ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

hellrider
Мнения: 1
Регистриран: 01 дек 2017 11:47
Репутация: 0
Местоположение: София

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от hellrider » 01 дек 2017 12:16

Здравейте, колеги, не знам какво е Вашето по темата, но за мен сервизът на ТМ Ауто София Запад е под всякаква критика по отношение на организация. Положението е отчайващо!

Огромни списъци на чакащи (специално за бояджийските услуги говорим за записване на часове след 2-3-4 месеца (И продължават да минават с номера за градушката от преди 4(!!!) години!). Отделно от това ангажиментът за срок на изпълнение на ремонт е абсолютен мираж - отремонтиране на деруга на броня може да отнеме между седмица и...вечност, може би?

За качество на работа или материали не мога да коментирам - предполагам, че като някакъв представителен сервиз на Тойота за София може и да трябва да изпълняват определени критерии, но боговете мълчат по този въпрос, не мога да кажа.

След последната щета на нашата лизингова, гаранционна, застрахована в Алианц Тойота се опитвам да запиша час вече в продължение на около две седмици. Първият път ми вдигна някакъв господин на номера на сервиза, който не особено любезно ми обясни, че нищо не може да направи, освен да ми даде номер на приемчик от бояджийното. Тъй като шофирах, помолих да ми го изпратят под формата на СМС или мейл - нямали такава функционалност. Иначе баровци - представителство на една от най-продаваните марки в СВЕТА... в 21-ви век се оказва, че най-лесния вариянт да ти свършат работа (евентуално) е да отидеш НА МЯСТО в Божурище, за Бога... Обслужване на ниво.

През последните 2 дни се опитвам отново да се свържа с тях, но се включва единствено автоматичен отговор, който осведомява, че не могат да приемат обаждането, но ще върнат обаждане от своя страна...

Та...седим и чакаме

Това, което остава непонятно за мен е - точно колко пари човек трябва да изсипе в нечий джоб, за да може да очаква адекватна и задоволителна услуга насреща? За съжаление от много места чувам същите отзиви на клиенти, опарили се от хаоса в този сервиз, но на територията на София той е единственият, който обслужва щети по застрахователните условия на Алианц...а Алианц са единственият застраховател, с когото може да се сключи застраховка за лизингов автомобил. Отново - абсурд, но като цяло съм доволен от услугите на Алианц не само в сферата на Автомобилното застраховане.

Добра работа, ТМ Ауто София и в частност ТМ Ауто Запад (от Изток съм доволен, признавам), определено обмислям следващият закупен от мен автомобил Тойота да дойде от Пловдив...

guns.gif guns.gif guns.gif

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 16284
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 893
Местоположение: Варна
Автомобил: Джип Гранд Чероки 2014/3.0CRD

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от slowtraveler » 01 дек 2017 12:25

Относно боядисването - ами в повечето случаи седмица за отстраняване на драскотина е нормален срок за такъв сервиз...
Ти за колко би го направил? За такъв официален сервиз си го представям по следния начин:
Ден 1 - приемане на автомобила, евентуално - измиване, и запланиране за утрешния ден
Ден 2 - демонтаж на 'излишните детайли', които ще пречат на боядисването и запланиране на боядисването (често в друг 'отдел' на сервиза).
Ден 3 - Боядисване
Ден 4 - Съхнене и евентуално - започване монтаж на демонтираните през ДЕН 2 детайли
Ден 5 - Довършване на монтажа от Ден 4 и предаване на автомобила.

Да, в частно сервизче, където има само един автомобил е възможно например да стане за 2-4 дни... За по-малко - не вярвам...

Виж за липсата на комуникация с клиента - не мога да съдя, защото нито съм контактувал с ТМ Ауто Запад, нито се знае начина на водене на разговора :)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Потребителски аватар
e 10
Мнения: 517
Регистриран: 10 мар 2015 10:44
Репутация: 95
Местоположение: Ловеч

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от e 10 » 01 дек 2017 14:40

Защо държите колата да бъде отремонтирана точно във фирмения сервиз на марката? Алианц имат доверени сервизи, в които на 80% от случаите ще се справят по-бързо и по-добре, стига да не се налага доставка на части през официалното представителство.
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2-0D 1996 г.
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш sad.gif )

tora
Мнения: 638
Регистриран: 22 яну 2016 11:37
Репутация: 82
Местоположение: Ст. Загора

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от tora » 01 дек 2017 14:55

e 10 написа: Защо държите колата да бъде отремонтирана точно във фирмения сервиз на марката?
hellrider написа: но на територията на София той е единственият, който обслужва щети по застрахователните условия на Алианц...а Алианц са единственият застраховател, с когото може да се сключи застраховка за лизингов автомобил.

Това явно е причината...

мехаННика
Мнения: 1609
Регистриран: 28 юли 2008 11:17
Репутация: 211
Местоположение: София

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от мехаННика » 01 дек 2017 15:31

Преди години всеки плашеше с мутри, после с Господари (на ефира), сега с писане по форумите...Чудо голямо, някой си одраскал бронята на лизинговата си кола...и докато карал не му записали час. Това възлагателно писмо, опис на щетата, оглед на автомобила, необходими планки, щипки това е за балъците. И така както пише "деруга", после излизат още много интересни неща. Не знам как си ги представяте тези неща, но определено не е като да си поръчаш пица по телефона.

