Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Мнение от slowtraveler » 06 Ное 2017 18:31
Да оставим настрана факта, че дългите, освен че са забранени през деня, всеки полицай ще ги види, докато късите са законно позволени да светят и през деня...
И НИКОЙ няма да ти направи проблем за светещи къси през деня. Докато за светещи дълги ВСЕКИ по-умен полицай може да ти направи проблем. И отново - съвсем законно...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
Мнение от dimkaraganchev » 06 Ное 2017 18:48
dimkaraganchev
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Мнение от max-2 » 06 Ное 2017 20:14
От мен адмирации за това, че ДРЛ-а е на късите. Омръзнало ми е да ми вадят очите коли с % на дългите. На всяка кола свети различно фара. Никой няма да обеднее ако не са му вечни крушките. Голям дебат направихте, колегиNightWalkeR написа:...На мен идеята за Дневни светлини на Яриса на първо място ми е, че Голямата кола е с автоматични светлини и като се кача на малката доооста често забравям да ги пусна - така си спестявам и глоби и неудобство на другите шофьори. После идва въпроса на колко % да ги пусна, че да може малко да има се удължи живота(поне този модул е с плавен старт и плавно гасене),а и колата да се забеялзва - 30% опредено ми се видяха малко. 90 ми се струват много защото вечер така или иначе си пускам фаровете - 40% е съвсем приемливо, но може би ще ги пробвам и на 50 и 60% да видя как еslowtraveler написа: Късите са нормално разрешени за ползване вместо DRL, така, че това въобще да не те притеснява... Може да ги ползваш и на 100%, но навярно аз бих избрал настройка 80-90%, което би увеличило доста живота на самите крушки, а в същото време няма да се отрази съществено върху визията (възможността някой да се заяде)...

max-2
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 06 Ное 2017 20:47
П.П. И мен досега нито един катаджия не ме е спирал да се кьори кои точно жички светят във фара.

veso_hds
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 06 Ное 2017 21:06
Също не съм видял да спрат дори един юнак със 'селски' ксенон, или с изведен интеркулер пред/под бронята.. Последните 3-4 дни врътнах над 1000км, като сериозна част - нощем... Ами станах специалист по допълнително монтираните ксенони

И въпроса повече бе принципен... Дългите през деня ме дразнят ако са с висок интензитет. С нисък интензитет май не съм попадал да видя такъв...
slowtraveler
-
Мнение от dimkaraganchev » 06 Ное 2017 23:05
dimkaraganchev
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 06 Ное 2017 23:21
И аз не говоря само за тукашните катаджии... Много ли автомобили си виждал с минат TUV с такъв тип подобрения?
И друго - на доста места по белите страни сертифицирането на допълнително монтираните устройства става много по-лесно отколкото при нас... Т.е. - вземаш сертифициран ДРЛ източник, монтираш го (или ти го монтира сертифициран сервиз), преглежда се дали отговаря на изискванията, получаваш документа/сертификата и всичко е легално...
Това дали са те хванали или не е друг въпрос...
Нещо да кажеш за това?
- ord.jpg (611.75 KiB) Преглеждано 4328 пъти
Или купуваш сертифицирана рама (т.е. производителя е прегледан от сертифициращият орган, и му е потвърдено, че конструкцията е изчислена правилно, а заварките се правят от сертифицирани заварчици)...
След което го насищаш, монтираш... Когато е готов за пътя - плащаш временна ГО и излизаш да го пробваш на пътя (ограничено по време)...
След като си го тествал - договаряш дата за преглед, на която предоставяш автомобила на сертифициращият орган в пълна комплектация, и с пълен резервоар... Цял ден могат да си го карат/тестват както сметнат за добре...
Връщат ти забележки за отстраняване ако има такива (тогава ще трябва да се явиш за повторен преглед)... И ако всичко е ОК - получаваш сертификат за постоянна регистрация...
Да, там мерят светлини, положение на светоизточниците и т.н... Но всичко е технически разумно...
slowtraveler
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Мнение от BOz » 07 Ное 2017 10:38

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 07 Ное 2017 10:46
Но също така предполагам, че ще попаднеш на човек, който е по-зле запознат и от форума с изискванията, и ще започне едно дълго обяснение...
Като от мързел може да получиш и отговор 'ама що не си караш така'

slowtraveler
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 120 пъти
Мнение от gimara » 07 Ное 2017 11:11
Ще кажа, че от както пунктовете за ГТП станаха частни, нямам спомен да си ми гледали фаровете и да са мерили какво има в изгорелите газове. Камерата снима дали колата е в халето, за времето определено за преглед. Обикновено за 10 мин. са готови и чакат да изтече това време. Наредби и закони си имаме, но никой не се грижи за спазването им. Затова навсякъде е анархия, но това е друга тема.
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

gimara
- BOz
Мнение от BOz » 07 Ное 2017 11:39

Само веднъж съм минавал през процедурата, когато направихме един МЛ от категория М към Н1 и да ти кажа хората си знаеха много точно какво искат и как трябва да изглеждат нещата.
Минахме по всички изисквания много чинно и не се заяждаха въобще, щом всичко беше по норми. Но да, според мен ако отидеш за ДРЛ, ще се чудят що за индивид си, че се занимаваш с такива неща.

