Като сравних габаритите на двата модела, се вижда, че разлика има при дължината- 20 см в полза на Тотка ! Ширина, височина, тегло и междуосие са сходни !biro написа: ↑10 Яну 2020 10:28Коната е по-малка от C-HR. Базовото ниво е с 6000лв по-евтино, но липсват: автоматичен двузонов климатик, камера за заден ход, лед къси и дълги (автоматични) светлини. Мултимедията на коната в базово ниво е с 5" монохромен дисплей срещу 8" цветен сензорен дисплей и Android Auto/Apple car play при Тойота. ОТ друга страна 3 цилиндровият мотор с обем 1.0L и изцедените до максимум 120к.с не предвещават дълъг живот срещу четирцилиндровият 1.2L двигател на Тойота. Ускорение от 0 до 100км/ч при Кона е 12сек, а при C-HR 10.9сек. Максимална скорост 181км/ч от Кона и 190км/ч за C-HR.Shishkovi написа: ↑10 Яну 2020 08:28 С най-голямо уважение към Тойота форума, бих дал алтернативно предложение от съседна Корея, а именно Хюндай Кона. Имат турбо бензин с директно впръскване, също така и хибриди, чисти електрички, истинско 4х4 и истински автоматик. Изглежда много добре както отвън, така и отвътре, качеството е на най-високо ниво и цените са сходни.
Ръчната спирачка е в ретро изпълнение (с голяма ръчка) при Кона.
И на последно място гаранция 5 години от Хюндай срещу 6 от Тойота.
Лични терзания на bigchicken относно C-HR :)
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Shishkovi » 10 Яну 2020 15:59
Shishkovi
biro
urb
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
Мнение от Shishkovi » 10 Яну 2020 21:12

Shishkovi
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от urb » 10 Яну 2020 21:16
urb
Мнение от divanov » 12 Мар 2020 11:25
Моите 2 цента.
Купихме C-HR център, фейслифт автоматик, турбо-бензин. Не е хибрид. Целта беше втора кола, градска. Избрахме я заради визията (да се разбира - жената си я хареса).
В градски условия се справя отлично, разхода е 10-11 бензин в София. Допълнително сложихме парктроници. Не правете тази грешка - близо 1.4к и само пиукат, без да показват дистанцията. Аз Бих сложил китайче за 15 долара ама е свирено вече. Динамиката за града е достатъчна. Чудесен градски автомобил. Клуб версията е доста по-екипирана но щеше да ми излезе 10к отгоре, които не ми се даваха.
При равни други условия аз бих си взел Т-РОК или Т–КРОСС от фоклсваген, за същите пари доста повече ектри и доста по добра изработка, но не я карам аз

Така или иначе след като изтече гаранцията ще я сменим

За втора кола е идеална. За първа не!
Поздрави
divanov
- nad_tab
- Благодарил/а: 5 пъти
Мнение от nad_tab » 14 Окт 2020 03:07
Тествах 1.8 версия, но ми е слаба, набира някак бавно, затова и се насочих към двигател 2.0
nad_tab
-
Мнение от bigchicken » 06 Ное 2020 19:00

Пак бих си взел хибрид, предпочитам плъг ин, засега ползваме гараж с ток. Дали ще е тази кола зависи какво ще изкарат след години и приоритетите ни тогава. Засега не го мисля.
Засега ми харесва. Но, четейки форума оставам с впечатлението, че аз обръшам внимание на други неща. И последното, което ме притеснява е, че някоя пластмаса изскърцва или влиза в резонанс. Не си следя разхода, просто карам. Нисък е, няма какво повече да го мисля. Не ми е шумна, въпреки, че понякога нямам желание да я настъпв, че звучи като цялата автомобилна мъка на свта

Та така

Междувпрочем много добро стоене на пътя. Това шаси явно наистина е добро. Същото наблпдавах при старата, Превията. За разлика от повечето с тези размери много устойчива конструкция и съответно много добро за такава кола поведение. Вагините, първите седем местни корейчета, въобще всичко от онези години е далеч назад.
Toyota Previa 2.0 D-4D 2001
bigchicken
- nad_tab
Мнение от nad_tab » 09 Ное 2020 20:29

А как е задната седалка, толкова ли е зле, колко то го описват.... не мен не ми се стори толкова тясно, но не съм го тествала на дълъг път. като се замисля от 20г. не съм се возила на задната седалка, та не е толкова важно

nad_tab
-
Мнение от bigchicken » 11 Ное 2020 13:06
Хубавото при тойотата е, че тавана реално отзад не слиза толкова ниско, колкото е модерно. Изглежда нисък, но е благодарение на дизайна. Затова и на тези черния таван не стои адекватно. Губи цялата линия колата. Затова и не всеки цвят им ходи. Лично за мен линиите се подчертават само от бялото, стария лайм и новото оранжево. Всички останали цветове замазват дизайна и колата губи от присъствието си. Фаворит ми е оранжевото, след това бялата перла. Нашата е обикновено бяло.
bigchicken
- nad_tab
Мнение от nad_tab » 11 Ное 2020 13:45

nad_tab
-
Мнение от bigchicken » 11 Ное 2020 19:00

Джантите... Може да прозвучи странно, но на мен ми харесват повече джантите от ниското ниво. Това спрямо черните джанти преди фейслифта. На фейслифта скъпите джанти нямам спомен да съм ги виждал. Сега, цвета леко бледнее на еврините джанти, но формата на спиците ми харесва повече. А цвета се коригира лесно при наличие на ентусиазъм

Но съм твърдо убеден, че на тази кола черен таван НЕ!

bigchicken
nad_tab
-
Мнение от bigchicken » 12 Ное 2020 11:45

Ето едноцветната

Не случайно са вкарали и черната ивица над дръжката... Абе работено е сериозно по тази кола. Като я видях за сефте преди години ми омекнаха краката и беше нещо прекрасно и недостижимо. Пък може и да са ми слаби коленете ...

При Сузуки Витара пък другоцветния таван си е направо задължителен. Дори мислех, тъй като нямаше избор на налични бройки, да лепя фолио като я вземем, ама на, пак Тойота

Това си е просто моето виждане, разбира се! В никакъв случай не осъждам другите вкусове!

bigchicken
-
Мнение от bigchicken » 16 Ное 2020 20:59
Не се оплаквам, забавно е, ама не ми дава мира, че не знам как го правят

bigchicken
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru