Въпрос за виене от турбината на Аурис

kiler_4o

Въпрос за виене от турбината на Аурис

Мнение от kiler_4o » 24 Сеп 2007 23:42

Здравейте, бях писал едно-две мнения тук като купихме ауриса, но от тогава не съм ... (просто не се чувствам достатъчно добре тук след като не съм голям фен на тойота - освен старите модели със задно, които са страхотни за дрифт, а и съм фен на Фиат и член на Клуб Фиат България и знам какво е човек, който не е голям фен на марката да се меси в чужди работи), но стига толкова увод...
Преди известно време забелязох, че на Ауриса (купен е преди 2-3 месеца някъде) му вие турбината ... Ходихме в тойота сервиз, но казаха, че било нормално ... двигателя е 2.0 D-4D ... Не мисля, че е нормално, работех в сервиз фиат и не съм видял фиат, на който да му вие така турбината, пък камо ли да се чува толкова и вътре ... Не става въпрос за характерното свистене от турбината, а баш за виене ... появява се докато се развърти турбината и после изчезва ... та - нормално ли е и при вас има ли го или трябва да търсим по-компетентна помощ ? Благодаря Ви предварително !
Club Fiat Bulgaria Member
Fiat Punto Mk.II '01 Go! 1,2 8V MPi - Моето зверче :), Toyota Auris 2.0 D-4D

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 25 Сеп 2007 01:54

Absoliutno normalno ,ako me pitash mene.Taka kakto vseki dvigatel ima opredelen shum,taka i ot turbina do turbinaima razlika.Chuval sam go na mnogo novi turbo-dizeli.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

kiler_4o

Мнение от kiler_4o » 25 Сеп 2007 13:12

Възможно е и да е така, но не си спомням в началото да се чуваше това виене, чува се от скоро и преди се чуваше по-слабо, а сега се усили ... все едно слушам фиат брава 1.9 старите турбодизели без интеркулер на 500 000 км ... само че вие малко по-малко и вие в по-малък диапазон от обороти ... :|

ceko26

Мнение от ceko26 » 25 Сеп 2007 14:26

Пробвай без филтър.На Авенсис със същия двигател не се чува изобщо в купето.
Авенсис 3S-FE

kiler_4o

Мнение от kiler_4o » 25 Сеп 2007 23:38

ceko26 написа:Пробвай без филтър.На Авенсис със същия двигател не се чува изобщо в купето.
ОК, ще пробвам при първа възможност, но какво общо има възд. филтър с виенето ? И наистина на авенсиса не съм чул такова нещо ... Ще се радвам ако има някой в Бургас с такъв двг (на каквато и да е кола), който да го чуе ...

ceko26

Мнение от ceko26 » 26 Сеп 2007 09:12

Незнам и аз. Поне пробвай да не се е зацапал много.
Огледай тръбите и интеркулера и намери турбо сервиз да погледнат и те, но без много да пипат за да не си личи "българската следа".
В гаранционния сервиз ще ти обърнат внимание само ако се счупи или откаже.
Авенсис 3S-FE

kiler_4o

Мнение от kiler_4o » 26 Сеп 2007 13:44

ceko26 написа:Незнам и аз. Поне пробвай да не се е зацапал много.
Огледай тръбите и интеркулера и намери турбо сервиз да погледнат и те, но без много да пипат за да не си личи "българската следа".
В гаранционния сервиз ще ти обърнат внимание само ако се счупи или откаже.
aха, разбрах ти идеята - според теб е възможно да изпуска масло... ще проверя още довечера, до кулера не знам как ще стигна, не е ли отдолу в бронята ? Ако не открия нищо ще потърся дали някъде тук има сервиз за турбота или трябва да я караме в друг град ...

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Сеп 2007 04:32

Vsickite tia ekvilibristiki ,kato kliakane ,liagane pod broni i t.n. sa izlishni.-Ako turbinata darpa maslo,shte go usetish na prachkata.A i dori da darpa po malko maslo sam ubeden 4e shte ti kajat che tova ne e nikakav problem.DAje samata replika ia znam naizust i spored men a dostoverna.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

kiler_4o

Мнение от kiler_4o » 28 Сеп 2007 00:36

LEXUS написа:Vsickite tia ekvilibristiki ,kato kliakane ,liagane pod broni i t.n. sa izlishni.-Ako turbinata darpa maslo,shte go usetish na prachkata.A i dori da darpa po malko maslo sam ubeden 4e shte ti kajat che tova ne e nikakav problem.DAje samata replika ia znam naizust i spored men a dostoverna.
Достатъчно е да погледна филтъра, поне малко ще стигне до него ако турбината изпуска масло ... но тойотата не остава вкъщи нито един ден, а вечерта мен ме няма ... ако мога ще погледна в събота или неделя ...

Публикувай отговор