Фарове на Rav4

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
tdrome
Обратна връзка:

Фарове на Rav4

Мнение от tdrome » 23 Сеп 2007 13:50

Исках да попитам дали някой от вас който кара Rav4 2006+ си е слагал bi-xenon / xenon ? Защото аз мисля да го направя но не съм сиурен как точно ще изглежда. Другия ми въпрос е някой знае ли алтернативно място освен ТМ Ауто за покупка на фарове за мъгла. Понеже когато аз си взимах колата имаше само ниво Комфорт а на мен не ми се чакаше колата ми остана без разни екстри който в последствие... се оказа, че са бзобразно скъпи. И другото за което се сещам е дали някой познава някой които е по-запознат с ел. схеми на автомобила... защото силно бих искал да му добавя едно реле за да може с алармата да ми се вдигат прозорците поради лошия ми навик да ги забравям отворени.
Mitsubishi Lancer Sport 2008

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Сеп 2007 00:07

Аз имам РАВ4 2007 с ксенон biggrin.gif Даже тия дни ще слагам и на дългите ксенон, но трябва да ми остане малко свободно време happy.gif Как изглежда ли - ами страхотно biggrin.gif Аз предлагам ксенонови инсталации, а ако искаш може и в Тойота да ги монтираш(те предлагат мойте комплекти), за ~550лв. Ако искаш при мен да ги сложиш, цената е 350лв. Ако искаш и къси и дълги, ще трябва да се сложат 2 комплекта, т.е. 700лв за двата. Светенето - просто няма нищо общо, все едно до сега си карал на свещи, а качеството - просто най-доброто biggrin.gif tongue.gif Има възможност и за монтаж в София, в почти всяко време, дори след работно и събота и неделя. Колкото до халогени за Рава, аз мисля също да взимам за моя, че много хубаво стоят. Мисля да ги поръчам от САЩ, като ако вземем 2 комплекта ще спестим от транспорт и ще дойдат около 200лв комплекта. Ако намеря по-евтини ще кажа, но засега съм се спрял на тези, защото са 1 към 1 с оригиналните. Ако си сериозен и искаш, може да обзаведем цялостно Рава. За ксеноните - имам ги налични, че Тойота миналата седмица направиха на някои клиенти Рав-четата БИксенон biggrin.gif Ама още не съм ги засичал по пътя.... Ето и малко снимки.... Като решиш - казвай :thumbsup: Телефона ми е 0899868618 - Петър звънкай ако имаш въпроси и за халогените също, че и аз имам голям мерак да ги поръчам....
Прикачени файлове
DSC00258.JPG
DSC00258.JPG (383.36 KiB) Преглеждано 4327 пъти
DSC00257.JPG
DSC00257.JPG (475.82 KiB) Преглеждано 4327 пъти
DSC00256.JPG
DSC00256.JPG (466.93 KiB) Преглеждано 4327 пъти

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 24 Сеп 2007 18:27

Мисля, че с теб ще си говорим доста :thumbsup: За доста неща свързани с нашите красавици. Тия дни съм доста зает такаче ще ти звънна другата седмица сигурно да финализираме халогените. Че на тях ще им трябва време да дойдат. А Bi-xenon-а просто трябва да реша какъв цвят го искам и да отделя още малко парички...

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 26 Сеп 2007 19:10

мога да потвърдя,на Me4oKyX ксеноните са без грешка видях ги сам.за съжаление тук ако ме пипнат куките с тях ще изям голямо дърво,поради това не ми се рискува.оригиналните фарове светят мизерно,особено на мокро все едно си без тях.

@Me4oKyX

дай link моля те да видя халогените,може и аз да се включа в поръчката.нали знаеш,че за дизелите са други заради intercooler-а?

