Прав си напълно, това е така и не го изтъквам като предимство,а като учудване колко мощен е този 3 цилиндров 1.0 турбо мотор, защото аз харесвам такива малки и високооборотни мотори, затова станах фен на японските коли и Тойота преди години, но така бяха старите Тойоти до 2000 г., новите доста промениха философията, какви 1.3 турбо правеха Тойота просто не е истина, но това до 90-те години. Другото, замениха ангренажния ремък с верига, което направи двигателите да работят по-грубо и с повече вибрации, не говоря за най-новия модел, но за тези до 2010г.
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
И Корола седан екзекутив е само с дневни ЛЕД, мисля.LEXUS написа: ↑20 Фев 2021 18:52 Корола седан във високо ниво на оборудване е с тънки ленти LED светлини по целия фар, базовия седан е с малки led дневни светлини близко до решетката като Корола хечбек базова, поне съм убеден и съм ги виждал, не съм се загледал в стоповете. Като казвам иначе мижави 3 led крушки, говоря за базовото изпълнение, за ниското ниво на оборудване led дневните светлини са комични! Не може нов автомобил да изглежда като 8 годишен. Иначе високо ниво оборудване знам,че дневния led е по-красив, аз май не изясних,че говоря главно за дневния led и мигачите, които ми харесва да са led. Препоръчвам ви да погледнете най-евтината кола в гамата Aygo, не знам дали са базово изпълнение, но имат много хубави дневни Led светлини.
Пак за Екзекутив само че комби, гарантирано всички светлини включително мигачите са лед. Все пак цяла година го търкалям.
- LEXUS
Това трябва да е мигача:
https://www.rai.sk/en/rent-car-toyota-c ... 3842379301
А в секцията на задните светлини какъв е LED мигача:
https://www.rai.sk/en/rent-car-toyota-c ... 3842406223
- Прикачени файлове
-
- 1toyota_corolla_touring_sports_executive_na_prenajom-1_0.jpg (12.53 KiB) Преглеждано 1700 пъти
-
- 2toyota_corolla_touring_sports_gr_sport_na_prenajom.jpg (9.85 KiB) Преглеждано 1700 пъти
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Само стоповете са с нажежаема жичка. Това е на ниво executive ts.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
- LEXUS
Ами недопустимо е откъдето и да го погледнеш за кола струваща 60 000 лева комбито да ти предложат стопове с крушки с нажежаема жичка, при положение,че конкурентите предлагат супер модерни LED стопове. Въпреки това си мисля,че щом габаритната светлина в стопа е LED,както се вижда на снимката в предишното мнение, защо стопът е с нажежаема жичка, що за абсурдно решение,ако е истина/при положение,че дори на Айго е LED стопа, ако не се лъжа/. И задният мигач на Корола също не е LED така като гледам секциите на стопа. Абсурдна ретроградна работа. Не съм вярвал,че точно японците ще изостанат точно в електронните компоненти така. За голф беше съвсем нормално преди да е старовремски, дори не предлагаха CD и борд компютър серийно, сега гледай как се обърнаха нещата. Корола винаги беше по-добре оборудвана серийно,а и изглеждаше по-модерно и по-интересно. Ходи виж сега Голф как е оборудван, виж Корола. Трябва да направя справедливото уточнение,че Корола предлага много важното и модерно хибридно задвижване все пак,което увеличава цената. Проблемът е,че не допускат конфигуриране на модерна визия с ниско ниво оборудване хибрид, а искат страшно много пари за компактна кола с модерна визия хибрид в най-високо оборудване, където много екстри ги монтират без да питат дали искаш , или не, а ги плащаш.
-
Всичко зависи от гледната точка, на мен лично тия пинизчийски лед дневни стопове и така нататък не ме вълнуват. Аз докато шофирам така или иначе не ги виждам ,това ми е най-малкия проблем. За мен е важно сигурността другото не ме вълнува особено. Понеже спомена и голф отскочи до някой дилър, и направи едно към едно конфигурация на голф и корола и виж разликата в цената. Тъй като аз съм си правил тоя труд ще ти кажа нито октавия нито голф , постигат цената на корола. За качество няма да говорим, то си се знае.