Потребителски аватар
kostadinnm
Мнения: 240
Регистриран: 09 яну 2013 21:20
Репутация: 30
Местоположение: София/Петрич

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от kostadinnm » 01 дек 2017 18:35

hellrider, имайте предвид, че е края на годината, ако е било и след средата на месеца е нормално да не ти обърнат толкова внимание - все пак продажбите са най-важни.
За качеството мога да ви кажа, че имам врата(най-вероятно мината през гаранционния срок), която е по-добре боядисана от фабричната - един колега забеляза "вадички" по фабричната боя на неговия автомобил, иначе нямаше да разбера.
Надявам се не сте със съзнанието, че трябва да се бута на някой пари. Само един пример - на място(и точно в тм-запад) бях поискал сервизна история за моята преди да я купя. Имаше някаква липса на данни от старата им система за времето на моя автомобил(до 2006-та). Вече го бях взел и изненада - 2-седмици ли са били, един месец ли след това получавам e-mail със сервизната история. Сам можете да си направите изводите, предполагам.
Не разбрах - имали ли сте други щети по тоя автомобил преди това?!
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL

aandonov
Мнения: 61
Регистриран: 16 ное 2017 17:55
Репутация: 0
Местоположение: Шумен

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от aandonov » 01 дек 2017 19:40

В Тойота е защото автомобила му е нов и застраховката е с официален сервиз и може да избира само официални било то в София Варна Пловдив и където и да е.
Най добре отиди в прехваления ти алианц и ги питай дали можеш в доверен сервиз и дали няма да спре гаранцията на автомобила

пиша поправка на мнението да не става спам:
hellrider:
1.ако обслужването ще е само бояджийски неща не ти препоръчвам да е в официален сервиз защото там е много голяма навалица и наистина сроковете са доста големи
2.отиди в алианц с възлагателното им писмо и поискай да ти издадат ново в доверен техен сервиз... може да ги помолиш да ти препоръчат и ако толкова много се имаш с тях и си доволен значи няма да ти се откаже компетентно мнение
3.в повече от случаите в доверените сервизи се работи много над нивото на официалните (мое мнение за град Шумен а и от колеги от други градове)
4.гаранцията ти едвали ще падне защото не е по бояджийските схеми а по двигатели и други компоненти
Ако имаш някакви допълнителни въпроси ще ти отговоря може и на лс

поздрави
Toyota Yaris 1.0 2010
Toyota Yaris 1.0 2013

Потребителски аватар
peterhr
Мнения: 286
Регистриран: 31 яну 2007 12:24
Репутация: 52
Местоположение: София
Контакти:

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от peterhr » 01 дек 2017 20:49

Аз мога съм зает докато карам и да искам да ми пратят мейл или по фейса, данни за приемчик в бояджийското, ама дали служителят ще има процедура (фирмена) за пращане на координати през фейсбук?
Аз ако не мога да отделя 2 минути седейки на бюро с химикал в ръка или пътувайки да накарам човека до мен да запише номера, то тогава какво да искам ?

Аз преди 3 месеца минах по тази процедура. Звъннах в ТМ Ауто Изток, оттам ми казаха, че боядисват само в Запад. Дадоха ми директно телефони на двамата примчици. Звъннах, записах час, вярно беше за след месец.
Закарах колата на деня. Стоя при тях 12 дни, но резултата е без забележки, няма никаква разлика между поправеното и новото от магазина.
Но се оказа, че е можело да чакам да събера повече малки драскотини и да отида на един път, а не за всяка дребна част да ходя поотделно.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT

Потребителски аватар
Toyota Yarispz
Мнения: 166
Регистриран: 20 яну 2015 00:02
Репутация: 15
Местоположение: София

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от Toyota Yarispz » 02 дек 2017 00:34

Колега за 85лв/човекочас толкова !
И аз не съм доволен от тях карах им автомобил който светна като коледна елха и специялно казах на приемчика искам диагностика и причина! След един час ръчкане ми изтърсиха че колата е оправена , проблема е бил нещо в abs датчик, оскубаха ме доволно , тръгнах си и на другия ден таблото пак цялото в цвят и образ boxed.gif ! От там оплаквания и скандали до -n-to ниво , хъката -мъката пак в сервиза датчика бил заминал wacko.gif . Викам им сменяйте го , отговор амии то цялата главина па вашата кола е японска сглобка и не знаим дали ще пасне от европейска такава wacko.gif ,ще поръчаме частта па тя струвала 800лв ......... Наредих им благословии и 2години си карах автомобила без абс, тракшън и стабилизация... Докато най накрая пак заради "качествена" работа на официален сервиз на марката върху друга машина и в друг град не попаднах на читав майстор който за 10мин. откри че съм имал пречупен кабел към ABS и цялата процедура ми струва 10лв !!! w00t.gif на фона на некъдърната работа на Тойота запад за няколко стотин лева и мерака да ме набутат за част 800лв и предполагам с подмяната щеше да закръглят на 1000лв boxed.gif .
Мислил съм си ко бях сменял главина и пак да съм целия в аларми колко ли аркадаши щях да съм наритал...........
tooth.gif Toyota

todor87
Мнения: 188
Регистриран: 04 яну 2010 21:39
Репутация: 10
Местоположение: Пловдив

