Добра ви вечер, колеги!
Главата ми е пламнала от мислене и четене, и отговор не намирам...! Колкото повече чета, толкова повече губя представа и връзка за семейната кола която търся?!

А, станахме вече четирима от три седмици...
Още преди четири години четох тук, при вас, защото се бях зарибил да карам и аз Тойота, но накрая излезе Субару ... Не се оказа наистина, моята марка, и неподходящ за големият град, където карам едно 95%! Задължителна на газ, и автоматик...
Сега пак съм на кръстопът:
Имам на година 15/20К , като 2 или 3 пътувания над 2000 км по магистрали и т.н
N1 ми е Corolla Verso 1,8 MMT...... 50% от мненията по немските и български форуми-бягай далеч от този полуавтомат, и за газ е доста съмнителна!
N2 Honda FR-V 1,8 автоматик .... На всеки 20 К реглаж на клапани, и ограничена бройка на тази интервенция! Има съвсем малко бройки на пазара..... Скъпи резервни части....
N3 Opel Zafira B 1,8... Проблем-няма автоматик, и за газ е рискова....
N4 Altea 1.4 TSI или 1.8 TSI, 2.0 TSI с DSG..... Проблемни двигатели с веригата, и тази кутия....
N5 Touran , като с горните двигатели от VW .... същите проблеми... болестите на концерна!
Карах преди седмици една C.Verso от 2011 със CTV кутия, и направо се влюбих в автомата, но целият контролен дисплей е в средата, и аз нищо не виждах през цялото време, като карах срещу слънцето ( така карам на път за работа и като се връщам вкъщи), а и ми са слаби очите при намалена светлина...! Ужас-не става този модел!!!
Искам кола с повече коне, за да съм добре при изпреварвания и на дълъг път... 1,6 мотора на VW е супер за газ, но слаб за Турана и Алтеата( карах я преди 2 дни),,,
Направо не знам вече, дали да продължавам да чета и набирам инфо или да спра да търся.....?
Изгубих се в толкова информация и форуми и и и и и.....
Помогнете ми, моля със съвет....?