Тежък волан Авенсис
-
- Автомобил: Avensis T25 Sedan
Тежък волан Авенсис
Здравейте,
автомобила е Авенсис Т25, 2008г., 2.0 бензин, а проблема е волана. Струва ми се доста тежък, най- вече през зимата, лятото когато е топло времето е по-добре.
Скоро смених хидравличната течност, но без резултат. Нормално ли е това нещо и на какво може да се дължи? Също така има ли модели на които хидравликата е електрическа?
автомобила е Авенсис Т25, 2008г., 2.0 бензин, а проблема е волана. Струва ми се доста тежък, най- вече през зимата, лятото когато е топло времето е по-добре.
Скоро смених хидравличната течност, но без резултат. Нормално ли е това нещо и на какво може да се дължи? Също така има ли модели на които хидравликата е електрическа?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Тежък волан Авенсис
Бензиновата ми Т25/1.8 е с електрическа хидравлика на волана. Произведена е 12.2005, първа регистрация 02.2006. По спомен от ровенето под капака на фейсовата 1.8 на приятел мисля и тя беше с електрически усилвател.
Лично аз си мислех че само дизеловите са с хидравлична помпа. Не претендирам да съм коректен изобщо за разделението бензин/дизел.
Това с промяната на поведението ми изглежда като износена помпа. Издава ли някакви бучащи или скрибуцащи звуци като е на студено и въртиш пълен ляв-пълен десен? Губи ли масло?
Лично аз си мислех че само дизеловите са с хидравлична помпа. Не претендирам да съм коректен изобщо за разделението бензин/дизел.
Това с промяната на поведението ми изглежда като износена помпа. Издава ли някакви бучащи или скрибуцащи звуци като е на студено и въртиш пълен ляв-пълен десен? Губи ли масло?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: Avensis T25 Sedan
Тежък волан Авенсис
Не съм чул да издава някаки звуци, но ще пробвам все пак, масло не губи изобщо. Този електрически усилвател, къде трябва да се намира?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Тежък волан Авенсис
На РАВ 4 - дизел, воланът е с електромотор, без масло. Значи няма хидравлика.
Воланът наистина е по-тежък от хидравличния.
На Авенсис воланът е хидравличен и трябва да е много по-лек. Ако при колегата не е така, има проблем.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Тежък волан Авенсис
На пръта на волана ако не бъркам (горната схема е за моят VIN, с "електричката"):
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Тежък волан Авенсис
T25 1.8VVTI и 2.0D-4D са Ел а 2.0 бензин е хидравлика ако не греша.Но със сигурност съм виждал филтър преди помпата който може и да е бил АМ с цел опазване на рейката.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Тежък волан Авенсис
T25 2.0 D-4D на 100% не е ел. Сменял съм течност и рейка.
По принцип при колите с ел усилвател волана се върти по-леко сравнено с хидравличния усилвател.
По принцип при колите с ел усилвател волана се върти по-леко сравнено с хидравличния усилвател.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Тежък волан Авенсис
Сега изнамерих този клип и не изглежда трудно ,поне на гледане.Явно това което си спомням е допълнително монтиран филтър ,а същинския елемент е вътре в казанчето. 

"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Тежък волан Авенсис
Това е за автомобили с електроусилвател в случай на буксиране, на хидравличен няма как да стане.
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Тежък волан Авенсис

Не предполагах, че така може да се активира ел. усилвателят на волана (без да работи двигателят). На Аурис дали става по същия начин?