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Сеп 2007 23:31

Тези които ги гледах си остават на заводско място, без да се приправя нищо. Линк ще дам при първа възможност, че трябва да ги намеря пак laugh.gif А незнам защо си мислиш, че ще изядеш глоба за ксеноните, при положение, че имам поне 5 клиента, които карата колкото в БГ, толкова и в Германия, Австрия, Италия, Англия и не са имали никакви проблеми, при все, че повечето са с 12000К :whistle: Ако все пак искаш, ще сложим 4300К и пак няма да има за какво да се правят. А за халогените - бях взел едни, място има достатъчно, интеркулера не пречи, тъй като капаците така или иначе са затворени. Линк ще дам само да ги намеря, че историята ми се е затрила rolleyes.gif Дай боже и цената да са оправили :thumbsup: biggrin.gif

Само че, вече не може да се дават линковете от ебай, така че ще трябва да го търсите по номера на търга - 300154984529 и 170152276177 - и двамата съм ги запитал и чакам отговор. happy.gif

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Сеп 2007 23:49

браво Me4oKyX първия номер прави по 100$ за комплект с транспорта до бг ако вземем 3.
:thumbsup:
не разбрах какво означава капаците остават затворени? знам само,че халогените за дизел са други,вероятно по-плоски/плитки понеже отзад е интеркоолера.тия хамериканци надали карат дизели. unsure.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Сеп 2007 01:45

Имам предвид, че принципно си прав и при Королата ми е така, затова и още не съм и сложил .... чудя се как да го направя. Но при Рава, доколкото гледах, няма такива проблеми, има достатъчно място за тези халогени(аз гледах едни по-големи да сложа, но не станаха, че бяха прекалено големи happy.gif ), като след монтажа не пречат на кулера, защото не са директно пред него, а и капаците, които запълват дупките за халогените, при Рава са плътни, а не с дупки, като Королата. e*e*и обяснението... laugh.gif Незнам какво разбра и дали го казах точно както имах превдид, но ще видя тия дни пак и ще тракна ако мога 2-3 снимки да видиш капаците и колко място има, че кулера не диша от там, където ще сложим халогените. А тези два вида пасват без преправяне и препасване на стандартните дупки. И тях съм ги гледал точно biggrin.gif :thumbsup: Казвайте като се решите, че и аз съм мераклия biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 30 Сеп 2007 20:55

не става въпрос за охлаждането на интерkоолера,а за разстоянието в дълбочина до него.дали ще е достатъчно да се съберат халогените без да опират отзад.ако си в час с английския пусни един мейл до продавача да им измери дълбочината.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 30 Сеп 2007 23:59

Това ти казвам де - място имаше дори за едни доста по-големи халогени biggrin.gif Тези са точни колкото трябва да са - по-малки са и няма да има проблеми biggrin.gif

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 01 Окт 2007 18:33

Аз съм твърдо ЗА и като кажето го правим, стига да станат наистина... И трябва да видим вътре с някакъв копчалък да е здобием защото предполагам, че лявата ръчка с управление на халогени в Тм Ауто ще удари 150лв

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Окт 2007 23:05

То има в комплекта копче, което е доста хубаво happy.gif Виж май го има снимано...

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 02 Окт 2007 19:33

аз също ще се включа.наясно ли сте с монтажа и свързването на кабелите?
искаше ми се да поръчам и този фронт протектор,но не пращат до европа:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/RAV4-HOO ... 0164248762

Me4oKyX давай инфо как ще процедираме ако и tdrome е за wink.gif

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 03 Окт 2007 18:00

Аз сега в събота ще се видя с Пешо и ще се разбрем твърдо съм да ги вземем, защото 1000лв на ТМ Ауто няма да дам rolleyes.gif

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 03 Окт 2007 18:59

ок поръчайте и за мен,ще изпратя човек да донесе кинтите. :thumbsup:

открих и упътване как се монтират и свързват оригиналните ,много подробно с картинки.нещо не мога да го кача.ще гледам да пусна link.

http://rav4faq.kerkerinck.de/files/Fron ... _539-0.pdf

wink.gif

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 16 Окт 2007 15:35

Аиде като решите нещо за халогените кажете... иначе ксеноните и чип-а отпдат.. просто защото се отказвам от тази кола и ще я дам да я кара бащата а новата ми астричка си има ксенончета ;)

Публикувай отговор