Сorolla Verso AR10 2.2 D4D 2AD-FTV и 2AD-FHV - Трудно запалване при студен двигател ?
трудно палене на corolla verso 2.2 D4D при студен двигател
Здравейте на всички имам проблем с паленето.От 2 седмици при всяко запалване колата ми губи обороти и се гаси закарах я на сервиз на тойота и ми казаха че е от горивният филтър смениха го и след като я вземах 2 часа по късно същия проблем става дума за Тойота Корола версо 2006 г d cat модел 177 коня
-
- Автомобил: Corolla Verso 2.2, 136, 2008г.
В какви граници са допустимите показания?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Доколкото се сещам - Тойота допуска до +/-3, но това вече са гранични стойности...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Corola Verso 2.2 D-4D
Здравейте Колеги, и аз да се включа в темата и при моята Корола Версо 2,2 D4D 2006г преди 10 дни почнаха проблемите с паленето на студено и сега съм при майстор. Ще ви държа в течение по сагата. Иначе доста почетох тук във форумите и ми се запали главата.
-
- Автомобил: Тойота корола версо
2.2. 136 коня сутрин пали от втория път веднъж запалила вече няма този проблем смених горивният филтър заедно със конзолата и пак същото помагайте
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Я пробвай сутринта преди да завъртиш - 3 пъти дълги през 3-4 секунди. Тази процедура активизира и леко подгрява акумулатора и после върти по-леко...
-
- Автомобил: Тойота корола версо
Започна да гасне на ниски обороти тойота корола версо 2.2 136 ?
Дайте някой добър маистор за Варна
А паленето май го реших със почистване на егр клапана но още не съм много сигурен
Вече втори ден пали от първия път не знам дали има връзка
Дайте някой добър маистор за Варна
А паленето май го реших със почистване на егр клапана но още не съм много сигурен
Вече втори ден пали от първия път не знам дали има връзка
Здравейте! Качвам едно видео от тубата! Прочетете на човека как са му решили проблема чрез ъпдейт на ЕСU! На мен Тойота Пловдив и Пазарджик ми отговориха, че такава услуга не съществува! Моля ако на някой са му обновявали софтуера да пише как и къде става!
Последно промяна от Evelinko на 28 Фев 2019 16:08, променено общо 1 път.
Corolla Verso 2.2,d4d 2AD-FTV, 2006
Извинявам се, но забравих да кажа, че и моята така пали няма значение + или - 20, първото палене си им е такова! Тиксим Пазарджик казаха " хиляди са така" ! Чудно!
Corolla Verso 2.2,d4d 2AD-FTV, 2006
-
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте и от мен,
да опиша и моята сага с трудното палене когато стане студено. В началото на септември се почна с проблемите когато температурите бяха към 12-13 градуса сутрин, колата почна да пали от 3-4 път и изпушваше бял пушек с аромат на нафта. Реших ,че не е болка за умиране ,но в средата на октомври и началото на ноември когато паднаха още температурите паленето взе да става мъчно. Гледаха я на сервиз за грешки и не показа никакви , после ходих на няколко сервиза където всички бяха единодушни ,че са дюзи. Една неделя сутрин колата просто не запали дори и след 15 опита , пропуснах да спомена ,че запали ли веднъж сутринта и после няма проблеми . След като вече не палеше последва платформа и на сервиз където бе констатирано ,че подгревните свещи са заминали заедно с релето за тях и бяха подменени и уж проблема е решен. Да ама не след няколко дни отново в резултат на ниските температури колата отказа да пали и по съвет на майстора който сменя свещи смених акумулатора с нов ,но уви резултат никакъв. 20 опита да запаля и не иска. След дълго четене на темите тук и на един английски форум стигнах до извода ,че колата губи налягане нощем и трябваше да търся проблема къде е. В английския форум на тойота попаднах на тема където е описан проблема и евентуално виновника а той се оказа клапана за високо налягане (SCV Valve). Колегата там описва ,че самата част е такава дефектна и самото температурно влияние на материалите кара буталото да запича което води до нараняване и изпускане на налягането при студено време и дълъг престой, начин за тестване е да се нагрее клапана с топла вода или със горещ въздух и да се тества дали ще запали, а самият компютър след като завърти няколко пъти стартера и не е достигнато нужното налягане и отказвал да подава гориво и за това не пали. След изчетено достатъчно по темата намерих човек който продава такива клапани в града в който съм и се съгласи да тестваме с оборотен клапан. Резултатът бе на лице и колата след едно въртене при което се обезвъздушава системата и се постига налягане запали. Последва инсталация на нов клапан без нужна инициализация и сега автомобилът пали от раз а температурата е 0 градуса. Надявам се съм помогнал по темата.