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от todor87 » 02 дек 2017 00:37

Леш е положението навсякъде. Жалко, че има хора, които са съгласни със ситуацията. И да, на ден "амнайсти" си готов с проблема си, щото организация нулева.
Auris 2.0 d-4d SOL 1AD-FTV 2009 - бивша
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща

Потребителски аватар
kostadinnm
Мнения: 240
Регистриран: 09 яну 2013 21:20
Репутация: 30
Местоположение: София/Петрич

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от kostadinnm » 02 дек 2017 16:38

Кое му е леш - вие с какъв капацитет мислите, че разполагат тия официални сервизи?! Да не би инженерите на тойота да са им на разположение 24/7?! От темата какво излиза - че като става дума за бояджийски поправки се справят добре, макар и да е бавно. Въпрос на лична ориентация е да се договаряте със застрахователите си да ви пускат към други тенекеджийски сервизи. А, като е нещо по-засукано по механиката, поне не дерат отведнъж.
Toyota Yarispz, аз не си и помислям да стъпвам за следгаранционно при тях, освен за диагностика.
Не мислете, че ги защитавам - просто преувеличавате. Ако почнат да предлагат някакви пакети за следгаранционно обслужване да речем на 5-15 год. коли ще е друго. Вижте рено как се ориентират - Renault България стартира програмата Renault SELECTION.
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL

Потребителски аватар
Toyota Yarispz
Мнения: 166
Регистриран: 20 яну 2015 00:02
Репутация: 15
Местоположение: София

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от Toyota Yarispz » 03 дек 2017 00:20

Добре че тойотите по принцип са корави машини и рядко се налага да ходят в сервиз tooth.gif
междо другото искам неискам трябваше да си закарам в официален сервиз единия автомобил тия дни, защото ми изгоря крушка (да вметна това го отчитам като единствената повреда откак колата е излязла от магазина в далечната 2008г. w00t.gif ) а смяната и е като на френски автомобил(т.е. френска инДЖинерна мисъл)без разглобяване не става wacko.gif...
ако се наложи някъде на път под надзора на КАТ да се прави таз сложна манипулация boxed.gif :censored:...
tooth.gif Toyota

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 16284
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 893
Местоположение: Варна
Автомобил: Джип Гранд Чероки 2014/3.0CRD

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от slowtraveler » 03 дек 2017 09:01

Toyota Yarispz написа: ако се наложи някъде на път под надзора на КАТ да се прави таз сложна манипулация ...
В 'белите държави' викаш пътна помощ и не си цапаш ръцете... То и тук е възможно това, ама малко хора си правят такава застраховка (например карта на СБА)...

Твърдо не смятам, че официален сервиз трябва да бъде в този списък само защото е реагирал бавно и то не както е искал да стане собственика на автомобила...

МНОГО МАЛКО официални сервизи биха се съгласили да решат въпроса ЕВТИНО - така, както се иска от собственика, а не СПОРЕД КНИГАТА...
Защото след това веднага ще се намери следващия умник, който да каже 'ама как може така официален сервиз да са снадили кабела вместо да го подменят (а той реално трябва да бъде подменен)...

Споменатото пречупено кабелче навярно особено на такава система като АБС навярно трябва да бъде сменено с целия кабелен сноп до този район... И колко би трябвало да струва 'само това кабелче' при такъв вариант?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Gandalf
Мнения: 77
Регистриран: 16 юни 2006 14:17
Репутация: 4

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от Gandalf » 03 дек 2017 11:11

Разбирам много добре колегата. 3 седмици отне боядисването на ужилена
предна и задна броня. Като оставях колата ми беше казано, че ремонта ще отнеме
2-3 седмици. На 16-тия ден почнах да звъня да разбера кога ще е готова колата.
Звънях директно на служебния мобилен на приемника. 2 дена никой не отговори и
не върна обаждане. След разговор с ТМ-Изток, се обадиха, че колата е готова.
Отивам в офиса на приемниците, всеки си гледа компютъра, най добър ден, няма може ли да
помогна, все едно влизам в селския сервиз.
В тази връзка колата вече я обслужвам в Благоевград. Записват час за след 1 ден.
Corolla 1,4 D-4D

Потребителски аватар
WoLF
Мнения: 1147
Регистриран: 05 май 2016 09:21
Репутация: 119
Местоположение: Стара Загора

ТМ Ауто София Запад трябва да оглавява този списък

Мнение от WoLF » 03 дек 2017 12:16

Точно така и трябва - като не ти харесва гласуваш с портфейла си и нещата се развиват в една или друга посока... Единичните случаи така се изглаждат и пазара решава съдбата на търговеца ermm.gif
ИзображениеИзображение

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта