Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 18:57

Krachunov написа: 20 Фев 2021 17:51 Тойотата е ограничена на 180 но не ме бърка, в България НЯМА къде да караш със 180, да не говорим с 200...
Прав си напълно, това е така и не го изтъквам като предимство,а като учудване колко мощен е този 3 цилиндров 1.0 турбо мотор, защото аз харесвам такива малки и високооборотни мотори, затова станах фен на японските коли и Тойота преди години, но така бяха старите Тойоти до 2000 г., новите доста промениха философията, какви 1.3 турбо правеха Тойота просто не е истина, но това до 90-те години. Другото, замениха ангренажния ремък с верига, което направи двигателите да работят по-грубо и с повече вибрации, не говоря за най-новия модел, но за тези до 2010г.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 20 Фев 2021 19:08

LEXUS написа: 20 Фев 2021 18:52 Корола седан във високо ниво на оборудване е с тънки ленти LED светлини по целия фар, базовия седан е с малки led дневни светлини близко до решетката като Корола хечбек базова, поне съм убеден и съм ги виждал, не съм се загледал в стоповете. Като казвам иначе мижави 3 led крушки, говоря за базовото изпълнение, за ниското ниво на оборудване led дневните светлини са комични! Не може нов автомобил да изглежда като 8 годишен. Иначе високо ниво оборудване знам,че дневния led е по-красив, аз май не изясних,че говоря главно за дневния led и мигачите, които ми харесва да са led. Препоръчвам ви да погледнете най-евтината кола в гамата Aygo, не знам дали са базово изпълнение, но имат много хубави дневни Led светлини.
И Корола седан екзекутив е само с дневни ЛЕД, мисля.
Пак за Екзекутив само че комби, гарантирано всички светлини включително мигачите са лед. Все пак цяла година го търкалям.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 19:24

Това трябва да е мигача:
https://www.rai.sk/en/rent-car-toyota-c ... 3842379301

А в секцията на задните светлини какъв е LED мигача:
https://www.rai.sk/en/rent-car-toyota-c ... 3842406223
Прикачени файлове
1toyota_corolla_touring_sports_executive_na_prenajom-1_0.jpg
1toyota_corolla_touring_sports_executive_na_prenajom-1_0.jpg (12.53 KiB) Преглеждано 1699 пъти
2toyota_corolla_touring_sports_gr_sport_na_prenajom.jpg
2toyota_corolla_touring_sports_gr_sport_na_prenajom.jpg (9.85 KiB) Преглеждано 1699 пъти

Mcl
Автомобил: Corolla ts
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 18 пъти

Мнение от Mcl » 20 Фев 2021 20:49

Само стоповете са с нажежаема жичка. Това е на ниво executive ts.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 21:05

Mcl написа: 20 Фев 2021 20:49 Само стоповете са с нажежаема жичка. Това е на ниво executive ts.
Ами недопустимо е откъдето и да го погледнеш за кола струваща 60 000 лева комбито да ти предложат стопове с крушки с нажежаема жичка, при положение,че конкурентите предлагат супер модерни LED стопове. Въпреки това си мисля,че щом габаритната светлина в стопа е LED,както се вижда на снимката в предишното мнение, защо стопът е с нажежаема жичка, що за абсурдно решение,ако е истина/при положение,че дори на Айго е LED стопа, ако не се лъжа/. И задният мигач на Корола също не е LED така като гледам секциите на стопа. Абсурдна ретроградна работа. Не съм вярвал,че точно японците ще изостанат точно в електронните компоненти така. За голф беше съвсем нормално преди да е старовремски, дори не предлагаха CD и борд компютър серийно, сега гледай как се обърнаха нещата. Корола винаги беше по-добре оборудвана серийно,а и изглеждаше по-модерно и по-интересно. Ходи виж сега Голф как е оборудван, виж Корола. Трябва да направя справедливото уточнение,че Корола предлага много важното и модерно хибридно задвижване все пак,което увеличава цената. Проблемът е,че не допускат конфигуриране на модерна визия с ниско ниво оборудване хибрид, а искат страшно много пари за компактна кола с модерна визия хибрид в най-високо оборудване, където много екстри ги монтират без да питат дали искаш , или не, а ги плащаш.

Mcl

Мнение от Mcl » 20 Фев 2021 21:19

Всичко зависи от гледната точка, на мен лично тия пинизчийски лед дневни стопове и така нататък не ме вълнуват. Аз докато шофирам така или иначе не ги виждам ,това ми е най-малкия проблем. За мен е важно сигурността другото не ме вълнува особено. Понеже спомена и голф отскочи до някой дилър, и направи едно към едно конфигурация на голф и корола и виж разликата в цената. Тъй като аз съм си правил тоя труд ще ти кажа нито октавия нито голф , постигат цената на корола. За качество няма да говорим, то си се знае.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 20 Фев 2021 21:33

LEXUS написа: 20 Фев 2021 19:24 Това трябва да е мигача:
https://www.rai.sk/en/rent-car-toyota-c ... 3842379301

А в секцията на задните светлини какъв е LED мигача:
https://www.rai.sk/en/rent-car-toyota-c ... 3842406223
Поне до екзекутив , фаровете не са това. Няма лупи. Утре ще видя задните, но съм почти 100% убеден че няма крушки.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 21:45

Може и да си прав, ако е едно към едно трябва да е хибрид към хибрид и предполагам Корола ще е с по-балансирана цена. Но не могат да се сравнят точно 1 към едно, защото Фолксваген нямат аналогичен хибрид, те предлагат или Mild hybrid 1.0 и mild hybrid 1.5, където среден разход е над 5/100км.,а при хибрида Корола средният разход е 3,5/100км. Има голяма разлика. Или пък предлагат Golf GTE plug in hybrid, който пък е с абсурдната за компактен автомобил цена 70 000лв. :D хаха тия шегуват ли се :D И те ще го спират от производство ,за да продават грозничкия по мое мнение ID.3

От друга страна не мога да сравня и 1 към едно бензиновите версии, защото германците и чехите предлагат бензиновите си коли във всички нива на оборудване,а Корола се предлага във високите нива на оборудване само хибрид.

Това е пазарна политика на компаниите.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 20 Фев 2021 21:48

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 21:51

Mcl написа: 20 Фев 2021 21:19 на мен лично тия пинизчийски лед дневни стопове и така нататък не ме вълнуват.
Че са пинизчийски , така е :D и изглежда не те вълнуват, защото не са лед дневни стопове,а лед дневни светлини отпред :D Как си купувате така колите без да ви правят впечатление тези неща :D

Mcl

Мнение от Mcl » 20 Фев 2021 21:59

Е виж как правилно си ме разбрал, важен е приоритета. За x пари какво ще получиш от един производител. Погледнато комплексно с корола получаваш много сейфти системи за доста по-малко пари, спрямо конкуренцията. И другото което е все пак това е автомобил масовка, разминаването идва от това защото другите производители не съумяват да постигнат тази надеждност на Тойота. И започнаха да се надпреварват в масовия клас с дизайн, но с нищо повече. Разбира се това си е моя теория и не обвързвам никой с нея. Аз за мен съм си преценил че, най-важното е сигурността а там корола печели.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 22:00

Няма лупи,защото те у нас са в най-високото оборудване, иначе много хубаво светят фаровете синкаво, харесва ми колата ти. Само дневните Led са много икономични малки. А като свети фара до него свети и някаква Led лента тънка или така ми се вижда?

Mcl

Мнение от Mcl » 20 Фев 2021 22:05

LEXUS написа: 20 Фев 2021 21:51
Mcl написа: 20 Фев 2021 21:19 на мен лично тия пинизчийски лед дневни стопове и така нататък не ме вълнуват.
Че са пинизчийски , така е :D и изглежда не те вълнуват, защото не са лед дневни стопове,а лед дневни светлини отпред :D Как си купувате така колите без да ви правят впечатление тези неща :D
Е именно де защото ми е все едно, аз ако искам да се гъзаря си вадя s класата. И започвам да си ги бройкам мадамите, там всичко ми е лед поглеждам наляво светва левия плафон,поглеждам на дясно светва десния плафон. Пускам си класическа музика и амбиентното осветление се променя и т.н. За гъзария масовка не става. Трябва скъпа кола ,не масовка.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Фев 2021 22:20

Mcl написа: 20 Фев 2021 22:05
LEXUS написа: 20 Фев 2021 21:51
Е именно де защото ми е все едно, аз ако искам да се гъзаря си вадя s класата. И започвам да си ги бройкам мадамите, там всичко ми е лед поглеждам наляво светва левия плафон,поглеждам на дясно светва десния плафон. Пускам си класическа музика и амбиентното осветление се променя и т.н. За гъзария масовка не става. Трябва скъпа кола ,не масовка.
Имаш странно разбиране. Естетиката не зависи от цената на колата. Примерно S class е много грозна кола спред мен. Виж А8 Ауди най-новото е много красиво, но това са чичковски коли и изобщо не ми правят впечатление. Нямат спортна стойка, нямат модерна визия, просто скучни седани.

Докато естетически изгхлеждащ хечбек винаги ми харесва. От големите коли ми харесват Lexus

Volkata
Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от Volkata » 20 Фев 2021 23:37

Е твоя избор за кола май е ясен Голф 8, перфектен избор поздрави. Това е тема за Корола. А относно фаровете аз имам екзекутив седан, съответно няма лед но е със лупи, а при комби и хеч не са лупи, като цяло има някакво разделение Корола А (комби и хрч), Корола Б (седан) като сякаш комбито и хеча са по луксозните и с по големия хибрид, но ето примерно при седана са сложили лупи от по ниско оборудване и има някакъв така да кажем балнс
Toyota Corolla 1.6 e210

Публикувай отговор