BOz
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 07 Ное 2017 15:22
Не споря за това - напълно съм съгласен... Снимката е точно от пункт за ГТП.. Мериха ми газовете в едно малко градче, ама явно са наплашени от тамошните 'дараци', та един ми стоеше в автомобила да умери точните обороти и точното време за отпускане на газта при меренето на газовете, щото си викаха 'дай-пусни' и каката щракаше 'запис' на компютъра в точния моментgimara написа:Ще кажа, че от както пунктовете за ГТП станаха частни, нямам спомен да си ми гледали фаровете и да са мерили какво има в изгорелите газове. Камерата снима дали колата е в халето, за времето определено за преглед. Обикновено за 10 мин. са готови и чакат да изтече това време. Наредби и закони си имаме, но никой не се грижи за спазването им. Затова навсякъде е анархия, но това е друга тема.

Провериха ми дори и течността на чистачките и фаровете, но това зависи от конкретния пункт

Предния път (първи преглед на нов автомобил - на 3г) пак ми проверяваха пръскалките - един надут (като едновремешните катаджии на ГТП - може и да е такъв) ми казва 'пръсни вода на стъклото за чистачките'. Казвам му - дръпни се! Абе нали ти казвам - пръскай... ОК, ама то в халето е тъмно и фаровете са пуснати - т.е. го окъпах с пръскалката за фаровете като пръснах на стъклото

BOz, явно си попаднал на такъв... Както писах по-рано - в официалния документ на Технотест бяха записали 'предно предаване' на Мазда 6 MPS, след като я вдигаха, оглеждаха отдолу и т.н.... Та се наложи преписване на документите (и бавене), 'щото те Маздите били само с предно'... Трябва да си бая технически неграмотен за да не различиш кардан, диференциал с оребрение и полуоски, при условие, че са ти били пред очите на подемник (то и само с леко навеждане зад автомобила ще ги видиш).....
Може да е било конкретна смяна или конкретен човек... Сега откакто имат конкуренция - може да са се подобрили нещата...
slowtraveler
- BOz
Мнение от BOz » 07 Ное 2017 18:13

На мен в СБА миналата година пък ми провериха 5-те колана дали работят. Навежда се вътре и ги дръпна и 5-те, за да види, че ще застопорят. Странно ми стана и за това го запомних.

BOz
-
Мнение от dimkaraganchev » 07 Ное 2017 19:03
Какво трябва да кажа? Първо погледни датата на документа, а след това виж календара, коя година сме.
Днес между Карлово и Сопот имаше акция "Светлина". По стечение на обстоятелствата, минах 4 пъти покрай тях и...нищо.
dimkaraganchev
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 07 Ное 2017 19:31
И знаеш ли, че този документ няма валидност - може да бъде променен, отменен, но не отпада по давност... Ако имаш информация, че е отпаднал - моля сподели я...
Заповедта я снимах преди месец в пункта за ГТП...
Точно заради мнение като твоето, е нужно да се 'осветляват' правилата... Защото част от хората разчитат, че щом са минали метър, то това винаги ще е така...
И когато недай си Боже някой служител си свърши съвестно работата 'по устав' - настава рев 'ама що онзи ден не ми направиха нищо, пък сега ми съдират кожата'....
А правилата са елементарни и ясни, ама предимно тук все ще се намери 'домашен майстор', който решава, че е по-умен от всички и ще накичи я сини ксенони на непригодени за това фарове, или пък ще си сложи сини пръскалки на фаровете - разни хора разни идеали..
Що ли колегите в чужбина споделяха, че ги е страх да отворят капака, защото някой буден съсед ще се обади в полицията, че ти като неоторизирано лице (а не оторозиран сервиз) си пипаш в своя автомобил - можеш да направиш опасна за околните промяна?
Или ще се правим на умни, пък после ще се чудим що така другите дърпат напред, а ние 'тарикатите' все не можем да въдворим ред в държавата си...
slowtraveler
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru