celica 2001
- genadey
- Автомобил: Celica VVTL-I
- Обратна връзка:
celica 2001
имам едно въпросче за новата селика 2001 година vvt-i 1.8 има ли представа някои с хидравлични повдигачи ли е или има реглаж защото си взех такава на 80000 км но ми се струва малко шумна
НИКОГА НЕ КАРАМ ПО БЪРЗО ОТ КОЛКОТО ЛЕТИ АНГЕЛЪТ МИ ХРАНИТЕЛ!!!
- LordDigital
- СупраДжия
Re: celica 2001
Nema hidravlika ,ma ima veriga. Taka che ako e na okolo 180 000 e normalno da e stanala malko po-shumnagenadey написа:имам едно въпросче за новата селика 2001 година vvt-i 1.8 има ли представа някои с хидравлични повдигачи ли е или има реглаж защото си взех такава на 80000 км но ми се струва малко шумна

-
- Получена благодарност: 1 път
И на двата двигателя (1ZZ-FE и 2ZZ-GE) е с пулове. Хлабините на студено са:genadey написа:имам едно въпросче за новата селика 2001 година vvt-i 1.8 има ли представа някои с хидравлични повдигачи ли е или има реглаж защото си взех такава на 80000 км но ми се струва малко шумна
всмукателни 1ZZ-FE 0.15-0.25; 2ZZ-GE 0.15-0.25mm
изпускателни 1ZZ-FE 0.25-0.35; 2ZZ-GE 0.35-0.45mm
Lord-а е прав, че най-вероятно е веригата, но не боли да провериш хлабините и да ги настроиш, защото се е поразтегнала.
- genadey
- Обратна връзка:
ее
ее колата е на 80000 км и я взех на скоро за сега возиата и разхода наи много ме впечатлиават дълго време не можах да се регистрирам малко ми се струва запушена и мудна но все пак жена я е карала някои ако може да даде акъл как да я направя малко по пъргава за сега съм се замислил за спортен филтър колебая се нещо за чип но все пак споделете
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: ее
Предполагам, че колата е с 1ZZ-FE двигателя. Тя не е 'мудна', просто така си върви. Силата на този двигател е в добрия въртящ момент от около 3500 об/мин нагоре. Доста е икономична и добре изглежда, но не е 'спортен', а по-скоро всекидневен автомобил.genadey написа:... малко ми се струва запушена и мудна но все пак жена я е карала някои ако може да даде акъл как да я направя малко по пъргава за сега съм се замислил за спортен филтър колебая се нещо за чип но все пак споделете...
Ако искаш да вдигнеш мощността най-добрия начин е TRD суперчарджър. Турбиниране не мисля че е практично и трябва да се внимава с високите обороти заради удължения ход на буталото.
-
- Обратна връзка:
poli ti sha ma razbiesh.
iskash da kajesh che pri polojenie che edinstvenite modove sa filtar i auspuh, ti si sklonen da slojish PowerFC???? mi che to tva FC she struve 1/5 kolkoto cialata kola. Za tez mods e dostatachen dori edin S-AFC ili S-AFC2, da ne govorim che za malko poveche kinti moje i Megasquirt da se sloji
iskash da kajesh che pri polojenie che edinstvenite modove sa filtar i auspuh, ti si sklonen da slojish PowerFC???? mi che to tva FC she struve 1/5 kolkoto cialata kola. Za tez mods e dostatachen dori edin S-AFC ili S-AFC2, da ne govorim che za malko poveche kinti moje i Megasquirt da se sloji
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
С филтъра и генерацията прави първата стъпка-началото,а покупката на Power FC-то ще му бъде полезна и за в бъдеще,за този момент ECU-то ще му даде около +12% мощнтонст(ECO-то е програмирано и готово за употреба),пипнат е аванса,горивото и VVTi-то(доколкото си спомням).
ПС.След това като реши какво ще прави било то компресор...ще трябва да се програмира само Powre FC-то.
Не казвам че не може да мине без него,но може да си го вземе от сега и да му е мирна главата.
По тази логика може да достигне колата и 250-300кс.и пак да не го сложи,а да си играе с алтернативи.
Най-важното в един ъпгрейд на еди автомобил е сигурността и надеждността особенно когато става дума за ежедневна употреба.
А в крайна сметка един чиптунинг ще му струва около 900лв.,а Power FC-то около 1400лв.,май е по-изгодно.
ПС.След това като реши какво ще прави било то компресор...ще трябва да се програмира само Powre FC-то.
Не казвам че не може да мине без него,но може да си го вземе от сега и да му е мирна главата.
По тази логика може да достигне колата и 250-300кс.и пак да не го сложи,а да си играе с алтернативи.
Най-важното в един ъпгрейд на еди автомобил е сигурността и надеждността особенно когато става дума за ежедневна употреба.
А в крайна сметка един чиптунинг ще му струва около 900лв.,а Power FC-то около 1400лв.,май е по-изгодно.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
- genadey
- Обратна връзка:
гг
ок де а от къде мога да намера данни за това какъв трябва да е диаметъра на генерацията разположението и ко да ги правя сондите като махнах катализатора почна да ми изписва грешки от 2 ламда сонда
poli написа:С филтъра и генерацията прави първата стъпка-началото,а покупката на Power FC-то ще му бъде полезна и за в бъдеще,за този момент ECU-то ще му даде около +12% мощнтонст(ECO-то е програмирано и готово за употреба),пипнат е аванса,горивото и VVTi-то(доколкото си спомням).
- genadey
- Обратна връзка:
жж
ммм поясни малко за това S-AFC ili S-AFC2 от къде колко как...
ugabuga написа:poli ti sha ma razbiesh.
- Прикачени файлове
-
- img433.jpg (164.5 KiB) Преглеждано 4693 пъти
провери си оптегача на ремъка, има като един малък амортесьор на него и кат прокапе отслабва, та от там и допълнителен шум, случва се доста често. може да провериш и оптегача на веригата, по никога и неговата смяна помага. но трябва да те предупредя че 1ZZ двигателите са си шумнички по начало. колкото до SAFC2, това е малка електронна машинка дет лъже колко е действителния приток на въздух, така разбъзикваш A/F ratio-то ти и я правиш да е по бедна сместа = повече коне. мен ако ме питаш, не се занимавай с глупости, остави си я колата както е.genadey написа:имам едно въпросче за новата селика 2001 година vvt-i 1.8 има ли представа някои с хидравлични повдигачи ли е или има реглаж защото си взех такава на 80000 км но ми се струва малко шумна