Голямо налягане в резервоара?

Аватар
racing_fan

Голямо налягане в резервоара?

Мнение от racing_fan » 13 Авг 2007 05:33

Значи от около месец забелязахме, че в резервоара се образува голямо налягане - като отвиеш капачката и фъска яко и се виждат бензиновите пари. Освен това, бензиномера не отчита вярно, стрелката ту се качва, ту пада. Карам до Видин например, стрелката се мърда съвсем малко, тръгвам на обратно и я гледам как не спира да се движи надолу. Същата работа и до Пловдив като ходих. На отиване мръдна малко и после на връщане почна рязко да пада, чак отиде до долу и помислих, че ще остана на магистралата. Обаче лампата не ми светеше, чак в София ми присветна. Значи стрелката изобщо не показва вярно. Нещо става. Нали има някаква система за оползотворяване на тези пари, дали не е запушена? Изобщо, нормално ли е да става такова налягане, опасяваме се да не стане много голямо и да пукне резервоара(не го знам метален ли е или пластмасов). Колата е Корола 1998 1.3 16V. Дайте някакви предложения защо се получава такова налягане и дали заради него бензиномера лъже?

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Голямо налягане в резервоара?

Мнение от Japanese_fever » 13 Авг 2007 05:53

Normalno e da cuska ot rezervoara vseki put, tui kato benzinovata sistema raboti pod nalqgane. V mnogo gore6ti dni moje da cuska pove4ko, no e normlano.
Ima i drugo ne6to ne razbrah to4no kakvo i ima na strelkata ti deto pokazva gorivo, no ima edno nabliudavano iavlenie, pri koeto purvata polovina na rezervoara svur6va po-bavno ot vtorata! laugh.gif biggrin.gif
Ili pone na pove4eto avtomobili strelkata ot full do sredata pada po-bavno, otkolkoto ot sredata do min.
Ako e tova gore-dolu, nqma mqsto za pritesnenie.

Ne moga da ti kaja na 100% dali e normalno, za6toto ne znam kolko mnogo ti duha ot rezervoara.
PO-dobre otidi da q pregledat! smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

b_d

Мнение от b_d » 13 Авг 2007 08:07

Отдолу да колата на една от тръбите, излизащи от резервоара има едно клапанче , което трябва да се грижи да не се образува сериозно налягане. Вероятно се е запушило.

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 13 Авг 2007 15:39

Ами има го тоя момент, че от средата да фул по бавно като че ли се мести, но ми се случва при по-ниско положение от фула като карам и стрелката се вдига вместо да пада! Според мен има някакъв проблем и ще взема да отида до Тойота да видя те какво ще кажат.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 16:19

Филтъра за бензиновите пари е до казанчето за спирачна течност.
Филтъра за бензиновите пари е под трябата, която свързва кутията на въздушния филтър и дроселовата клапа.
Филтъра за бензиновите пари има размерите на голяма и висока чаша за чай или бурканче за лютеница (в момента не се досещам за по-подходящо сравнение).

Аватар
newmiro

Re: Голямо налягане в резервоара?

Мнение от newmiro » 13 Авг 2007 16:25

racing_fan написа:...
интересно че и аз имам такъв проблем, моята е корола <2002, забелязах го след много лек удар с друга кола (не знам дали има връзка).

sluchaen_fen мислиш че е от филтъра ли???
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

b_d

Мнение от b_d » 13 Авг 2007 16:54

sluchaen_fen написа:Филтъра за бензиновите пари е до казанчето за спирачна течност.
Филтъра за бензиновите пари е под трябата, която свързва кутията на въздушния филтър и дроселовата клапа.
Филтъра за бензиновите пари има размерите на голяма и висока чаша за чай или бурканче за лютеница (в момента не се досещам за по-подходящо сравнение).
Сигурен ли си, че не го бъркаш с fuel filter?
Изображение

По принцип от резервоара (при коли с EFI) излизат 3 тръби:
1. За подаване на гориво към двигателя. Тази тръба е най-дебела и накрая стои бензиновия филтър;
2. За връщане на горивото в резервоара. Тази тръба започва от FPR (fuel pressure regulator) и връща излишъка от гориво обратно в резервоара;
3. Къса тръбичка, на чийто край седи едно клапанче, което трябва да изравнява налягането в резервоара. Нормално е да има лека разлика с атмосферното налягане, но не прекомерна.

За съжаление нямам снимка.

dzto

Мнение от dzto » 13 Авг 2007 17:35

да ви кажа и на мойта селика пражи същата работа със стрелката и със налягането

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 18:49

Филтъра за бензиновите пари е точно там, където го описах.
Горивния филтър от горната снимка на bad_dog е малко по-надолу.

Reptile

Мнение от Reptile » 13 Авг 2007 18:53

Проверете си тръбите на генерацията да не са пробити или изкривени около резервоара и да го греят.
Има екрани за защита на резервоара, но веднъж пипнати от български майстор "грънчар", трбите добиват невиждани форми сечения и посоки на кривините.
При мен от една дупка излизаха горещи газове точно до резервоара, "човека" просто не е могъл да завари хубаво тръбата и от там със страшна сила излизат газове!
Сега съм с цяла нова генереция на 50мм и всичко е във ВИСОКИТЕ ОБОРОТИ......
ПОЗДРАВИ

Аватар
racing_fan

Мнение от racing_fan » 13 Авг 2007 21:48

sluchaen_fen сещам се за кое говориш, знам го и къде е. Как да проверим наред ли е? Съмняваме да имам дупка в генерацията, но все пак ще огледам. Интересно и при други коли го има това нещо. Да не би пък да е нормално, знам ли?

Я да попитам и за друго нещо - и на други, не само на моя двигател(4E-FE) от капака на клапаните излизат две маркучета - едното влиза след, а другото преди дросела. На нашата Корола бяха обединение с тройник и отклонени под двигателя, като на Жигулите както са правили. Понеже случайно открих предишния италиански собственик на колата в нета, го попитах и ми каза, че той го е правил така за да смучела само чист въздух. Ама ние го върнахме както си е било. Едното маркуче трябва да е за картерни газове, а другото откъде идва не знам? И преди като работеше на място колата и смърдеше в купето на бензин, преди да го оправим.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 13 Авг 2007 22:47

Като ти свалят филтъра за бензиновите пари му направи една снимка, за да го видят колегите.
Обърни внимание на друга подобна Корола, за да си сигурен, че нямаш още доработки.

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 14 Авг 2007 00:25

И аз забелязах нещо подобно на моята Celica GT4 само дето е братен.
Трудно отварям капачката на резервуара от Вакум biggrin.gif
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 14 Авг 2007 01:00

poli написа:И аз забелязах нещо подобно на моята Celica GT4 само дето е братен.
Трудно отварям капачката на резервоара от Вакум biggrin.gif
Би трябвало отдушника на резервоара да е запушен. Горивото се изразходва, но не влиза въздух в резервоара, за да компенсира изразходваното гориво. Затова се получава вакуум.

Аватар
poli
Обратна връзка:

Мнение от poli » 14 Авг 2007 02:27

В капачката има един клапан който не отваряше,ма сега вече отваря biggrin.gif
КЕФ ЦЕНА НЯМА

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD

Публикувай отговор