Новата Корола срещу "стария" Авенсис ???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Green LIght

Мнение от Green LIght » 13 Авг 2007 22:00

sluchaen_fen написа:Защо питаш такива работи във форума?
Форума е за фенове, които са убедени в истината за марката.
Питай някой, който има такъв Авенсис колко пъти е ходил в ТМ-ауто в гаранционния период?
Имам наблюдения върху два такива Авенсиса. Мъка. Хубав дизайн, шумна реклама и накрая - разочарование.
Авенсиса още от самото създаване на първата генерация до сега си създава проблеми, които струват пари.

Имам само един приятел, който от няколко месеца има новата Корола и все още е рано да се обобщава.

Не си заслужава да се мечтае за този Авенсис. Даже трябва производителя да пусне анкета сред всички свои сервизни работници по цял свят "Да се отлюспи ли Авенсиса от семейството на Тойота? Да се спре ли производството на Авенсиса?".

П.П. По-добре си наеми рента кар за 3 месеца, отколкото веднага да се хвърляш на Авенсиса като че ли не си виждал друга кола досега!
http://www.avtomarket.ru/scripts/info/o ... model=3505

На първа и втора страница има общо 10 мнения за авенсис 2007 и 2006 година. 9 положителни и 1 отрицателно. Отново моля за твоето обосновано мнение против! Това, което ми идва наум е: 1Авенсисите в Русия от същото завод, както в Б-я ли идват? и 2 Може ли ТМ ауто да преебава нещата, като нарочно поръчва коли произвеждани с кофти материали заради далаверата?

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 22:37

sluchaen_fen написа:Защо питаш такива работи във форума?
Форума е за фенове, които са убедени в истината за марката.
Питай някой, който има такъв Авенсис колко пъти е ходил в ТМ-ауто в гаранционния период?
Пита ли някой, който има такъв Авенсис, колко пъти е ходил в ТМ-ауто в гаранционния период? Или чакаш да ти развия реферат, за който трябва да заделя поне 2-3 часа? Изгубих желание да пиша в твоята тема, защото не ми е приятно да се повтарям в случаите, когато не четеш внимателно.

Относно руснаците: Ми те са си дисциплинирани потребители. В подобен сайт ще срещнеш само добри отзиви, защото админа в някой Тойота форум им е написал, че трябва да се постараят да повишат рейтинга на Авенсиса. Руснаците имат по-странно поведение във форумите. Когато админа пусне анкета, всички гласуват. Вместо да питаш някой, който има такъв Авенсис, колко пъти е ходил в ТМ-ауто в гаранционния период, ти четеш организирани хвалебствени слова в чужди сайтове. Явно не ти пука дали ще е успешна колата.

Развивал съм огромни теми за документация, за Корола и др.
Въобще няма да се хабя за Авенсис. Съвсем ясно няколко пъти в тази тема ти подсказах каква е твоята дилема.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 13 Авг 2007 23:10

sluchaen_fen написа:... В подобен сайт ще срещнеш само добри отзиви, защото админа в някой Тойота форум им е написал, че трябва да се постараят да повишат рейтинга на ...
може би има и такива неща по форумите,но да се каже,че е типично не смятам.и ако някой вземе да говори за проблеми не мисля,че ще го баннат от форума.
все пак като се използва търсенето може да се открият някои други мнения,но човекът го е направил вече.а и този модел не е толкова разпространен в бг,че да има кой знае колко мнения в наши форуми.
в общи линии ако трябва да се сравнява с королата е по-голям клас кола,би трябвало да вози по-комфортно,да е по-безшумна.все пак новата кола има 3 г. гаранция макар че е малко вероятно да се случи нещо в този период.
вероятните дефекти за всички коли по бг пътища са:ходова част заради дупките както затлачени горивни филтри поради недобри горива.и двете не попадат в гаранционни,защото каква вина има производителя за това.
при условие,че не може да се намери японска корола,което е 99% авенсиса е по-добрия избор,няма спор.

