е само в мокро време, не е и само в началото на деня, а и след като съм карал някакво време. Назад също при паркиране стърже доста.
2. Получавали ли сте мейли от тойота за напомняне на обслужването. Аз имам още към 2500 км или 3 мес. до третото обслужване и получих мейл от тях (за пътви път), та се замислих на какъв принцип ги пращат
Corolla E210
stereo_man
-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от travelboy1965 » 12 Дек 2021 20:28
Нищо не чувам.Нито при тръгване нито при спиране.Пълна тишина.Пълен кеф.Само пърпорещи БМВ 3 около мен.Съжалявам това ми е болна тема.Пушещо БМВ 3 на светофара.stereo_man написа: ↑12 Дек 2021 19:43 Колеги, да ви попитам две неща:
1. При каране с бавна скорост, в задръстване нпаример, при спиране чува ли се нещо при вас? При мен е все едно ми свършват накладките. При предходното обслужване от тойота ми казаха, че било нормално понеже може би в накладките имало повече метални частици, които оксидирали. При мен обаче не е само в мокро време, не е и само в началото на деня, а и след като съм карал някакво време. Назад също при паркиране стърже доста.
2. Получавали ли сте мейли от тойота за напомняне на обслужването. Аз имам още към 2500 км или 3 мес. до третото обслужване и получих мейл от тях (за пътви път), та се замислих на какъв принцип ги пращат
travelboy1965
-
- Автомобил: Camry
- Получена благодарност: 23 пъти
Мнение от planetarydrive » 12 Дек 2021 21:18
planetarydrive
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Мнение от Enwor » 12 Дек 2021 21:24
Честно казано не съм наблюдавал кой знае какво, за да тръгна да споряslowtraveler написа: ↑07 Дек 2021 08:24 Enwor, не бих искал да споря за нещо, което ти твърдиш, че си наблюдавал лично

Чува се - хъркане, щото накладките само тогава ги ползвамstereo_man написа: ↑12 Дек 2021 19:43 При каране с бавна скорост, в задръстване нпаример, при спиране чува ли се нещо при вас?

Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
Enwor
-
- Автомобил: Corolla E210 1.6
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Мнение от method81 » 13 Дек 2021 08:42
При мен също го има този "феномен".stereo_man написа: ↑12 Дек 2021 19:43 1. При каране с бавна скорост, в задръстване нпаример, при спиране чува ли се нещо при вас? При мен е все едно ми свършват накладките. При предходното обслужване от тойота ми казаха, че било нормално понеже може би в накладките имало повече метални частици, които оксидирали. При мен обаче не е само в мокро време, не е и само в началото на деня, а и след като съм карал някакво време. Назад също при паркиране стърже доста.
Правя разлика между това, което споменават колегите за лекото хъркане при спиране - това за мен е нормално.
Звукът, който описва stereo_man е буквално все едно ти свършват накладките.
В моя случай започва свирене при плавно спиране на ниска скорост, което е изключително дразнещо в задръстванията.
При следващото обслужване мисля да сменям накладки или поне да ги накарам да разглобят и да видят дали няма нещо между накладките и дисковете.
В допълнение - колата е 1.6 бензин, а не хибрид.
method81
- metoyo
- Автомобил: COROLLA TS 1.8 HYBRID 2020
Мнение от metoyo » 13 Дек 2021 09:08
Колегата го е казал.
Освен на накладки, хибрида спира ли и по друг начин? Ако си отговорите на въпроса ще стигнете и до момента, защо се чува стържещ звук

metoyo
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Мнение от BOz » 13 Дек 2021 09:32
Реално се чува, защото няма други звуци, които да пречат да не чуваш накладките. Като свикнете с хибридите и започнете да обръщате внимание на дребните шумове, всички ще започнете да чувате как "стържат" накладките, което е нещо нормално. Това с ръждата е просто увеличаване на ефекта, което може да се чуе и при нормален автомобил, с тракащ двигател. Но когато в купето е пълна тишина, винаги се чуват накладките когато опират в диска. Въпроса е дали се заслушваш за такива звуци или музиката ти е по-силна.

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от GringoBG » 13 Дек 2021 10:10

Затова съм спрял зимата функцията за автоматична ръчна като сложиш на P. Ако спирате на наклон обаче може би не е много мъдро това решение.
GringoBG
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Мнение от max-2 » 13 Дек 2021 11:35
Така се отнема повърхностния загладен слой и дори и кофти накладки подобряват работата си.
max-2
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 13 Дек 2021 13:16

Може да пробвате стандартното 'разработване', което е предвидено за добро припасване и подготовка на повърхностите на нови накладки - 4-5 пъти умерено (за да може автомобила да използва механичните спирачки, а не само да регенерира) намаляване от 40км/ч до почти нула, но без спиране, след което няколко минути спокойно шофиране за охлаждане...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru