Колега тролиш ли или

Анализът на маслото е от сайта https://bobistheoilguy.com/forums/ubbth ... /2816214/1
Имаш нужда от превод ли, под VOA има 4 стр. мнения относно показателите на маслото?
Май храним тролче

Мнение от Maxi » 05 Яну 2017 13:30
Maxi
Мнение от nowyaris » 05 Яну 2017 14:09
Вий двамцата със Светльо няма ли за какво друго да си хортувате на кафето,а?......... Казали са хората - за Тойота 2006-2011-Дизелова С2,бензин С2 или С3 - 5/30 или 5/40 , SM. След 2011 - С2 , 0/20 , 5/20 , 0/30 , 5/30 . SN . За двигатели преди 2006 - не знам,според състоянието на двигателя и собственика.... Туй с ремонта на двигателя честно казано не го разбирам , не ми се връзва финансовата обосновка .
nowyaris
Мнение от BOz » 05 Яну 2017 14:41
И това не е така. Цинка и фосфора нямат общо с антиоксидантите. В детергентите, както казах по-рано, обикновено са базирани на калциева или магнезиева основа, но също така се съдържа натрий и барий, които съставки влизат в реакция с киселините образувани по време на горенето. Така тези съставки неутрализират киселината до безвредни за метала съединения. Те взаимодействат в изключителна свързаност с дисперсантите, които имат за цел да обгърнат молекулите на новите, безвредни вещества и да ги задържат отделно едно от друго така, че да не образуват голямо по обем общо количество вещество. И за това ЗДДП-то няма връзка към оксидирането на маслото.
BOz
Мнение от sith » 05 Яну 2017 15:20
sith
Мнение от Hursa » 05 Яну 2017 20:01
Ако действително е препоръчано от конструктора масло с такъв вискозитет в работния диапазон за серийния двигател - а не тунингован - то тогава предполагам няма проблеми, маслената система и двигателя си е предвидено да работят с такова масло (и не съм бил прав). Но е необичайно, поне според мен, да дават такъв широк диапазон от 4 класа (така мисля, че се наричаха). Два класа за препоръчаното масло по работен вискозитет се среща много често, 3 не съм срещал - но и не съм и търсилspiridoncho написа: Колата е спортна и по-високо оборотна, но това не значи че е болид. Та тук сравненията с F1 и изтискване на максимума за сметка на ресурса на двигателя са малко неуместни. По нагоре казах, че
spiridoncho написа:
Източник ...... ами срещал съм технически писания за този двигател от рода на 10W60......
т.е. не съм го измислил аз а конструктора. Тук не става въпрос за моето или нечие друго мнение, а това на този който го е проектирал (или негови експерти). Точно сега не помня къде попаднах на тази информация, но определено се бях поразровил доста
Hursa
Мнение от spiridoncho » 05 Яну 2017 22:57
Предписаното масло ще се справи но за всяко нещо си има култ разбира се, и защо да не е култ към маслото. Особено това с краварката в левия ъгъл
spiridoncho
Мнение от nowyaris » 06 Яну 2017 00:20
nowyaris
Мнение от mirott » 06 Яну 2017 01:37
Те това е истината-браво баце!nowyaris написа:Отделно да имаш култ към някоя манекенка - разбирам , ама към моторно масло................
mirott
Мнение от slowtraveler » 06 Яну 2017 08:35
slowtraveler
Мнение от nowyaris » 06 Яну 2017 09:47
Не бе,Мирко,не е нещо реклама,ама вече 6 години Яриса е само с това масло от Владко от Пловдив и с негови филтри и нямам грам грижа Яриса да върви./То колко ли и върви де/.Ама ето и тази сутрин във виелицата жената чукнала и запалила.Струва там 18-19 лева литъра,на годината едни 90-100 лева не са нещо невъзможно.При положение че само тях даваш.Не знам за кво ми е нещо извънземно-пробвал съм Амсойл-ми не е моето масло....Пък Яриса с неговите три цилиндърченцаmirott написа:Те това е истината-браво баце!nowyaris написа:Отделно да имаш култ към някоя манекенка - разбирам , ама към моторно масло................
И аз чета и се интересувам от масла, ама пред това да сложа нещо качествено на масата, да внеса у дома и да зема куул хипер-дупер масло...познай!
За сега не съм имал проблеми да имам и двете, м а дупе знае 2 и 200...
nowyaris
Мнение от spiridoncho » 06 Яну 2017 10:44
Не ме разбирайте грешно. Просто дадох насоки защо аз мисля, че масла с по-висок вискозитет не са неправилните за този двигател. Сега друг е въпроса, че България не е Африка и нужда от по гъсто масло надали ще има нужда. А и в най големите жеги съм на работа, така че ......... MOTUL X-CLEAN 5W30 го знам много добре и както съм споменал по назад в темата мисля това да ми е следващото масълце. Даже се чудя дали да не е ECO CLEAN. Но това ако го има на примоция
spiridoncho
Мнение от nowyaris » 06 Яну 2017 11:10
nowyaris
Мнение от spiridoncho » 06 Яну 2017 11:48
spiridoncho
Мнение от stefo91 » 06 Яну 2017 12:32
Баце Мирооо прав си че има много по-важни неща от маслото на колата като това какво има на масата така е, но всеки сам си преценява аз сега съм на 25 още нямам деца за гледане и давам повече пари за колата - така съм си решил. Може би като стана на твоите години ще си купя едно комби като старата ти Тойота - да има место за памперси
Това дето го казваш е така - за Африка 20W50 а за Сибир 0W20, но какво пречи да сложиш 0W50 и да можеш да го караш във всякакви условия - като нашите - при нас лятото е до +35 зимата до -20! На Селиката мотора е много добре изолиран има кори от всякъде и не мисля, че има голяма разлика в работната температура през лятото и зимата. Аз не сменям маслото 2 пъти годишно!slowtraveler написа: Относно различните препоръчани вискозитетни класове масла за един и същ двигател с много големи различия - препоръката е таблица с неясни очертания....
'Гъстите' масла се препоръчват за африка и т.н. - висока околна температура...
'Тънките' масла съответно се препоръчват при по-студен климат....
Като идеята е вискозитета на маслото в момента на експлоатация (конкретната температура) да бъде около изчислената от производителя стойност...
Просто гледаш при какви външни условия експлоатираш автомобила, и тогава се изяснява какво масло е добре да ползваш...
Това се получава отново защото маслото е компромис - търсиш баланса между противоречиви параметри...
Точно не го правят т*пите Румънци, Китайци или Турци - както другите масла!
stefo91
Мнение от nowyaris » 06 Яну 2017 14:27
nowyaris
Обратно към “Общи технически въпроси”
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 6 госта