Е мислех, че става дума за компактния клас. Сувове 4 по 4 е нормално да дават по-висок разход.

Е мислех, че става дума за компактния клас. Сувове 4 по 4 е нормално да дават по-висок разход.
Летни или зимни.. Защото при мен дава литър разлика нагоре със зимните.
Гледам че все кусури, то годините, то па кубици то не са СУВове и др птици...
Това само нещо не мога да разбра. Значи с нормална кола мога да карам икономично, но с хибрид не мога.. Тоест разхода е константа? Колко време сте карал хибрид?Hursa написа: ↑19 Фев 2021 15:32 Трябва да се има и в предвид - реши ли някой да шофира икономично "конвенционален" автомобил - относително, като процент - разхода му може да падне значително повече, отколкото, ако шофира икономично хибрида. Затова - хибрида е да си го шофираш, както ти харесва. За пестенето - системата му да се грижи - колкото, толкова.
Именно. Точно за това споделих, че при определни условия. Защото на мен твоето изречение ми звучи, че едва ли не при всички положения малкия дизел е по-икономичен от хибрида. И аз за това просто уточних.
... при извънградски условия. С което съм съгласен.
Ами като мериш цени, мериш коли с еднакви екстри. И да остане разликата само дали да е хибрид или не. Защото иначе може да сравниш РАВ4 Прайм за 100к с Айго за 20к.
С това не съм съгласен. Ако не карам икономично хибрида, разхода ще му се качи значително повече от колкото да карам пак неикономично "конвенционален" автомобил. Гледайки чисто разлика в проценти.
Можете да карате икономично и явно го правите прекрасно, след като достигате до заводските данни. Но вижте -какво постига шофиращ не хибрид - литър под заводските данни. А дали шофиращите други марки, които сте дали за сравнение въобще са се опитвали да шофират икономично? Кой ще си вземе голф - безспорния крал в компактния клас и ще го шофира икономично - само газ до ламарината, затова и дават силно завишен разход
Нямам никаква идея дали хората логнали тези данни във дадения сайт са карали или не икономично и дали им е било фикс идея икономичното каране. Преобладаващата час от шофьорите нямат за цел да карат икономично даже напротив.
Не колегата с дизела, а с бензиновата корола - цял литър под заводските данни и това за хиляди изминати километри, без да се е старал за постигане на този нисък разход
А аз силно се съмнявам в тоя разход. Карал съм и малолитражни бензинки, и от това което съм карал под 7 на 100 не съм постигал. За това съм сигурен че, това е разход в някоя посока със спускане.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта