Да, но ти май не разбираш, че при някои марки и модели се проявяват примерно при 90% а при други при 10% от колите!
Дилема Renault Scenic 2 1.5dCi <-> Toyota Corolla Verso d
stefo91
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 366 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 26 Яну 2018 11:13
Да, и мен ме дразни, че на някои съвременни автомобили например водната помпа се сменя заедно с ангренажа

Обаче дадения производител е сметнал, че помпата трябва да е консуматив, и затова - сдава багажа бързо бързо.....
Та например в такъв случай водната помпа консуматив ли е, или типичен проблем на марката/модели, който се проявява на 100% от автомобилите при навъртане например на 150х.км...

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от krasengn » 26 Яну 2018 12:15
Не, аз сериозно питам. Не знам тази конфигурация да има проблеми. Бих искал да знам, за да съм подготвен. Видяхме вече какво големи проблеми имат няколко марки по-горе в темата.
Ако някой от знае, нека сподели тук. Не е тук мястото за това, но вече се изписа за няколко други модела. После може да се премести.
krasengn
batececo
Мнение от stefo91 » 26 Яну 2018 13:42
Да, на Рендака ми е консуматив и се сменя с ангренажният ремък на 50 000 км, а на Селиката е вечна...slowtraveler написа: Стефо, вероятно бъркаш проблем, с износване на консуматив..
Да, и мен ме дразни, че на някои съвременни автомобили например водната помпа се сменя заедно с ангренажа - на други марки и модели водната помпа се сменя само по изключение и на много километри...
Обаче дадения производител е сметнал, че помпата трябва да е консуматив, и затова - сдава багажа бързо бързо.....
Та например в такъв случай водната помпа консуматив ли е, или типичен проблем на марката/модели, който се проявява на 100% от автомобилите при навъртане например на 150х.км...

ама по тая логика ти ме убеждаваш, че тези 1000 части дето съм сменил по Реното всички консуматив ли са и трябва да се сменят на 30, 40, 50 хил км.?
То ще излезе, че половината скапана кола е консуматив и за това накрая след 50 000 км. половината кола ти е нова ама си с мнооого назад... ама аз се замислих, че карам нова кола

stefo91
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 26 Яну 2018 14:04

Или искаш да кажеш, че никоя марка няма недостатъчно добри модели? За Тойота от скорошните модели се сещам за Тойота IQ, въпреки, че бе станала и кола на годината...
Красене, за какво точно очакваш да се подготвиш?! 1.4 e добро, макар и слабо двигателче...
Относно ММТ - има си тема с ревящи колеги... Дали е отстраним евентуален проблем (или дефект както някои тук настояват да се нарича) - разбира се... Да, понякога е дразнещо, но при всяка техника е така...
Стефо, ама наистина ли си сигурен, че водната помпа на Селиката е вечна ?

Дали всичките сменени части по реното ти са били консуматив, или вследствие на пълна амортизация на автомобила - това няма как да знам... Факт е, че при всеки механизъм настъпва момента, в който бракуването е по-евтино от поддръжката му... Тъкмо снощи се разправяхме с приятел, който има Венто 1.8, което го кара на газ от около 20 години... Отдавна подмина 500х.км, ама си го върти.. Вентото си пали и в студа, и не ще да го оставя....
Приятеля също не иска да оставя Вентото - казва, че е свикнал с него и му върши работа... Колата продължава да не се спира, и всеки ден навърта сигурно около 50км, като голяма част са къси разстояния - зареждане от магазини..
Бил я ремонтирал периодично - ами да, подменя износените детайли, но е факт, че колата наистина му върши работа и той разчита на нея... Дали може да си купи Тойота - може... Че и нова от магазина... Ама не иска - има си други приоритети...
slowtraveler
Мнение от stefo91 » 26 Яну 2018 14:17

По твоята логина Рената трябва да ги бракуват още на по 100 000 км, защото тогава вече ще бъде скапана половината кола... ама това е много разумно като се замисля, но като ти го продават в магазина трябва да има табела - бракува се след 100 000 км...

stefo91
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 26 Яну 2018 14:52

Казваш дал си за Реното около 2000лв... При мен с Авенсиса сумата бе по-голяма, и то изключвайки гаранционния основен ремонт - там сигурно бих дал още 1500-2000лв, ама след повдигане на въпроса на по-горно ниво ми се размина, въпреки, че гаранцията официално бе изтекла... Та мит или факт е надеждността?

slowtraveler
Мнение от stefo91 » 26 Яну 2018 22:55
100% факт!!!slowtraveler написа: По тази логика и на Тойота трябва да го пишат това нещоДобре, че се оттървах на около 96х.км
Казваш дал си за Реното около 2000лв... При мен с Авенсиса сумата бе по-голяма, и то изключвайки гаранционния основен ремонт - там сигурно бих дал още 1500-2000лв, ама след повдигане на въпроса на по-горно ниво ми се размина, въпреки, че гаранцията официално бе изтекла... Та мит или факт е надеждността?
Авенсиса е струвал сигурно поне 7-8 пъти повече от Реното, което самото струва около 2000 лева...

