Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Варна през Балчик - даже не пробвай.
Пътят е пробит пробно, но реално пак има навявания.
Моят човек едвам е додрапал до Кабакум.
Пътят е пробит пробно, но реално пак има навявания.
Моят човек едвам е додрапал до Кабакум.
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
А в североизтока пък беше по-топло от София.
Не е логично днес в София, след като се постопли с 4 градуса, от утре да застудее с 8.
Не е логично днес в София, след като се постопли с 4 градуса, от утре да застудее с 8.
Polski Fiat 125p (1980) --> VW Passat 1.8 RP (1990) --> Toyota Corolla Hatch 1.4 D-4D MMT (2005)
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Не знам каква е тая истерия с дизелите в Русе. Моя авенсис го карам сутрин, обед и вечер за по 3-4км и проблеми няма. Нафтата е от Марешки.
А как си намирам паркомясто: избирам непочистеното. TS850 са голяма работа.
Последно промяна от Akima на 10 Яну 2017 00:37, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат.
Причина: Съкратен цитат.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Относно бензина не мога да разбера защо е и в какво се изразява ценовата разлика между MaxxMotion 100 на ОМВ и ЕКО Racing 100 ..
Максмоушън-а днес в Стара Загора е 2.29, докато на Еко 100цата вчера минах беше 2.44. Обикновено пълня догоре на Омв 100цата и само няколко пъти съм слагал на Еко за по 30 40 лв. , но не съм останал с преки наблюдения понеже те се смесват горивата и няма как да установя дали на Еко е по - добър бензина или на ОМВ. Има някакъв мит, че горивата на Еко идвали от Гърция, но досега не съм открил ясно сведение за това
Някой има ли наблюдения от 2те бензиностанции?
Максмоушън-а днес в Стара Загора е 2.29, докато на Еко 100цата вчера минах беше 2.44. Обикновено пълня догоре на Омв 100цата и само няколко пъти съм слагал на Еко за по 30 40 лв. , но не съм останал с преки наблюдения понеже те се смесват горивата и няма как да установя дали на Еко е по - добър бензина или на ОМВ. Има някакъв мит, че горивата на Еко идвали от Гърция, но досега не съм открил ясно сведение за това

Някой има ли наблюдения от 2те бензиностанции?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Значи нафтата на Марешки не е лоша. Лашото е, че му спряха строежа на бензиностанцията в София.biro написа: Моя авенсис го карам сутрин, обед и вечер за по 3-4км и проблеми няма. Нафтата е от Марешки.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Колега Биро,къде в Русе има бензиностанция на Марешки ? Аптеките му ги знам къде са !
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- spiridoncho
При мен дизела се оказа яко замръзнал след ревизията днес. Нямам изгоряла подгревна както мислех и на -12 пак не запали. Та нафтата която заредих от Мегахим се оказва без добавки. Едиствено тази зима не сипах добавка Кастрол ТДА и веднага температурите паднаха и нафтата се смрази. Сега трябва да чакам да се постопли за да успея да запаля и да разходя колата за допълване и добавка.
- liav_dolen_(no)pedal
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Toyota Corolla E11 05.10.2001 SEDAN 110 кс/81 kW + Toyota Corolla E181 21.02.2017 SEDAN 132 кс/98 kW
Engine: 3ZZ-FE 1600CC 16-VALVE
Engine oil: Pentosin Pentosynth HC 5W-40 --> RAVENOL VST USVO SAE 5W-40 ---> ROWE HIGHTEC SYNT RSi SAE 5W-40 HC
Engine: 3ZZ-FE 1600CC 16-VALVE
Engine oil: Pentosin Pentosynth HC 5W-40 --> RAVENOL VST USVO SAE 5W-40 ---> ROWE HIGHTEC SYNT RSi SAE 5W-40 HC
Служебната Киа Рио дизел на жена ми стои от петък пред нас като бучка лед.Днес реших да я запаля за малко.Позачуди се леко и запали.Работеше си нормално без прекъсвания.Равката е под навес и запали от вторият път.И двамата зареждаме от Лукойл.Температурата сутринта в 9 беше -15.
RAV 4- D4D 2004г.
Вземайте си HDI и няма да имате проблеми, дори с неработещи свещи 

Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!
Auris Hybrid Touring Sports 2016
Auris Hybrid Touring Sports 2016
Точно днес само HDI-то ми запали с мъка. TDI и D4d доста по-лесно, като само D4D-то е без добавка и с незнайно какво масло и филтри, защото го взех преди 4 дни.
Последно промяна от Akima на 10 Яну 2017 00:39, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Такаа - експеримента се оказа успешен... Т.е. врътнах към 600км безпроблемно...
Вчера колата при под -11С с обикновената нафта си запали както обикновено - с доста малък подгрев и на четвърт оборот...
Допълних резервоара с ОМВ Макс-моушън или нещо подобно... Магистрала Хемус до Шумен - пробивали са няколко преспи, които леко навяваха (т.е. стесняваха пътя, и в участъка имаше повече сняг на пътя отколкото останалата почистена част)...
Около Шумен бе по-зле почистен пътя - точно на билото на края на магистралата пътя бе стеснен до едно платно...
Около Търговище нямаше грижи... Около Велико Търново - зле почистени пътища. Участък сигурно около 30-40км не бе пипнат, и пътя бе гладък набит около 5см полиран сняг/лед... Бял... Само лъщи...
Габровска околия - перфектен на места сух път (прехода от В.Търново на табелата бе рязък - като с нож отрязан снега от асфалта
).
Към София - перфекто почистена магистрала и пътища (на Ябланица на едно от крайпътните заведения гледах един как си бе направил снегорин от БМВ Х5 - греблото се командваше отвътре и си чистеше паркинга, но пътя бе сух
)...
София - (Ботевградско шосе, Румънско посолство, Ломско шосе) - бяха си супер.. Вътрешните улички - непипнати. Костинброд из уличките - основните добре, малките - непипнати ....
Петрохан - добре почистен с малко проблемни участъци (около Понор имаше навят участък с почти една лента за преминаване - за малко да се цункаме с един друг Джип - опитах да кача встрани високия сняг и предницата се качи, но явно някога е минавал снегорин и е направил 'бордюр', и задницата като по-лека нещеше да се качва)...... Откъм Берковица - почистен и опесъчен...
Този път по пътищата имаше по-малко закъсали автомобили... Температурата до София варираше до -14С...
Към Балкана температурите рязко спаднаха до -21С на Гинци и към Петрохан... В района се усети, че някои дизели пушеха доста яко черен пушек... Но закъсали на пътя нямаше...
Сега гледам навън -13С, но не смятам днес да разхождам колата - снощи пак е хвърлило малко сняг и не ми се рови... Утре сигурно ще отскоча до Ст.Загора, та пак ще минавам Петрохан два пъти - ще видим дали се е променила обстановката
И друго - НИКОГА НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ОТ ПЛИКЧЕТАТА течност за чистачки от ОМВ... Миналата седмица в мъзгоча ми свърши течността през нощта точно около ОМВ Каспичан и си взех две пликчета х 3л, незамръзваща до -30С... Струваха около 35лв!
Ама нощем, мръсно стъкло и фарове - няма къде да ходя...
Вчера при -14 (максимални -9С) пробвам да пръскам - нъцки... Едната дюза не пръска... Постоплих я с ръка - процърцори... Ама и двете дюзи не правеха мъгла както обикновено, а точно църцорят...
За капак струята замръзваше или върху рамената на чистачките, или върху стъклото (да, новата чистачка минава, изчиства добре стъклото, и след секунда пред теб става 'мъгла', защото тънкия слой останала течност е замръзнала)...
Така, че от ОМВ ще зареждам, но не и течност за чистачки...
П.С. още един негатив от студа - снощи си разтоварвам багажа, и усещам, как капака прави опит да ме хлопне по главата. Отварям го пак (с труд, защото копчето бе под 10см натрупан от струята замръзнал мъзгоч), и след секунда гледам - отново тръгва да се спуска... Явно натрупания лед и сняг му пречи да се задържи в горно положение, и капака пада в момента, в който двигателя спира да го вдига...
Вчера колата при под -11С с обикновената нафта си запали както обикновено - с доста малък подгрев и на четвърт оборот...
Допълних резервоара с ОМВ Макс-моушън или нещо подобно... Магистрала Хемус до Шумен - пробивали са няколко преспи, които леко навяваха (т.е. стесняваха пътя, и в участъка имаше повече сняг на пътя отколкото останалата почистена част)...
Около Шумен бе по-зле почистен пътя - точно на билото на края на магистралата пътя бе стеснен до едно платно...
Около Търговище нямаше грижи... Около Велико Търново - зле почистени пътища. Участък сигурно около 30-40км не бе пипнат, и пътя бе гладък набит около 5см полиран сняг/лед... Бял... Само лъщи...
Габровска околия - перфектен на места сух път (прехода от В.Търново на табелата бе рязък - като с нож отрязан снега от асфалта