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Поне до екзекутив , фаровете не са това. Няма лупи. Утре ще видя задните, но съм почти 100% убеден че няма крушки.LEXUS написа: ↑20 Фев 2021 19:24 Това трябва да е мигача:
- LEXUS
Може и да си прав, ако е едно към едно трябва да е хибрид към хибрид и предполагам Корола ще е с по-балансирана цена. Но не могат да се сравнят точно 1 към едно, защото Фолксваген нямат аналогичен хибрид, те предлагат или Mild hybrid 1.0 и mild hybrid 1.5, където среден разход е над 5/100км.,а при хибрида Корола средният разход е 3,5/100км. Има голяма разлика. Или пък предлагат Golf GTE plug in hybrid, който пък е с абсурдната за компактен автомобил цена 70 000лв.
хаха тия шегуват ли се
И те ще го спират от производство ,за да продават грозничкия по мое мнение ID.3
От друга страна не мога да сравня и 1 към едно бензиновите версии, защото германците и чехите предлагат бензиновите си коли във всички нива на оборудване,а Корола се предлага във високите нива на оборудване само хибрид.
Това е пазарна политика на компаниите.

От друга страна не мога да сравня и 1 към едно бензиновите версии, защото германците и чехите предлагат бензиновите си коли във всички нива на оборудване,а Корола се предлага във високите нива на оборудване само хибрид.
Това е пазарна политика на компаниите.
- LEXUS
Че са пинизчийски , така е

-
Е виж как правилно си ме разбрал, важен е приоритета. За x пари какво ще получиш от един производител. Погледнато комплексно с корола получаваш много сейфти системи за доста по-малко пари, спрямо конкуренцията. И другото което е все пак това е автомобил масовка, разминаването идва от това защото другите производители не съумяват да постигнат тази надеждност на Тойота. И започнаха да се надпреварват в масовия клас с дизайн, но с нищо повече. Разбира се това си е моя теория и не обвързвам никой с нея. Аз за мен съм си преценил че, най-важното е сигурността а там корола печели.
- LEXUS
Няма лупи,защото те у нас са в най-високото оборудване, иначе много хубаво светят фаровете синкаво, харесва ми колата ти. Само дневните Led са много икономични малки. А като свети фара до него свети и някаква Led лента тънка или така ми се вижда?
-
Е именно де защото ми е все едно, аз ако искам да се гъзаря си вадя s класата. И започвам да си ги бройкам мадамите, там всичко ми е лед поглеждам наляво светва левия плафон,поглеждам на дясно светва десния плафон. Пускам си класическа музика и амбиентното осветление се променя и т.н. За гъзария масовка не става. Трябва скъпа кола ,не масовка.
- LEXUS
Имаш странно разбиране. Естетиката не зависи от цената на колата. Примерно S class е много грозна кола спред мен. Виж А8 Ауди най-новото е много красиво, но това са чичковски коли и изобщо не ми правят впечатление. Нямат спортна стойка, нямат модерна визия, просто скучни седани.Mcl написа: ↑20 Фев 2021 22:05Е именно де защото ми е все едно, аз ако искам да се гъзаря си вадя s класата. И започвам да си ги бройкам мадамите, там всичко ми е лед поглеждам наляво светва левия плафон,поглеждам на дясно светва десния плафон. Пускам си класическа музика и амбиентното осветление се променя и т.н. За гъзария масовка не става. Трябва скъпа кола ,не масовка.
Докато естетически изгхлеждащ хечбек винаги ми харесва. От големите коли ми харесват Lexus
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Е твоя избор за кола май е ясен Голф 8, перфектен избор поздрави. Това е тема за Корола. А относно фаровете аз имам екзекутив седан, съответно няма лед но е със лупи, а при комби и хеч не са лупи, като цяло има някакво разделение Корола А (комби и хрч), Корола Б (седан) като сякаш комбито и хеча са по луксозните и с по големия хибрид, но ето примерно при седана са сложили лупи от по ниско оборудване и има някакъв така да кажем балнс
Toyota Corolla 1.6 e210