stefo91
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 27 Яну 2018 01:36
Също както е факт, че приятел не иска да смени марката Пежо/Ситроен... Върти много километри.. Сменя колите през 4г на около 200х.км... Безпроблемно, а е доста екстремен шофьор - газта на заварка...
След като смени 'служебната кола' от лизинга си я купува лично за жената... Която върти още километри... След като реши да я подмени предходната, с мое съдействие я купи друг приятел (реални километри - макар и доста, напълно позната история, обслужван съвестно автомобил)... В момента колата мисля е на около 280х.км (днес не я погледнах добре на колко е) и на 14г... И продължава да си гори около 5л/100км 90к.с. баничарка, не пипа масло 5W30 и да си върти що годе безпроблемно (биалетките не ги смятам, също както жилото на съединителя - знаеше се за тях и ги смени в момента на покупката преди около 50х.км)...
Та казваш - трябва да сме фиксирани в Тойота?!! За мен това е много глупаво решение...
Статистики? Според статистиката Авенсиса е супер автомобил. Джипа - много зле в класациите доколкото знам...
Реалният резултат - Авенсиса едва докрета 96х.км и нервите ми свършиха... Джипа засега е на около 77х.км, и да чукна на дърво - НИЩО не е пипано освен филтри, масло и навярно софтуер при ТО... НИЩО друго.. Дори накладките и гумите са оригиналните (да, скоро ще ги сменям).
Та на кое да вярвам? На статистиките - не мерси

slowtraveler
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 42 пъти
Мнение от nov » 27 Яну 2018 13:01
По принцип и аз не вярвам много на статистиките, но там като цяло челните места са само от японци - според мен обаче е много относително кка са изготвени тези статистики.
Джипа сложен до Джип на Тойота с подобен двигател и оборудване според мен е долу горе на еднаква цена или най-много Тойотата да е по-скъпа с около 25 %, което си е разлика на 100 бона например.
А по горния казус - Рено никак не са евтини автомобили, и спрямо Тойота са с около 10-на процента по-евтини. Но челото се води от ФВ тия хора искат за Голф колкото Хюндай Ай 30 и още 30 %, Шкода и те поскъпнаха доста.
МОже би ако се търси чисто нова кола за БГ условия, без да се взема толкова предвид качеството в салона и екстрите ( въпреки, че основните си ги има) директно бих взел една Дачия бензинова и я нашибвам с газ. Частите са буквално без пари, каското е евтино, данъка е пак без пари и е идеална от т.А до т.Б.
Дизел САМО дънки!!!
nov
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 27 Яну 2018 14:10
Разбира се винаги може да остане такова съмнение, но в случая имам следните основания да смятам, че по-скоро не е изключение:
1. Редовно комуникирам с 4 вече приятели, които екплоатират безпроблемно същият модел със същият двигател.
2. Информацията от познат в сервиза - до момента не са имали такъв с някакъв осезаем проблем във Варна
3. Участвам в руския джип форум, където експлоатират доста такива екземпляри... Да, там пазарът е голям, начинът на експлоатация - доста специфичен (има хора с дизели в северен Сибир

Относно Джип/Тойота - да, Тойотата е по-скъпа, въпреки, че трудно може да се сравняват (но пък е 7-местна, което я прави по-евтина за служебно ползване от Джипа) - с изключение на V8 дизелака на Тойота е по-слаб от този на Джипа. Като максимално мощен двигател Тойота също доста отстъпва... Просто явно са тръгнали с различна насоченост/амбиция... Не бих се нагърбил с определение кое е по-правилното - и двете коли си имат своя чар и удобства..
Като кутия - също като че ли Тойотата е доста назад... Търговска политика - какво да се прави..
За Дачията - колега ползва Докер дизел за служебна от няколко години (откакто излезе) - МНОГО е доволен, а той си е капризен като потребител... Безпроблемно и върви добре (освен ако си натиснал ЕКО режима - там умира много геройски

slowtraveler
- nov
Мнение от nov » 27 Яну 2018 14:42

Факт е обаче, че джипа нямаше никакви проблеми за момента.
Дизел САМО дънки!!!
nov
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 27 Яну 2018 14:55

SRT-то е трепач - як многолитров атмосферен осмак... Ако е бил 2013+ с 8 скоростния автоматик е още по-добре...
slowtraveler
- nov
Мнение от nov » 27 Яну 2018 15:37
Стига бе човек с талянски дизел? Не че с алоши, но не те ли гложди леко? Въпреки, че нова кола какво да и е, но ....................явно глобализацията си казва думата. Явно пък Фиат са дръпнали яко с дизела, щом се наемат да го вложат в този сериозен сув.
Дизел САМО дънки!!!
nov
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru