Toyota Sienna 3.3i 16V 230коня 2004г - наистина ли е драма поддръжката
-
- Автомобил: Toyota Avensis Verso 2.0i бенз
Toyota Sienna 3.3i 16V 230коня 2004г - наистина ли е драма поддръжката
Здравейте фенове,
Доста години карах ВАН бензин/метан, а последната година се измъчих с един СУВ, с който за радост се разделихме наскоро.
Оглеждам всякакви БЕНЗИНОВИ предложения след 2000г, но се оказва нелека задачата намирането на относително запазен ВАН до 10к, която да може да се газифицира нормално и да има реноме за прилична здравина и поносима поддръжка... Зафири и VW не гледам, френски/италиански еврованове отговарят на желанието ми, но отзивите са противоречиви, същото е и с Крайслер Вояджър..Добра алтернатива вероятно е Мицубиши Грандис, но предложенията не са интригуващи.
Харесвам Тойота Авенсис Версо, но бензинови съвсем не се предлагат и съответно нямам инфо за надеждност и поддръжка. Също харесвам Тойота Превия след 2003г, но двете актуални предложения са почти тотал щета.
И понеже явно ВАН е моята кола - Харесал съм една екзотика американка Тойота Сиена 3.3i 16V 230 коня 2004г.
Ходихме на преглед в официалния сервиз, където казаха, че за подмяна са няколко неща, но ме уплашиха с поне 5 х.лв потенциален ремонт (ако се прави при тях)
Установени части за подмяна:
1. Ангренажен комплект - ремък + ролки - това ясно
2. Други необходими ремъци - това ясно
3. Водна помпа - също ясно
4. Предни амортесьори с пружини - колата при спиране тропа яко
5. Воден радиатор - тече
6. Предни дискове - криви са
7. Накладки - предни и задни
8. Гарнитури капак клапани - вероятно са две - от задната страна на мотора
9. Карета за кардана - не зная колко са на брой (колата е 4х4)
Отделно от това има и грешки при компютърния тест, които тепърва ще разучавам кое какво е и дали е драма:
Engine and ECT - грешка Р1578
ABS/VCS/TRC - грешка С1336
SRS Airbag - грешка В0111
Air Conditioner - грешки B1421 и В1424
Зная, че това е екзотика за БГ, но колата продължава да ми харесва....
Ето защо моля за безпристрастни мнения - струва ли си да се прави и наистина ли доставката на части е драма като наличности и цена (ясно че ще се чака от USA доставка)?
! Този двигател може ли да се газифицира и къде - препоръки за сервиз в София?
!! Грешките от по-горе какво значат и притеснителни ли са? В Тойота София нямат достатъчно добър софтуер за американски автомобили, препоръчаха сервиза им в Пазарджик, но колата не е моя и едва ли ще стигне до там..
Благодаря на отзовалите се.
Доста години карах ВАН бензин/метан, а последната година се измъчих с един СУВ, с който за радост се разделихме наскоро.
Оглеждам всякакви БЕНЗИНОВИ предложения след 2000г, но се оказва нелека задачата намирането на относително запазен ВАН до 10к, която да може да се газифицира нормално и да има реноме за прилична здравина и поносима поддръжка... Зафири и VW не гледам, френски/италиански еврованове отговарят на желанието ми, но отзивите са противоречиви, същото е и с Крайслер Вояджър..Добра алтернатива вероятно е Мицубиши Грандис, но предложенията не са интригуващи.
Харесвам Тойота Авенсис Версо, но бензинови съвсем не се предлагат и съответно нямам инфо за надеждност и поддръжка. Също харесвам Тойота Превия след 2003г, но двете актуални предложения са почти тотал щета.
И понеже явно ВАН е моята кола - Харесал съм една екзотика американка Тойота Сиена 3.3i 16V 230 коня 2004г.
Ходихме на преглед в официалния сервиз, където казаха, че за подмяна са няколко неща, но ме уплашиха с поне 5 х.лв потенциален ремонт (ако се прави при тях)
Установени части за подмяна:
1. Ангренажен комплект - ремък + ролки - това ясно
2. Други необходими ремъци - това ясно
3. Водна помпа - също ясно
4. Предни амортесьори с пружини - колата при спиране тропа яко
5. Воден радиатор - тече
6. Предни дискове - криви са
7. Накладки - предни и задни
8. Гарнитури капак клапани - вероятно са две - от задната страна на мотора
9. Карета за кардана - не зная колко са на брой (колата е 4х4)
Отделно от това има и грешки при компютърния тест, които тепърва ще разучавам кое какво е и дали е драма:
Engine and ECT - грешка Р1578
ABS/VCS/TRC - грешка С1336
SRS Airbag - грешка В0111
Air Conditioner - грешки B1421 и В1424
Зная, че това е екзотика за БГ, но колата продължава да ми харесва....
Ето защо моля за безпристрастни мнения - струва ли си да се прави и наистина ли доставката на части е драма като наличности и цена (ясно че ще се чака от USA доставка)?
! Този двигател може ли да се газифицира и къде - препоръки за сервиз в София?
!! Грешките от по-горе какво значат и притеснителни ли са? В Тойота София нямат достатъчно добър софтуер за американски автомобили, препоръчаха сервиза им в Пазарджик, но колата не е моя и едва ли ще стигне до там..
Благодаря на отзовалите се.