Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Zzt251 ти е модела
Двигателя е според зависи бензин/дизел, кубатура, година на производство и технология - D4D, D-CAT, VVTI
Въведи си VIN или на Japan-parts.eu или на toyota.epc-data.com и ще ги намериш тези детайли.
Фактът че не ти попълва модела и двигателя ми прилича или на неправилна инсталация и настройки на софтуера, или кофти кабел или нещо не си довидял.
Двигателя е според зависи бензин/дизел, кубатура, година на производство и технология - D4D, D-CAT, VVTI
Въведи си VIN или на Japan-parts.eu или на toyota.epc-data.com и ще ги намериш тези детайли.
Фактът че не ти попълва модела и двигателя ми прилича или на неправилна инсталация и настройки на софтуера, или кофти кабел или нещо не си довидял.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: avensis 2.0 116 t25
Засече го. Модела е 1CDFTV.
Малко помощ как да видя стойностите на дюзите? Това ми е най-важно. Друго като цяло какво мога и е добре да следя и от къде. Благодаря на отзовалите се.
Малко помощ как да видя стойностите на дюзите? Това ми е най-важно. Друго като цяло какво мога и е добре да следя и от къде. Благодаря на отзовалите се.
- mapamop
Защо не се разходите из темите тук и да намерите отговорите?
Отделно тубата и разни сайтове от сорта на https://blog.uobdii.com
са пълни със статии как да го ползвате тоя софтуер.
Ако се поразровите из софтуера и картинките из темите за дюзите ще намерите отговорите, които ви трябват...
Принципно при пълно сканиране и избиране на раздела с двигателя, може да си видите грешките записани от горивния компютър и живи данни за работата на самият двигател.
Ако не ви се чете и чакате наготово - каузата ви е загубена.
Отделно тубата и разни сайтове от сорта на https://blog.uobdii.com
са пълни със статии как да го ползвате тоя софтуер.
Ако се поразровите из софтуера и картинките из темите за дюзите ще намерите отговорите, които ви трябват...
Принципно при пълно сканиране и избиране на раздела с двигателя, може да си видите грешките записани от горивния компютър и живи данни за работата на самият двигател.
Ако не ви се чете и чакате наготово - каузата ви е загубена.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Автомобил: Toyota Rav4 2009 година D-Cat
- Обратна връзка:
Здравейте, колеги ще ме посъветвате ли кой е правилният кабел за, Techstream защо има доста коментари но никой не казва това е кабела. Благодаря предварително
Toyota Rav4 2009 година. D-Cat 2.2 150 коня
- mapamop
Зависи за какво искаш да го ползваш - фърмуера на кабела има голямо значение.
Китайските кабели в ebay, amazon и алито са 2 вида - за под 20$ със версия на фърмуера 1.4.Х и за около 80 лева със версия на фърмуера 2.0.Х . И двата ще ти покажат стойностите на дюзите. Търсиш да е с FT232RL чипсет.
От личен опит мога да ти кажа да забравиш за диагностиките VCX /VCX NANO, OTC и подобните боклуци - кабела за 12-15$ върши абсолютно същата работа.
Чувствай се свободен да ми пуснеш лично съобщение, ако нещо се спечеш....
Китайските кабели в ebay, amazon и алито са 2 вида - за под 20$ със версия на фърмуера 1.4.Х и за около 80 лева със версия на фърмуера 2.0.Х . И двата ще ти покажат стойностите на дюзите. Търсиш да е с FT232RL чипсет.
От личен опит мога да ти кажа да забравиш за диагностиките VCX /VCX NANO, OTC и подобните боклуци - кабела за 12-15$ върши абсолютно същата работа.
Чувствай се свободен да ми пуснеш лично съобщение, ако нещо се спечеш....
--
--
-
- Автомобил: Toyota Rav4 2009 година D-Cat
- Обратна връзка:
Здравей, колега може ли направо линк с точният кабел, да не поръчам нещо което няма да ми върши работа. Искам да гледам дюзи състояние на дпф днеска се движа по магистралата, и при настъпване колата изпушва бяло или синкав дим, не мога да прецена. Като я взимах гледахме дюзи бяха с добри стойности. Благодаря предварително.
Toyota Rav4 2009 година. D-Cat 2.2 150 коня
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо 1.6 vvti
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте! Закупих си кабел и след като опитам да инсталирам драйверите ми излиза надписа от снимката. Техстрийма 14.20.019
го инсталирах, но не ми дава да инсталирам драйверите от диска на китаеца. Може ли някой да ми изпрати инсталационен файл за драйверите? С Windows 7, 64bits съм.Toyota Corolla Verso 2003 г., 1.6 vvti
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо 1.6 vvti
- Благодарил/а: 1 път
Благодаря на колегата mapamop за помощта! Техстрийма вече работи.

Toyota Corolla Verso 2003 г., 1.6 vvti
здравейте! моля за помощ... купих от алиекспрес кабел J254 MINI VCI и софтуер TECHSTREAM 14.30.023! Проблема е,че не мога да регистрирам софтуера и драивърите за кабела. Моля ако някой има читав софтуер да ми пише! Инсталирах го на WIN 7 64bit.
благодаря на колегата Валентин Тодоров за помощта!!! инсталирах успешно програмата, но могат да се четат само лайф данни и да се трият грешки. не че е малко, но ми се искаше да мога да бърникат из модулите... някой ако има някъкво решение да пише... БЛАГОДАРЯ предварително

-
- Автомобил: Toyota RAV4 D4D 2007
Здравейте колеги,
Имам затруднения с Techstream-а 13. Autokent ми изпрати парола, всичко си тръгна според инструкциите, закачих се, избрах модела, но като пусна live data и се крашва...и така безброй пъти.
Виждам, че при колегата mapamop също се е взривявала 13-ката и си е инсталирал Techstream 14.X.
Може ли да споделите от къде мога да си изтегля 14-ката за да опитам и с нея. Кабелчето ми е китайче, предполагам ще работи и с нея.
Мерси предварително!
Имам затруднения с Techstream-а 13. Autokent ми изпрати парола, всичко си тръгна според инструкциите, закачих се, избрах модела, но като пусна live data и се крашва...и така безброй пъти.
Виждам, че при колегата mapamop също се е взривявала 13-ката и си е инсталирал Techstream 14.X.
Може ли да споделите от къде мога да си изтегля 14-ката за да опитам и с нея. Кабелчето ми е китайче, предполагам ще работи и с нея.
Мерси предварително!

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Някъде четох, че сллед 8-цата вече не ставал номера със замяната на 1 с 0 в регистрите. Сега в момента как е ситуацията, че и аз минах на Уиндоус 10?
-
- Автомобил: Toyota RAV4 D4D 2007
Здравей,
При мен си работи на Win 10, сложил съм си драйвера на autokent. Всичко тръгва, намира автомобила и като му пусна живи данни се разпада ..
Мислех да си пробвам с 14-ка, но все още не намирам от къде да си я дръпна.
-
- Автомобил: Т271L
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Колега няма ли някакъв друг начин, линк не торент?