да опиша и моята сага с трудното палене когато стане студено. В началото на септември се почна с проблемите когато температурите бяха към 12-13 градуса сутрин, колата почна да пали от 3-4 път и изпушваше бял пушек с аромат на нафта. Реших ,че не е болка за умиране ,но в средата на октомври и началото на ноември когато паднаха още температурите паленето взе да става мъчно. Гледаха я на сервиз за грешки и не показа никакви , после ходих на няколко сервиза където всички бяха единодушни ,че са дюзи. Една неделя сутрин колата просто не запали дори и след 15 опита , пропуснах да спомена ,че запали ли веднъж сутринта и после няма проблеми . След като вече не палеше последва платформа и на сервиз където бе констатирано ,че подгревните свещи са заминали заедно с релето за тях и бяха подменени и уж проблема е решен. Да ама не след няколко дни отново в резултат на ниските температури колата отказа да пали и по съвет на майстора който сменя свещи смених акумулатора с нов ,но уви резултат никакъв. 20 опита да запаля и не иска. След дълго четене на темите тук и на един английски форум стигнах до извода ,че колата губи налягане нощем и трябваше да търся проблема къде е. В английския форум на тойота попаднах на тема където е описан проблема и евентуално виновника а той се оказа клапана за високо налягане (SCV Valve). Колегата там описва ,че самата част е такава дефектна и самото температурно влияние на материалите кара буталото да запича което води до нараняване и изпускане на налягането при студено време и дълъг престой, начин за тестване е да се нагрее клапана с топла вода или със горещ въздух и да се тества дали ще запали, а самият компютър след като завърти няколко пъти стартера и не е достигнато нужното налягане и отказвал да подава гориво и за това не пали. След изчетено достатъчно по темата намерих човек който продава такива клапани в града в който съм и се съгласи да тестваме с оборотен клапан. Резултатът бе на лице и колата след едно въртене при което се обезвъздушава системата и се постига налягане запали. Последва инсталация на нов клапан без нужна инициализация и сега автомобилът пали от раз а температурата е 0 градуса. Надявам се съм помогнал по темата.
- valentin_1510
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз минах през тази процедура в Тойота в гр. Бургас. Струва 40 лв.
- valentin_1510
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Получена благодарност: 2 пъти
Най-често проблем при така описаните проблеми с паленето е scv клапана.
Този клапан се разглобява и може да се прешлайфа с водна шкурка.
Този клапан се разглобява и може да се прешлайфа с водна шкурка.
-
- Автомобил: Корола Версо
Здравейте, и аз съм един от многото с проблемна корола версо.При мен пали без проблем и на студено и на топло, проблемът е че гасне при загрят двигател. След това пали веднага и няма и помен за проблем.Моторът е 2AD-FTV, 2.2 д4д 136 коня. Колата е с рециклирани дюзи, сменени масло и филтри, на диагностика не показва проблем.Има ли някой с такъв проблем,който е успял да се справи?
Колеги, какво трябва да е налягането на рейката на Корола версо 177 к.с, 2.2 d-cat?
Текстрийма ми дава 40000 кпаскала (400 бара) на тихи обороти. Проблема ми е че ми се губи горивото след няколко часа престой. Като подкача ръчно от помпата над филтъра пали на четвърт. Дюзите са със стойности +- 0.4
Благодаря.
Текстрийма ми дава 40000 кпаскала (400 бара) на тихи обороти. Проблема ми е че ми се губи горивото след няколко часа престой. Като подкача ръчно от помпата над филтъра пали на четвърт. Дюзите са със стойности +- 0.4
Благодаря.