Има някакъв шанс да излезе интересен автомобил за покупка пак от приятел догодина, ама ще видим

Демагогия, обявената цена и при дилъра и в мобиле сам каза, че варира според пазарлъка. В единия случай гледаш 39 в ценовата листа..която от последните 2 години почти НИКОГА не отговаря на това което ти пускат като конкретна оферта. А в другия случай обясняваш как ще спазариш човека от мобиле... И в по - преден коментар посочих друга корола пак с конфуигуратора и в мобиле и пак беше разлика от 15-16%. И конкретен пример ти дадох за реализирана сделка на мой приятел където пакй са толкова.. до заветните 30% чувам само общи приказки.
Като си продавах реното един отворко се пробва, предложи смешна цена, вика имаш ми телефона, ако решиш - звънни. Викам няма шанс, не бързам, след 1 час той ми се обади да каже, че запазва час при нотариус
Добре де, да направим проста сметка - ако нов автомобил е струвал например 50х.лв, за колко би се опитал да го продадеш веднага след излизането от дилъра?
Ами веднага след излизането от дилъра, за да върже някой, бих го пуснал с 2 до 3 хиляди по малко в началната вноска която както казах е между 5 и 6.slowtraveler написа: ↑09 Апр 2021 14:58Добре де, да направим проста сметка - ако нов автомобил е струвал например 50х.лв, за колко би се опитал да го продадеш веднага след излизането от дилъра?
Колко биха ти останали за теб, и колко би платил купувача? Да, няма да е 30% надолу, ама предполагам няма да е по-малко от 10%...
Моята на 6.3 години беше продадена за над 50% от първоначалната цена. Всичко зависи как и от кого е експлоатирана и кой е купувача. И както казах тези 20%, които си ги представяте след излизането от салона просто не са истина. Както казах от мен има бутилка уиски за такъв автомобил. Обезценяването при застрахователя е 10% след първата година, примерно.slowtraveler написа: ↑08 Апр 2021 14:48
Не ми трябва - просто видях обявата в мобилето и не е точно за едногодишна, а за малко под двугодишна...
Не сравнявам ябълки и круши - на доста обяви пише 'купена за Х пари, плащаш или продължаваш лизинга y лева * z месеца.... Какво по-точно сравнение? Например https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jnsm2l
Виж и ще се убедиш, че за 0-2000лв разлика просто НЯМА как да си купиш двугодишен автомобил (а и никой не би го направил - по-добре да си вземеш направо новият автомобил)![]()
Спадът за двугодишен автомобил е над /около 30% (при излизането от салона - около 20%), като на 5-та година е подминал 50% от първоначална стойност..
Това са факти в световен мащаб, а не само тук...
Потребители разглеждащи този форум: borisfx, Google [Bot] и 8 госта