Моля за съвет.
Моля за съвет.
Здравейте.
Ще си купувам Авенсис, но трябва да се спра на един от двата варианта. За целта ви моля да ме посъветвате, кой е най- удачен, а именно:
1.- Тойота Авенсис 2007г.
- Мотор бензинов 2.0см2
- Скорости ръчни, 5степени.
- Пробег 164000км реални
- Произход Швейцария
- 147к.с.
- Купе хечбек със задна чистачка
- ниво на обурудване Луна.
- Екстри парктроник
- Липсват алуминиевите джанти
- Гуми сравнително добри
- Цената е доста висока 11400лв. с платени мита
2.- Тойота Авенсис 2008г.
- Мотор дизелов 2,2см2
- Скорости ръчни, 6степени
- Пробег 178000км. тепърва ще се установява в център на Тойота.
- Произход Германия
- 150к.с.
- Купе седан
- ниво на обурудване Сол /май !!/
- Екстри перфектно запазен кожен салон, навигация, задна щора.
- Алуминиеви джанти без забележки.
- Гуми почти нови.
- Цена 9600лв.
Интересуват ме следното:
1.- Кой мотор е най- надежден?
2.- И двата мотора ли са с верига? Държа да е с верига!
3.- Дизеловия мотор има ли филтър за финни частици? Не искам такъв мотор!
4.- Коя скоростна кутия е по- надежна?
5.- кой мотор може да бъде обслужван с масло 5х30 ? Държа да наливам такова масло!
6.- Какви проблемни изненади проявяват двата автомобила ?
7.- Ако нещо друго вие се сетите да споделите ще съм благодарен.
Благодаря много предварително. Дано случа на качествен автомобил.
Ще си купувам Авенсис, но трябва да се спра на един от двата варианта. За целта ви моля да ме посъветвате, кой е най- удачен, а именно:
1.- Тойота Авенсис 2007г.
- Мотор бензинов 2.0см2
- Скорости ръчни, 5степени.
- Пробег 164000км реални
- Произход Швейцария
- 147к.с.
- Купе хечбек със задна чистачка
- ниво на обурудване Луна.
- Екстри парктроник
- Липсват алуминиевите джанти
- Гуми сравнително добри
- Цената е доста висока 11400лв. с платени мита
2.- Тойота Авенсис 2008г.
- Мотор дизелов 2,2см2
- Скорости ръчни, 6степени
- Пробег 178000км. тепърва ще се установява в център на Тойота.
- Произход Германия
- 150к.с.
- Купе седан
- ниво на обурудване Сол /май !!/
- Екстри перфектно запазен кожен салон, навигация, задна щора.
- Алуминиеви джанти без забележки.
- Гуми почти нови.
- Цена 9600лв.
Интересуват ме следното:
1.- Кой мотор е най- надежден?
2.- И двата мотора ли са с верига? Държа да е с верига!
3.- Дизеловия мотор има ли филтър за финни частици? Не искам такъв мотор!
4.- Коя скоростна кутия е по- надежна?
5.- кой мотор може да бъде обслужван с масло 5х30 ? Държа да наливам такова масло!
6.- Какви проблемни изненади проявяват двата автомобила ?
7.- Ако нещо друго вие се сетите да споделите ще съм благодарен.
Благодаря много предварително. Дано случа на качествен автомобил.
- WoLF
- Благодарил/а: 689 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
Моля за съвет.
Отговорите на въпросите отхвърлят и двата автомобила, т.к. единия отговаря на едни от условията Ви, а другия на други 
Моля, споделете за какво ще се ползва автомобила през повечето време щом търсите по-удачен...

Моля, споделете за какво ще се ползва автомобила през повечето време щом търсите по-удачен...