Към София - перфекто почистена магистрала и пътища (на Ябланица на едно от крайпътните заведения гледах един как си бе направил снегорин от БМВ Х5 - греблото се командваше отвътре и си чистеше паркинга, но пътя бе сух

София - (Ботевградско шосе, Румънско посолство, Ломско шосе) - бяха си супер.. Вътрешните улички - непипнати. Костинброд из уличките - основните добре, малките - непипнати ....
Петрохан - добре почистен с малко проблемни участъци (около Понор имаше навят участък с почти една лента за преминаване - за малко да се цункаме с един друг Джип - опитах да кача встрани високия сняг и предницата се качи, но явно някога е минавал снегорин и е направил 'бордюр', и задницата като по-лека нещеше да се качва)...... Откъм Берковица - почистен и опесъчен...
Този път по пътищата имаше по-малко закъсали автомобили... Температурата до София варираше до -14С...
Към Балкана температурите рязко спаднаха до -21С на Гинци и към Петрохан... В района се усети, че някои дизели пушеха доста яко черен пушек... Но закъсали на пътя нямаше...
Сега гледам навън -13С, но не смятам днес да разхождам колата - снощи пак е хвърлило малко сняг и не ми се рови... Утре сигурно ще отскоча до Ст.Загора, та пак ще минавам Петрохан два пъти - ще видим дали се е променила обстановката

И друго - НИКОГА НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ОТ ПЛИКЧЕТАТА течност за чистачки от ОМВ... Миналата седмица в мъзгоча ми свърши течността през нощта точно около ОМВ Каспичан и си взех две пликчета х 3л, незамръзваща до -30С... Струваха около 35лв!

Ама нощем, мръсно стъкло и фарове - няма къде да ходя...
Вчера при -14 (максимални -9С) пробвам да пръскам - нъцки... Едната дюза не пръска... Постоплих я с ръка - процърцори... Ама и двете дюзи не правеха мъгла както обикновено, а точно църцорят...
За капак струята замръзваше или върху рамената на чистачките, или върху стъклото (да, новата чистачка минава, изчиства добре стъклото, и след секунда пред теб става 'мъгла', защото тънкия слой останала течност е замръзнала)...
Така, че от ОМВ ще зареждам, но не и течност за чистачки...
П.С. още един негатив от студа - снощи си разтоварвам багажа, и усещам, как капака прави опит да ме хлопне по главата. Отварям го пак (с труд, защото копчето бе под 10см натрупан от струята замръзнал мъзгоч), и след секунда гледам - отново тръгва да се спуска... Явно натрупания лед и сняг му пречи да се задържи в горно положение, и капака пада в момента, в който двигателя спира да го вдига...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Най-добрите 100 октанови бензини в момента са на Еко и Шел има един колега със Супра, който обективно го е доказал (за Шел става въпрос), но аз сипвам от Еко от новия им 100 октанов и не намирам разлика с Шел. От ОМВ 100 октана не съм доволен.
---------------------
То истинската нафта без добавки не трябва да замръзва на -12 а на поне -20 градуСа, просто ни продават боклуци!
Последно промяна от Akima на 10 Яну 2017 00:42, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Слети мнения.Моля прочетете правилата и важните теми.
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
-15 мисля беше по БДС.
Последно промяна от Akima на 10 Яну 2017 00:43, променено общо 1 път.
- spiridoncho
Не знам ирония ли имаше в това, но точно HDI с 4 здрави подгревни свещи ме предаде на -14. Като заредиш куца нафта така става. Иначе 2011/2012 и на -23 е палила без проблем макар и с около 5 секунди по дълго въртене. Надявам се непаленето да е заради лоша нафта, а не някой друг проблем. Ще и залея днес или утре филтъра с гореща вода. Ако се размрази и запали, газ за добавка и още нафта. А ако пак направи номер значи нещо друго прави проблем.
@stefo91, то много работи не трябва но за БГ е нормално. В нафтата(лятната) има повечко парафин и на -8 почва да парафинира стабилно(без да гледаме изискванията на БДС). Ако ти е по старичък горивния филтър белята става почти веднага. И тъпотията е, че забравих да сложа добавка а за нова година заредих обикновенна нафта. Тогава на -8 запали без проблем като около минута оборотите бяха по-високи. Това с високите обороти трябваше да ме подсети но изобщо не схванах ЗОВ-а на колата.