ААА, голяма риба,бравоLordDigital написа:Специални благодарности на Загорките за оказаната помощ.
Днеска напраихме генерала репетициа по махане на мотор:
7mGTE ,newPage
- LordDigital
- СупраДжия
Мотора е готов ,вече 2 седмици ма отне доста време да дойде до към наше селУ.
Глава:
Главата е сериозно модифицирана ,всъшност по-сериозно не знам некои да е правил освен ако не се ползват Драгаджииски валове.
- Използвах на BC валове 264 градуса ,8.53мм Lift ( Заводски са 255 на 7.54 ,а драгаджииските 275 на 8.68мм).
- BC 6AL4V Титаниеви retainers ,BC valve springs
- Клапаните си ги измислих да са от 2JZ-GTE ,XH-426 Изпускателни и и NK-842 Смукателни от manleyperformance. Понеже са от 2JZ требеше да ги изплият малко над 2мм за да станат 1мм OS (OverSize). Странно им звучеше толкоз пилениЕ ,ма аз им обясних че едно време за Ладите пилеха от МагарЦедес влекачи и не са са оплавали
- 7 часа са пилили главата (Port and Polish) ,Не знам кво са напраили ма други хора са доволни специално от тоз Пилар.
Интересното е ,че за Valve Job-а като цяло използват само и единствено машина на Serdi т.с. понятието 3 angle ili 5 ili 7 е леко размито защото таз машина нема грам камъни. Абе общо взето не мисля ,че има нещо по-добро (не че и със камъни не може ,ма повторимостта е много по-голяма ,както и почти всеки идиот може със таз машина да прави чудеса) - поне са се объркали и не са взели много пари
Резултата:

Долна част:
- Тривиалните неща (Ross Бутала ,всичкия хардуер е ARP ,всички лагери Clevite ,hk$ Метална гарнитура ,Eagle Connecting Rods ,и т.н.)
- Гадиовете са много добри ,достигнали са RA 14!!! на блока ,единственото место дето да знам да правят под 20 е на 3 часа път от нас и там се правят моторите на SP.

- Oil Shed na вала:

Друго не се сещам интересно ,аа може би динамичен баланс на всичко въртящо се и така.
Са да видим да го натикаме и да тръгн е да върви :roll:
Глава:
Главата е сериозно модифицирана ,всъшност по-сериозно не знам некои да е правил освен ако не се ползват Драгаджииски валове.
- Използвах на BC валове 264 градуса ,8.53мм Lift ( Заводски са 255 на 7.54 ,а драгаджииските 275 на 8.68мм).
- BC 6AL4V Титаниеви retainers ,BC valve springs
- Клапаните си ги измислих да са от 2JZ-GTE ,XH-426 Изпускателни и и NK-842 Смукателни от manleyperformance. Понеже са от 2JZ требеше да ги изплият малко над 2мм за да станат 1мм OS (OverSize). Странно им звучеше толкоз пилениЕ ,ма аз им обясних че едно време за Ладите пилеха от МагарЦедес влекачи и не са са оплавали
- 7 часа са пилили главата (Port and Polish) ,Не знам кво са напраили ма други хора са доволни специално от тоз Пилар.
Интересното е ,че за Valve Job-а като цяло използват само и единствено машина на Serdi т.с. понятието 3 angle ili 5 ili 7 е леко размито защото таз машина нема грам камъни. Абе общо взето не мисля ,че има нещо по-добро (не че и със камъни не може ,ма повторимостта е много по-голяма ,както и почти всеки идиот може със таз машина да прави чудеса) - поне са се объркали и не са взели много пари
Резултата:

Долна част:
- Тривиалните неща (Ross Бутала ,всичкия хардуер е ARP ,всички лагери Clevite ,hk$ Метална гарнитура ,Eagle Connecting Rods ,и т.н.)
- Гадиовете са много добри ,достигнали са RA 14!!! на блока ,единственото место дето да знам да правят под 20 е на 3 часа път от нас и там се правят моторите на SP.

- Oil Shed na вала:

Друго не се сещам интересно ,аа може би динамичен баланс на всичко въртящо се и така.
Са да видим да го натикаме и да тръгн е да върви :roll:

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
- Japanese_fever
Lorde kaji koga i idvam s edna manivela?!ALTEZZA написа:mnogo laskavo vsichko bre![]()
kat gi sgobiavash, slagai po malko masalce tuk i tam. sashto taka predi da zapalish motora go povarti malko ei taka che da kachi maslo(predpolagam gi znaesh tezi raboti veche), ako moje niakak si da vartish direktno maslenata pompa shte e nai dobre.
Sus del_sol-a 6te se reduvame na smeni dokato mu napravim manual brake-in. laugh.gif biggrin.gif Edno pohodno leglo ni trqbva samo i akumilator za muzikata!

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- LordDigital
- СупраДжия
- LordDigital
- СупраДжия
-
- Japanese_fever
Lorde koga 6a 4uem glaseca na tezi zlatnite butala? biggrin.gifLordDigital написа:Ee edin den ... i az taka si vikah i vze che stana nakraq ;)ugabuga написа:lorde she imam mokri sunishta taia vecher :-D
i az na moita sam i zamislil edni takiva raboti da i pravia ma niama da e skoro :-) taz kola sha e maniashka
ABe mnogo si nabral skorost posledno vreme?!?

TAzi godina si nai-aktiven. I na AutoX dva puti, i v/u proekta se raboti usileno.
A ugabuga 6te mi razpravq, 4e lqtoto ti bilo gore6to, zimata studeno.

- LordDigital
- СупраДжия
Chakem chasti oste - veche vze da mi pisva da chakam de;)Japanese_fever написа:Lorde koga 6a 4uem glaseca na tezi zlatnite butala? biggrin.gifLordDigital написа:Ee edin den ... i az taka si vikah i vze che stana nakraq ;)ugabuga написа:lorde she imam mokri sunishta taia vecher :-D
i az na moita sam i zamislil edni takiva raboti da i pravia ma niama da e skoro :-) taz kola sha e maniashka
ABe mnogo si nabral skorost posledno vreme?!?Sigurno, za6toto vremeto zahladnq, a zimata e dale4! biggrin.gif
TAzi godina si nai-aktiven. I na AutoX dva puti, i v/u proekta se raboti usileno.
A ugabuga 6te mi razpravq, 4e lqtoto ti bilo gore6to, zimata studeno.

- Japanese_fever
E sha 4aka6, 6tom poru4va6 po neta. laugh.gifLordDigital написа:
Chakem chasti oste - veche vze da mi pisva da chakam de;)
Dai pari na nqkoi ot bandata i da se kupuva vsi4ko cash, 4e da ne se bavi project-a!