Моля за съвет.
Колата ще се ползва семейно. Повечето пъти ще я ползва жена ми в града до 3пъти седмично по 20км, а няколко пъти в годината ще пътуваме в чужбина /почивка, екскурзии в Турция, Румъния и евентуално Русия/. До момента имаме перфектна Тойота Ярис Версо, но когато се наложи да пътуваме цялото семейство се усеща липсата на удобство и комфорт- изморително е. Освен това, когато сложим две чанти и багажника е фул, и се налага да се ограничаваме в покупки заради липсата на място
Питането ми е- кой мотор е най- надежден.

Питането ми е- кой мотор е най- надежден.
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Моля за съвет.
А вие, dreamitko, от къде сте?
Зад граничните дестинации, на-дали изискват специален тип двигател. Всичко зависи от водача. Много пъти е говорено кое е по-добро.. дизел. или бензин.. или хибрид. Може би трябва по-обстойно да прочетете темите, и ще си отговорите на всички въпроси.
Какво общо има мотор, с обем на багажник и комфорт на пътуване?
Зад граничните дестинации, на-дали изискват специален тип двигател. Всичко зависи от водача. Много пъти е говорено кое е по-добро.. дизел. или бензин.. или хибрид. Може би трябва по-обстойно да прочетете темите, и ще си отговорите на всички въпроси.
Какво общо има мотор, с обем на багажник и комфорт на пътуване?

Последно промяна от boyanmt на 28 Фев 2019 14:02, променено общо 1 път.
Моля за съвет.
И какво е предимството на кола с верига,а не ангренажен ремък? Икономията спестена от обслужване ли?
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна
Моля за съвет.
Колега, за извънградско/до чужбина ще ти е по-добре с 6 скорости
Предишният ми автомобил бе точно като споменатия от теб 2-ри вариант - 2.2 D4D 150. Двигателят е много здрав, икономичен и динамичен (стига да попаднеш на читав). boyanmt правилно ти споменава VIN - от него ще разбереш дали е с ДПФ или не (има и 2-та варианта). Все пак задължително мини в Тойота на преглед/ диагностика, за да си сигурен кой е по-запазения автомобил! Успех!

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- Krissss
- Автомобил: Toyota Avensis 2.0 147 Petrol
Моля за съвет.
Здравей колега dreamitko,
аз съм с бензиновия мотор, само че е комби колата. Пътувам доста из страната и съм много доволен от двигателя и комфорта като цяло. За багажника е ясно
Но както казаха колегите - стига да попаднеш на читав.
аз съм с бензиновия мотор, само че е комби колата. Пътувам доста из страната и съм много доволен от двигателя и комфорта като цяло. За багажника е ясно

Но както казаха колегите - стига да попаднеш на читав.
- IvoDobrev
Моля за съвет.
Аз не бих избрал дизеловия вариант при тези километри. Това е като руска рулетка с демпферен маховик, дюзи /150 к.с поне не е с D-cat, че там рева ще е още повече/. На практика ако даваш за колата 9000, ремонтите, които са ти сигурни в обозримо бъдеще са на 50% от стойността, ако ги направиш качествено. Ако се случи и още нещо - леле, мале.
Сега: Toyota C-HR Hybrid 1.8 CVT 2018
Преди:Toyota Avensis 1.8 CVT 2013
Много преди: Toyota Avensis D4D 2.0 2008
Преди:Toyota Avensis 1.8 CVT 2013
Много преди: Toyota Avensis D4D 2.0 2008
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
Моля за съвет.
При такъв "пробег" седмично, защо не си останеш с настоящия автомобил? За чужбина-нискотарифни полети има, до Румътия и Турция-бъка от туроператори с мн. добри автобуси..? Ама.. ти си знаеш. За мене лично-да пусна питомното и да гоня дивото- безмислен риск. Пожелавам успех и КЪСМЕТ!
Моля за съвет.
Благодаря на всички.
Считам темата ми за приключена.
Много ми бяха полезни съветите на nitsodar, krisssss и Ivo Dobrev..!!! Благодаря и на boyanmt, но в последния му пост.
Решавам следното- Ще се пробвам усилено да сваля цената на бензиновата Тойота дори, ако трябва да харижа едно от децата си..
Другия вариант /дано стане първия/ е да мина дизеляка дори на рентген..!!! Иначе много ме кефи дизеляка откъм ниво на обурудване !!
Сега ще си позволя да кажа на boyanmt следното: Съжалявам, че може би съм те изнервил, или съм ти вдигнал настроението с цел да се накефиш..., но не това е начина да общуваш. Да- прав си, че темите във форума са много, но аз исках бърз отговор, който ще ми помогне в близките дни..!! Аз съм неук откъм Тойота, но не съм неграмотник и не смятам, че така трябва да си общуваме!
Мога да ти споделя следното, че може би контактуваш във форума на Тойота онлайн с лица, които не си виждал и няма да видиш..., а Аз контактувам ежемесечно със същия брой клиенти, НО ЛИЧНО. Всички тези мои клиенти вече над 24 години са доволни от общуването им с мен. Виждам, че и ти си от Варна..!! Кой знай- може да си мой клиент, но да не знаем това, нали...!!!???
Ай със здраве.
Считам темата ми за приключена.
Много ми бяха полезни съветите на nitsodar, krisssss и Ivo Dobrev..!!! Благодаря и на boyanmt, но в последния му пост.
Решавам следното- Ще се пробвам усилено да сваля цената на бензиновата Тойота дори, ако трябва да харижа едно от децата си..

Другия вариант /дано стане първия/ е да мина дизеляка дори на рентген..!!! Иначе много ме кефи дизеляка откъм ниво на обурудване !!
Сега ще си позволя да кажа на boyanmt следното: Съжалявам, че може би съм те изнервил, или съм ти вдигнал настроението с цел да се накефиш..., но не това е начина да общуваш. Да- прав си, че темите във форума са много, но аз исках бърз отговор, който ще ми помогне в близките дни..!! Аз съм неук откъм Тойота, но не съм неграмотник и не смятам, че така трябва да си общуваме!
Мога да ти споделя следното, че може би контактуваш във форума на Тойота онлайн с лица, които не си виждал и няма да видиш..., а Аз контактувам ежемесечно със същия брой клиенти, НО ЛИЧНО. Всички тези мои клиенти вече над 24 години са доволни от общуването им с мен. Виждам, че и ти си от Варна..!! Кой знай- може да си мой клиент, но да не знаем това, нали...!!!???
Ай със здраве.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 367 пъти
Моля за съвет.
dreamitko, моля въведете си Местоположение в профила.. (Потребителски панел/Профил/Местоположение)
А по темата - бих избягвал стар дизел...
А по темата - бих избягвал стар дизел...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Моля за съвет.
По темата - авенсис от Швейцария и Германия 2007-2008 под 200 000км няма.
Имах авенсис дизел 2008 малкия мотор купуван от БГ, преди година и половина го продадох на 180 000км. Не съм го карал чак толкова много както се шофира в западна Европа. Ходил съм с него Русе-Лондон и обратно, и 2-3 пъти на година в чужбина (без да броя Румъния за чужбина, там десетина пъти годишно). На 150 000 смених хидравлична рейка. На 175 000 съединител с маховик.
Така че си предцени какви разходи те очакват.
Имах авенсис дизел 2008 малкия мотор купуван от БГ, преди година и половина го продадох на 180 000км. Не съм го карал чак толкова много както се шофира в западна Европа. Ходил съм с него Русе-Лондон и обратно, и 2-3 пъти на година в чужбина (без да броя Румъния за чужбина, там десетина пъти годишно). На 150 000 смених хидравлична рейка. На 175 000 съединител с маховик.
Така че си предцени какви разходи те очакват.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- WoLF
- Благодарил/а: 689 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
Моля за съвет.
При този потребителски профил бих заложил на бензиновата. Някакси по-придвидими са разходите в случая