и още нещо: вие в бг да не би да купувате нови коли без да ги пробвате? ohmy.gif
кола и жена се пробват иначе може да излезе голямо дърво! ohmy.gif
преди да даваш капаро и да правиш поръчка трябва непременно да ИЗПРОБВАш колата,не само да слушаш тоя и оня,защото все пак ти ще си я караш после някоя и друга година.пробвай и други за сравнение,НЕПРЕМЕННО! wink.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Авг 2007 23:30

Добреее..... ще ти кажа коя кола е по-добра, ще ти споделя и какъв опит имам с Королите, какъв с Авенсисите. Имаме 3 Короли, имахме първите 3 авенсиса. Ама кажи ДИЗЕЛ или БЕНЗИН ?!?!!! Щото приликите и разликите от единия до другия мотор са ГОЛЕМИ! wacko.gif :whistle: Кажи какъв двигател, за да знам дали да се хабя да обяснявам с кои коли какви проблеми е имало...... wink.gif

Green LIght

Мнение от Green LIght » 14 Авг 2007 08:57

Me4oKyX написа:Добреее..... ще ти кажа коя кола е по-добра, ще ти споделя и какъв опит имам с Королите, какъв с Авенсисите. Имаме 3 Короли, имахме първите 3 авенсиса. Ама кажи ДИЗЕЛ или БЕНЗИН ?!?!!! Щото приликите и разликите от единия до другия мотор са ГОЛЕМИ! wacko.gif :whistle: Кажи какъв двигател, за да знам дали да се хабя да обяснявам с кои коли какви проблеми е имало...... wink.gif
Дизел. Колата е Авенсис Дизел 2.0 D4-D 126 конски сили. Нижо на оборудване - базово (комфорт). Мисля да му направя чип тунинг и да ги вдигна на 150 к.с. 1200 лева струва.
Мерси Мечо!
Мерсаж и на Случаен фен и на Джим Бим! От всяко мнение - само полза. Каквото и да реша и купя, ще пиша тук.

Green LIght

Мнение от Green LIght » 14 Авг 2007 13:17

jim_beam написа: и още нещо: вие в бг да не би да купувате нови коли без да ги пробвате? ohmy.gif
кола и жена се пробват иначе може да излезе голямо дърво! ohmy.gif
преди да даваш капаро и да правиш поръчка трябва непременно да ИЗПРОБВАш колата,не само да слушаш тоя и оня,защото все пак ти ще си я караш после някоя и друга година.пробвай и други за сравнение,НЕПРЕМЕННО!
Пробвах(акъл ми дай, аз другото го мога)! За съжаление имаха само 2.2, пък аз купувам 2.0 та не знам как да направя качествено сравнение. Королата не я пробвах, обаче мога да кажа че в сравнение с пасат 2006 2.0 ТДИ авенсиса ми харесва повече. Интериор, прибори, шума май е повече, но е доста преувеличено да се говори за кой знае какъв шум. Двигателя мърка. В сравнение с мерджан E190 авенсиса се управлява по- леко, не се усеща че е тежка. На мерцедеса тежеста се усеща- тва си спомням от него. Става тая количка за мене. Ако се разочаровам ще пиша. Ако не се разочаровам - няма

И жената пробвах - и тя става! За нея няма да пиша в никой от случаите

spinus

Мнение от spinus » 15 Авг 2007 21:39

Според мен - новата Корола. поради две причини: 1.Съвсем нов модел е. 2.Произвежда се в Япония. Поне при мен това натежа. Предлагаха ми и Авенсис, но за тези пари е с по слабия двигател и то лензин. Говоря /пиша/ за Корола Д4Д двигател 2.0 , 126 коня.
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
advokat
Обратна връзка:

Мнение от advokat » 16 Авг 2007 16:15

Не мога да разбера какво толкова не му харесва колегата на Авенсиса.
карам 3 ти Авенсис - първите 2 бензин, съответно 1.6 и 2.0 и сега дизел 2.0 D4D и НЯМАМ забележки към нито един. В сервиза стъпвам само за гарнационно обслужване, даже и това не правя от 6месеца нищо че е още гаранционна колата, прекалено голями скъпчии станаха на елементарна смяна на масло и филтри, а и мми омръзна да си записвам час през 2-3 месеца за подобни смени. Вярно че само ме "плашат' че не ми важала гаранцията - което е пълна глупост от тяхна страна
Та с 2 думи Авенсиса си е ОК

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Авг 2007 20:36

spinus написа:Според мен - новата Корола. поради две причини: 1.Съвсем нов модел е. ..
нещо не разбирам,за каква нова корола говорите?
моделът корола се заменя от аурис,единствено за източна европа се произвежда все-още модела корола седан,който не е nov.
и това за made in japan го забравете,само турция!

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 16 Авг 2007 21:59

Наблюдения ми в/у 2 коли-едната Корола (на колегата ми) втората Авенсис (на клиент когото виждзм вдеки ден)
И така:
1.Не съм чул нито единия да се оплаква за АБСОЛЮТНО нищо от колата си(и двете са нови)
2Королата-бензин 1.4 VVT-i тиха,икономична ,сравнително пъргава(1.4-все пак-няма кой знае какво да се очква) ,2004г ,вече на около 40 000
3Авенсиса-дизел D4-D-Втори поред-първия го "пробва" колко Аербега ще се отворят при челен удар - Двама възрастни и бебе без драскотина-колата на 1.5 г в боклука.Сега кара втория (от 6-7 месеца),по-нов мотор и според него по-пъргав.
Не съм чувал някой от двамата да се оплаква от шум,скрибуцащи пласмаси или нещо дразнещо по колата.В ТМ Ауто ходят само за задължителните смени(тоя с королата и това спря-сложи и газ и заеба гаранцията на мотора)За сглобките къде са незнам нищо!
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Toyoda

Мнение от Toyoda » 16 Авг 2007 22:36

jim_beam написа:
spinus написа:Според мен - новата Корола. поради две причини: 1.Съвсем нов модел е. ..
нещо не разбирам,за каква нова корола говорите?
моделът корола се заменя от аурис,единствено за източна европа се произвежда все-още модела корола седан,който не е nov.
Не си прав. Новата Корола се произвежда в Япония. Мен страшно много ме радва, защото практически се завръща към старата традиция от Е-10, когато Корола беше нещо като по-дребната сестра на Камри. Аз бих избрал именно Корола made in japan.
Link pic:
http://www.toyota.ie/main/models/corolla/
Последно промяна от Toyoda на 16 Авг 2007 22:51, променено общо 1 път.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 16 Авг 2007 22:38

jim_beam написа:нещо не разбирам,за каква нова корола говорите?

novata Corolla(Evropeiski variant)

Изображение

Auris vze miastoto na Corolla Hatchback(za Evropa)

Изображение

za Japan ima i drugi varianti
za USA novata Corolla vse oshte se chaka, shte izleze kat 2009 model. formata i e vse oshte zagatka.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Авг 2007 23:50

това е facelift на седан,който се произвежда в турция САМО за източна европа!в зап. европа се предлага вече само версо и аурис!

http://www.automotive.co.at/ireds-9376.html
ще потърся и статията,в която пише точно за този facelift на горната снимка.ето още инфо къде се правят дизелите:

http://www.autointell.de/News-deutsch-2 ... -06-p1.htm
Последно промяна от jim_beam на 17 Авг 2007 01:12, променено общо 3 пъти.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Авг 2007 23:53

