Колега тролиш ли или

Анализът на маслото е от сайта https://bobistheoilguy.com/forums/ubbth ... /2816214/1
Имаш нужда от превод ли, под VOA има 4 стр. мнения относно показателите на маслото?
Май храним тролче

Вий двамцата със Светльо няма ли за какво друго да си хортувате на кафето,а?......... Казали са хората - за Тойота 2006-2011-Дизелова С2,бензин С2 или С3 - 5/30 или 5/40 , SM. След 2011 - С2 , 0/20 , 5/20 , 0/30 , 5/30 . SN . За двигатели преди 2006 - не знам,според състоянието на двигателя и собственика.... Туй с ремонта на двигателя честно казано не го разбирам , не ми се връзва финансовата обосновка .
И това не е така. Цинка и фосфора нямат общо с антиоксидантите. В детергентите, както казах по-рано, обикновено са базирани на калциева или магнезиева основа, но също така се съдържа натрий и барий, които съставки влизат в реакция с киселините образувани по време на горенето. Така тези съставки неутрализират киселината до безвредни за метала съединения. Те взаимодействат в изключителна свързаност с дисперсантите, които имат за цел да обгърнат молекулите на новите, безвредни вещества и да ги задържат отделно едно от друго така, че да не образуват голямо по обем общо количество вещество. И за това ЗДДП-то няма връзка към оксидирането на маслото.
Ако действително е препоръчано от конструктора масло с такъв вискозитет в работния диапазон за серийния двигател - а не тунингован - то тогава предполагам няма проблеми, маслената система и двигателя си е предвидено да работят с такова масло (и не съм бил прав). Но е необичайно, поне според мен, да дават такъв широк диапазон от 4 класа (така мисля, че се наричаха). Два класа за препоръчаното масло по работен вискозитет се среща много често, 3 не съм срещал - но и не съм и търсилspiridoncho написа: Колата е спортна и по-високо оборотна, но това не значи че е болид. Та тук сравненията с F1 и изтискване на максимума за сметка на ресурса на двигателя са малко неуместни. По нагоре казах, че
spiridoncho написа:
Източник ...... ами срещал съм технически писания за този двигател от рода на 10W60......
т.е. не съм го измислил аз а конструктора. Тук не става въпрос за моето или нечие друго мнение, а това на този който го е проектирал (или негови експерти). Точно сега не помня къде попаднах на тази информация, но определено се бях поразровил доста
Предписаното масло ще се справи но за всяко нещо си има култ разбира се, и защо да не е култ към маслото. Особено това с краварката в левия ъгъл
Те това е истината-браво баце!nowyaris написа:Отделно да имаш култ към някоя манекенка - разбирам , ама към моторно масло................
Не бе,Мирко,не е нещо реклама,ама вече 6 години Яриса е само с това масло от Владко от Пловдив и с негови филтри и нямам грам грижа Яриса да върви./То колко ли и върви де/.Ама ето и тази сутрин във виелицата жената чукнала и запалила.Струва там 18-19 лева литъра,на годината едни 90-100 лева не са нещо невъзможно.При положение че само тях даваш.Не знам за кво ми е нещо извънземно-пробвал съм Амсойл-ми не е моето масло....Пък Яриса с неговите три цилиндърченцаmirott написа:Те това е истината-браво баце!nowyaris написа:Отделно да имаш култ към някоя манекенка - разбирам , ама към моторно масло................
И аз чета и се интересувам от масла, ама пред това да сложа нещо качествено на масата, да внеса у дома и да зема куул хипер-дупер масло...познай!
За сега не съм имал проблеми да имам и двете, м а дупе знае 2 и 200...
Не ме разбирайте грешно. Просто дадох насоки защо аз мисля, че масла с по-висок вискозитет не са неправилните за този двигател. Сега друг е въпроса, че България не е Африка и нужда от по гъсто масло надали ще има нужда. А и в най големите жеги съм на работа, така че ......... MOTUL X-CLEAN 5W30 го знам много добре и както съм споменал по назад в темата мисля това да ми е следващото масълце. Даже се чудя дали да не е ECO CLEAN. Но това ако го има на примоция
Баце Мирооо прав си че има много по-важни неща от маслото на колата като това какво има на масата така е, но всеки сам си преценява аз сега съм на 25 още нямам деца за гледане и давам повече пари за колата - така съм си решил. Може би като стана на твоите години ще си купя едно комби като старата ти Тойота - да има место за памперси
Това дето го казваш е така - за Африка 20W50 а за Сибир 0W20, но какво пречи да сложиш 0W50 и да можеш да го караш във всякакви условия - като нашите - при нас лятото е до +35 зимата до -20! На Селиката мотора е много добре изолиран има кори от всякъде и не мисля, че има голяма разлика в работната температура през лятото и зимата. Аз не сменям маслото 2 пъти годишно!slowtraveler написа: Относно различните препоръчани вискозитетни класове масла за един и същ двигател с много големи различия - препоръката е таблица с неясни очертания....
'Гъстите' масла се препоръчват за африка и т.н. - висока околна температура...
'Тънките' масла съответно се препоръчват при по-студен климат....
Като идеята е вискозитета на маслото в момента на експлоатация (конкретната температура) да бъде около изчислената от производителя стойност...
Просто гледаш при какви външни условия експлоатираш автомобила, и тогава се изяснява какво масло е добре да ползваш...
Това се получава отново защото маслото е компромис - търсиш баланса между противоречиви параметри...
Точно не го правят т*пите Румънци, Китайци или Турци - както другите масла!
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 3 госта