Проблем с климатика
Проблем с климатика
Здравейте,
имам един проблем с климатика на колата и тъй като съм доста некомпетентен в техническата част искам да помоля за съвет.
Става въпрос за Тойота Корола Хечбак 2005г, бензин, 1.6.
Проблемът е следния, от известно време климата духа само топло или само студено, температурата независимо на колко градуса я нагласям не се променя.
След като ходих на майстор, той ми каза че има едно бяло пластмасово детайлче, което премества от топло на студено и което се е счупило. Прилагам и снимка.
Макар и счупено като го наместя внимателно си духа топло, но не мога да контролирам до колко топло и става по някое време много горещо. Ако махна това детайлче пък духа само студено.
Въпросът ми е мога ли да си намеря здрав такъв детайл ( не знам как се казва ) и ще ми реши ли проблема, ако намеря?
Ето и снимки
Много ви благодаря предварително.
Панайот
имам един проблем с климатика на колата и тъй като съм доста некомпетентен в техническата част искам да помоля за съвет.
Става въпрос за Тойота Корола Хечбак 2005г, бензин, 1.6.
Проблемът е следния, от известно време климата духа само топло или само студено, температурата независимо на колко градуса я нагласям не се променя.
След като ходих на майстор, той ми каза че има едно бяло пластмасово детайлче, което премества от топло на студено и което се е счупило. Прилагам и снимка.
Макар и счупено като го наместя внимателно си духа топло, но не мога да контролирам до колко топло и става по някое време много горещо. Ако махна това детайлче пък духа само студено.
Въпросът ми е мога ли да си намеря здрав такъв детайл ( не знам как се казва ) и ще ми реши ли проблема, ако намеря?
Ето и снимки
Много ви благодаря предварително.
Панайот
- Прикачени файлове
-
- 28176478_10156114260787974_1232456351_n.jpg (129.39 KiB) Преглеждано 3026 пъти
-
- 28232746_10156114261387974_25383853_n.jpg (110.77 KiB) Преглеждано 3026 пъти
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Проблем с климатика
В някоя морга или при колегите прелагащи резервни части.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Проблем с климатика
Здравей колега ,
Огледай хубаво да ли няма номер тази част .След това в japan-parts.eu по номер на рама или номер на частта можеш да видиш за какво става въпрос.
Успех !
Огледай хубаво да ли няма номер тази част .След това в japan-parts.eu по номер на рама или номер на частта можеш да видиш за какво става въпрос.
Успех !
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Проблем с климатика
Здрасти - на мен се беше счупила тази част лятото - взех си я от Нико - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=4&t=28321 - пиши му във вайбър най-добре и снимай частта, кажи за коя кола става дума - само че е това бялото+моторчето са комплект, цената беше някаква ниска 30-50лв. Има вариант (както и аз направих в началото) да си го залепиш и застопориш, но тогава ще имаш или мега топло в колата 30 градуса и нагоре или студ
Реално когато натиснеш копчето на климатроника то дава сигнал на моторчето, което завърта пластмасата, която в частта с улея влиза метално пъпче и от там се отварят/затварят клапите. Много лесно се сменя като се махат някои пластмаси под жабката и се отвъртат болтовете на старото моторче.Просто трябва мноого внимателно , че е чуплива тая пластмаса. Цена като нова ми дадоха 400лв, втора употреба е 8 пъти по-ниска цената.

Проблем с климатика
Момчета, много ви благодаря! Ще се свържа с Нико, дано успее да помогне. Ако не, продължаваме във форума
.

-
Проблем с климатика
Свързах се с Нико, прати ми частта - 50лв струва. Сложих я на колата и всичко е наред.
Благодаря на Corolla_E12_hs.
Панайот
Благодаря на Corolla_E12_hs.
Панайот
-
Проблем с климатика
Здравейте,
Може ли, да ми кажете, къде се намира тази част ,за да я погледна , че имам същият проблем.
Може ли, да ми кажете, къде се намира тази част ,за да я погледна , че имам същият проблем.