Corolla E12 2.0 1CD-FTV D4D n/a HP 2006 - Смяна на съединител и демпферен маховик ?
- Toyota Fan Forever
Corolla E12 2.0 1CD-FTV D4D n/a HP 2006 - Смяна на съединител и демпферен маховик ?
Ще подведете някого и то за скъпи компоненти - при новите модели след 2005-2007 година цифроманията е пълна - не е като при E11!
VIN -овете на ЛС 

Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Лично аз съм я преместил в правилния раздел - като част от задълженията ми като модератор.

Работата ми не е свързана с коли и нямам завършено инженерно образование.
Моля да намалите офтопика и да ползвате бутона за редакция.
Виждате, че сме ви приели с отворени обятия, но не носите на конструктивна критика...

Наздраве и весел петък - аз лично не смятам да споря по форумите, а да изляза и да разпусна.

Колега Акима, моля да не приемате пропуска ми да предоставя ВИН като "правене на глупаци".
Колега МехаННиКа, подчертавам отново, че не проблемът не е в това, че не ми се дават пари, а че се опасявам да не ги дам без да има нужда. Има разлика.
Колега МехаННиКа, подчертавам отново, че не проблемът не е в това, че не ми се дават пари, а че се опасявам да не ги дам без да има нужда. Има разлика.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Нищо не си разбрал. Ако колата ти е на 120-140 х.км. с доста извънградско тогава проверявай и ако е в норми смени само съединител. Обаче ако е на 250-280 х.км. и смяташ да я ползваш още доста по добре смени и маховик. Защото дори да е в норма в момента, вероятно не му остава много и ще платиш същия труд, но маховик отделно е относително по скъп отколкото всичко в комплект. Сега схвана ли логиката? Това което си дал не е VIN.
Добре, а можем ли да проверим цената на съединител + демпфер?
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ако въпроса е към мен, в момента не мога. Има доста търговци тук- да се залавят.
- martod
Можем .
1700 лв. пълен комплект на ЛЮК по магазините, реалната цена я има още във второто съобщение на темата .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Получих оферта за съединител + маховик /комплект/ от 1100 лева, на марка ЛУК. Тя добра ли е и подходяща ли е за Тойотата?
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Идеална е и марката и цената.Ако не е тайна,откъде е офертата(може и на лични).
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
От колегата martod, който е писал в темата. 1150 е реалната цена, а не 1100, грешката е моя, но поне съм близо.
- kostadinnm
Колега novell_hp, докъде стигнахте със съединителя?! Питам, защото и аз минах по подобен път и се оказа че съм подранил със смяната (километража да е бил към 130000). Реално, основното ми оплакване с твърдия педал се върна две седмици след смяната(пълен комплект с маховика на "люк"). А, за първа и задна предавки съм писал в темата за отзиви от корола е12.
Към другите - каква е вероятността спирачната течност да е причина за тежкия педал при мен?!
Към другите - каква е вероятността спирачната течност да е причина за тежкия педал при мен?!
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL
Твърд съединител и малък ход
От скоро карам тойота корола е12 d4d 2003г. Въпроса е твърд съединител който отделя доста ниско с малък ход от което някои път от четвърта на трета скорост превключва трудно.Предполагам че е с демпфер дали е тръгнал или може да е нещо друго моля помагате .
Последно промяна от Akima на 29 Апр 2017 00:22, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Здравейте, трябва да ми се смени съединителя. Колата от подписа: SB1KC20E20E011290 Можете ли да ми кажете цените на частите (прит. диск, фер. диск, болт, вилка, лагер, пластина) и ремонта? Втори ремонт който може да направим с първия е смяна предни дискоее и накладки. Пак искам цени за части и труд. Благодаря предварително!martod написа: Маховика ти е демпферен, но хубавата новина е, че след разглобяване и проверка за луфтове, и ъгъла на накланяне, може да се разминеш само със съединител.
В такъв случай хубава марка може да се каже, че е Айсин, защото с отстъпки, ала бала, цената му е около 300 лв.
Ако се окаже, че и маховика е заминал, най хубавата марка в тази сфера си е ЛЮК, даже повечето японки заводски си излизат с тази марка съединители и маховици, тогава обаче работата става сериозна,към 1100- 1200 лв.
Polski Fiat 125p (1980) --> VW Passat 1.8 RP (1990) --> Toyota Corolla Hatch 1.4 D-4D MMT (2005)
-
- Автомобил: Corolla Verso '04 2.0 D4D 116
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте, някой знае ли дали скоростната кутия на Корола Версо с мотор 1CD-FTV (116к.с.) може да се смъкне без сваляне на магарето? Всякаква информация по темата ще ми е полезна, ако някой вече го е правил собственоръчно. Тъкмо рециклирах дюзи и преди да съм сглобил всички карантии обратно ми се ще да погледна как са съединителя и маховика. При гасене на двигателя на неутрална се чува едно триене, все едно феродов диск трие в метал. Отделно, понякога като включа на 2ра от ниски обороти и подам газ се чува същото пристръгване или приплъзване за кратко, докато не "зацепи" или не се вдигнат оборотите. На другите скорости не съм забелязал да приплъзва или оборотите да играят. Колата е на поне 260 хил. км, съединител уж бил сменяван скоро, ама маховика силно ме съмнява.
По сервизно процедурата е следната. Свалят се: стартера, после долната помпа на съединителя, кабелите за маса + задна скорост + монтажа на минаващ сноп кабели, жилата идващи от скоростния лост, двете полуоски, (междинен вал кормилна рейка, рейка, магаре), ляв + преден + заден тампони на двигателя.
По сервизно процедурата е следната. Свалят се: стартера, после долната помпа на съединителя, кабелите за маса + задна скорост + монтажа на минаващ сноп кабели, жилата идващи от скоростния лост, двете полуоски, (междинен вал кормилна рейка, рейка, магаре), ляв + преден + заден тампони на двигателя.
-
- Автомобил: Corolla Verso '04 2.0 D4D 116
- Получена благодарност: 1 път
Отговарям си сам. Кутията не излезе без да смъкна магарето. Направих си самоделна стойка, която завинтих към кутията, а от другата страна я закачих за крик-крокодил. Сваляне-транспортиране-качване всичко става с крика.
Наложи се преди това да измайсторя и една скоба за вадене на лявата полуоска:
Съединителя вътре се оказа нов, но с плътен маховик. Свалих го и си сложих двумасов комплект на Люк (плътния кит е в секцията за продажби, ако някой се интересува). Открих едно нагризано от мишки маншонче, което вече заръчах от Косер.
Покрай свалянето на магарето се хванах та ударих една боя на всичко.