При дизеловите Авенсиси грижите са много по-малко. Имахме първия Авенсин - с него няма грижи, но той си беше 1.6EFI biggrin.gif Изпитан двигател, без никакви проблеми. Втория авенсис - фейслифта, 2002-ра 1.6VVTi се оказа доста кофти. Колекторите са консуматив(~1000лв), неподходящи бутала, сигменти, при това още на 50хил.км..... Колекторите не ги броя изобщо - те при 1.6 са болка голяма, при 1.8 доста по-рядко. При третия Авенсис 1.8 VVTi 2004-та година същата работа - нови бутала и сегменти на 70хил.км. Общо взето и на двете им смениха двигателя гаранционно biggrin.gif И сега наистина са страхотни Тойоти, както трябва да са. Авенсис 2.0 не съм видял спатъхнал по никой параграф, но по-малките са ~80% с тези дефекти. Последното четвърто поколение, твърдят, че всичките проблеми с колекторите и сегменти и т.н..... са отстранени.... Дали е вярно, ще трябва някой каращ последния Авенсис да сподели. Дизелов Авенсис не съм видял с проблем, а доста познати и приятели ги запалихме по Тойота и те не са се оплакали rolleyes.gif tongue.gif Общо взето си се ориентирал правилно - Авенсис дизел, за да имаш по-малко проблеми(ДАЙ БОЖЕ!) happy.gif Королите - 2002-ра 1.6VVTi не е имала проблеми, 2 Короли 1.4D4D - едната карам аз сега, са много добри. Много мек, балансиран двигател, страхотно разтягане, супер разход. Този 1.4D4D 90hp е най-тихия дизел на Тойота biggrin.gif По-тих е от Авенсиса, от Рава..... най-тих и няма грам вибрации дори при 4000об/мин :thumbsup: А ти както искаш да го чипосаш, този дизел е много добър, но вярно 2.0 с 126к.с. ще постигне повече rolleyes.gif Ае какъвто и дизел да вземеш, първо трябва да го разработиш като хората, а чип или бокс му слагай след поне 10000км, че дори и 15.... Королата се отпуши нацяло чак на 25000км. :thumbsup: Но от PowerBox или чип има кяр laugh.gif

jim_beam - тук си в грешка бате rolleyes.gif Корола седан последния модел се произвежда в Япония също, като за първите 4-5 месеца всичките Короли идваха от Япония, но вече(Тойота така ми казаха) внасят от Турция. Забавянето на промяната на поточната линия е причина за първоначалното внасяне на истински Японки happy.gif лично съм виждал 10-15 такива на безмитната зона в Пазарджик, всичките с рама J !! НО.... хубавото свърши и вече идват от Турция.... Имаше, който уцелил - ЧЕСТИТО! За другите - да се надяваме, че забавянето за турския вариант си е струвало(пак от Тойота - забавиха се, за да променят и усъвършенстват линията, така че да отговаря на японските стандарти, за да запазят името на Корола) biggrin.gif rolleyes.gif :thumbsup: И още веднъж - честито на Печелившите happy.gif tongue.gif

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 17 Авг 2007 09:54

jim_beam написа:това е facelift на седан,който се произвежда в турция САМО за източна европа!в зап. европа се предлага вече само версо и аурис!

http://www.automotive.co.at/ireds-9376.html
ще потърся и статията,в която пише точно за този facelift на горната снимка.ето още инфо къде се правят дизелите:

http://www.autointell.de/News-deutsch-2 ... -06-p1.htm
Tenth Generation — E140 series — October 2006

The tenth generation Corolla was released in Japan on October 10, 2006.

Japan

The sedan is now known as the Corolla Axio.[3] The Axio name was created from the Greek word "axia", meaning "things with value". The station wagon retains the Corolla Fielder name. To save neck-twisting, the Corolla gets Toyota's latest intelligent parking-assist system. The option costs ¥105,000, or $879 at current exchange rates. A backup camera monitor is standard. All hatchback models were replaced by the Toyota Auris.

Europe and China

The global debut of the third variant of the new Corolla was staged at the Beijing Auto Show. This variant, which uses a wider and longer version of the Axio's platform, has styling similar to that of the Camry's while keeping the Axio's interior. The European and Chinese market will receive this variant, which is likely to also be sold in Asian and Taiwan markets as the new Altis. The Chinese market Corolla's name was also changed to match the English name in pronunciation. In the UK, only the Auris is sold. In Ireland, the corolla was launched in December 2006 but not available until January 2007 which makes it one of the first countries in the world to receive this new model. Only the Saloon version is available with a I.4 litre engine in Terra, Strata and Luna trim levels. This version is more popular than the recently launched Auris. Many commentators have likened the styling of the new Corolla to a similiarily styled Camry launched in I996. The Estate version of the new Corolla is not available in Ireland.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla

The all-new Corolla Take your place

Redesigned and redefined, Corolla is now a sedan of distinction. Built on an all-new platform, it blends the traditional Corolla strengths – value, high-status styling and superior performance – with even better handling and the highest levels of comfort and quality. Welcome to your new car.

http://www.toyota-europe.com/index.aspx

Japan versiata na Corolla Axio, ot neia praviat i Evropeiskia variant
Изображение

Публикувай отговор