Голямо налягане в резервоара?
- racing_fan
Голямо налягане в резервоара?
Значи от около месец забелязахме, че в резервоара се образува голямо налягане - като отвиеш капачката и фъска яко и се виждат бензиновите пари. Освен това, бензиномера не отчита вярно, стрелката ту се качва, ту пада. Карам до Видин например, стрелката се мърда съвсем малко, тръгвам на обратно и я гледам как не спира да се движи надолу. Същата работа и до Пловдив като ходих. На отиване мръдна малко и после на връщане почна рязко да пада, чак отиде до долу и помислих, че ще остана на магистралата. Обаче лампата не ми светеше, чак в София ми присветна. Значи стрелката изобщо не показва вярно. Нещо става. Нали има някаква система за оползотворяване на тези пари, дали не е запушена? Изобщо, нормално ли е да става такова налягане, опасяваме се да не стане много голямо и да пукне резервоара(не го знам метален ли е или пластмасов). Колата е Корола 1998 1.3 16V. Дайте някакви предложения защо се получава такова налягане и дали заради него бензиномера лъже?
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Голямо налягане в резервоара?
Normalno e da cuska ot rezervoara vseki put, tui kato benzinovata sistema raboti pod nalqgane. V mnogo gore6ti dni moje da cuska pove4ko, no e normlano.
Ima i drugo ne6to ne razbrah to4no kakvo i ima na strelkata ti deto pokazva gorivo, no ima edno nabliudavano iavlenie, pri koeto purvata polovina na rezervoara svur6va po-bavno ot vtorata! laugh.gif biggrin.gif
Ili pone na pove4eto avtomobili strelkata ot full do sredata pada po-bavno, otkolkoto ot sredata do min.
Ako e tova gore-dolu, nqma mqsto za pritesnenie.
Ne moga da ti kaja na 100% dali e normalno, za6toto ne znam kolko mnogo ti duha ot rezervoara.
PO-dobre otidi da q pregledat!
Ima i drugo ne6to ne razbrah to4no kakvo i ima na strelkata ti deto pokazva gorivo, no ima edno nabliudavano iavlenie, pri koeto purvata polovina na rezervoara svur6va po-bavno ot vtorata! laugh.gif biggrin.gif
Ili pone na pove4eto avtomobili strelkata ot full do sredata pada po-bavno, otkolkoto ot sredata do min.
Ako e tova gore-dolu, nqma mqsto za pritesnenie.
Ne moga da ti kaja na 100% dali e normalno, za6toto ne znam kolko mnogo ti duha ot rezervoara.
PO-dobre otidi da q pregledat!

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- racing_fan
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Филтъра за бензиновите пари е до казанчето за спирачна течност.
Филтъра за бензиновите пари е под трябата, която свързва кутията на въздушния филтър и дроселовата клапа.
Филтъра за бензиновите пари има размерите на голяма и висока чаша за чай или бурканче за лютеница (в момента не се досещам за по-подходящо сравнение).
Филтъра за бензиновите пари е под трябата, която свързва кутията на въздушния филтър и дроселовата клапа.
Филтъра за бензиновите пари има размерите на голяма и висока чаша за чай или бурканче за лютеница (в момента не се досещам за по-подходящо сравнение).
Re: Голямо налягане в резервоара?
интересно че и аз имам такъв проблем, моята е корола <2002, забелязах го след много лек удар с друга кола (не знам дали има връзка).racing_fan написа:...
sluchaen_fen мислиш че е от филтъра ли???
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

Сигурен ли си, че не го бъркаш с fuel filter?sluchaen_fen написа:Филтъра за бензиновите пари е до казанчето за спирачна течност.

По принцип от резервоара (при коли с EFI) излизат 3 тръби:
1. За подаване на гориво към двигателя. Тази тръба е най-дебела и накрая стои бензиновия филтър;
2. За връщане на горивото в резервоара. Тази тръба започва от FPR (fuel pressure regulator) и връща излишъка от гориво обратно в резервоара;
3. Къса тръбичка, на чийто край седи едно клапанче, което трябва да изравнява налягането в резервоара. Нормално е да има лека разлика с атмосферното налягане, но не прекомерна.
За съжаление нямам снимка.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Проверете си тръбите на генерацията да не са пробити или изкривени около резервоара и да го греят.
Има екрани за защита на резервоара, но веднъж пипнати от български майстор "грънчар", трбите добиват невиждани форми сечения и посоки на кривините.
При мен от една дупка излизаха горещи газове точно до резервоара, "човека" просто не е могъл да завари хубаво тръбата и от там със страшна сила излизат газове!
Сега съм с цяла нова генереция на 50мм и всичко е във ВИСОКИТЕ ОБОРОТИ......
ПОЗДРАВИ
Има екрани за защита на резервоара, но веднъж пипнати от български майстор "грънчар", трбите добиват невиждани форми сечения и посоки на кривините.
При мен от една дупка излизаха горещи газове точно до резервоара, "човека" просто не е могъл да завари хубаво тръбата и от там със страшна сила излизат газове!
Сега съм с цяла нова генереция на 50мм и всичко е във ВИСОКИТЕ ОБОРОТИ......
ПОЗДРАВИ
- racing_fan
sluchaen_fen сещам се за кое говориш, знам го и къде е. Как да проверим наред ли е? Съмняваме да имам дупка в генерацията, но все пак ще огледам. Интересно и при други коли го има това нещо. Да не би пък да е нормално, знам ли?
Я да попитам и за друго нещо - и на други, не само на моя двигател(4E-FE) от капака на клапаните излизат две маркучета - едното влиза след, а другото преди дросела. На нашата Корола бяха обединение с тройник и отклонени под двигателя, като на Жигулите както са правили. Понеже случайно открих предишния италиански собственик на колата в нета, го попитах и ми каза, че той го е правил така за да смучела само чист въздух. Ама ние го върнахме както си е било. Едното маркуче трябва да е за картерни газове, а другото откъде идва не знам? И преди като работеше на място колата и смърдеше в купето на бензин, преди да го оправим.
Я да попитам и за друго нещо - и на други, не само на моя двигател(4E-FE) от капака на клапаните излизат две маркучета - едното влиза след, а другото преди дросела. На нашата Корола бяха обединение с тройник и отклонени под двигателя, като на Жигулите както са правили. Понеже случайно открих предишния италиански собственик на колата в нета, го попитах и ми каза, че той го е правил така за да смучела само чист въздух. Ама ние го върнахме както си е било. Едното маркуче трябва да е за картерни газове, а другото откъде идва не знам? И преди като работеше на място колата и смърдеше в купето на бензин, преди да го оправим.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Би трябвало отдушника на резервоара да е запушен. Горивото се изразходва, но не влиза въздух в резервоара, за да компенсира изразходваното гориво. Затова се получава вакуум.poli написа:И аз забелязах нещо подобно на моята Celica GT4 само дето е братен.
Трудно отварям капачката на резервоара от Вакум biggrin.gif