Имам приятел фен на модела - спомена,че е гледал точно Camry HSD и май планира да замени своето с него по някое време тази година - може много скоро да имаме наблюдения от първо лице.

Имам приятел фен на модела - спомена,че е гледал точно Camry HSD и май планира да замени своето с него по някое време тази година - може много скоро да имаме наблюдения от първо лице.
Мен ме притеснява, по малката мощност на хибридната система и намаленият въртящ момент на ел. двигател, според мен ще е по-мудна от тройката.
Благодаря за отзивите!BOz написа:...
Това за мен показва, че батерията при този модел е много повече натоварена и очаквания провал в годините напред става доста по-вероятен. Но според мен от Тойота за заложили на статистиката и са изстискали максималното от батерията, което може да даде, поне докато колата е в гаранция.
Грубо казано разхода в градски условия е по-нисък с над 1л/100км в сравнение с Приус-2. Като с моя Приус в момента лятото ми се върти около 4-4.5, то с този Приус лятото би ми бил около 3/100...
Сравнено с 3 ката, мощността е паднала с 10%.(100kw на 90kw) разхода е паднал и той толкова по каталожни данни среден разход 3.6л. срещу 4.0л.jim_beam написа: Реално мощността е паднала,но разхода е паднал не пропорционално,а много повече.Само някой,който е карал и двата модела,като BO'z би могъл да отговори на въпроса дали се усеща разликата на тия няколко к.с.Но и това не би било лесно поради различната концепция на хибрида респ.подобренията в системите и батерията.
По малкия въртящ момент може да се компенсира с предавателното число на редуктора (както беше показал Боз за тройката). Но в случая може би не е компенсиран, а дори май е точно обратното.
Но най-значителния „недостатък” на 4ката, според мен, е значително понижената мощност на батерията. При тройката тя дава с над 50% по голяма мощност. Всъщност поради това е по ниска пълната мощност при 4ката. ДВГ при 4ката е даден само с 1 кс по малко. Разликата не е 1 кВт (за батерията), а 10 кВт. Това според мен прави 4ката „по-малко” хибрид по сравнение с тройката. Но пък може това да щади батерията. Може би обаче 4ката да е, чувствително по икономична при висока скорост в сравнение с 3ката. Тогава горното няма да има толкова голямо значение, а и максималната скорост е дадена малко по голяма – може би планетарната предавка, преразпределяща мощността да е с подходящо съотношение за икономичност при високите скорости (но за сметка на ниските).
Не знам дали при камри е старото поколение хибридна система. Не виждам значителните подобрения в новата, което не означава, че ги няма. Надявам се да се изкаже колега, който притежава приус 4. При ограниченията които поставя градското шофиране при "тестването" на автомобила, мисля, че може да се получи само повърхностна представа.
Не мога да преценя, как се отразява това, че ел. двигателя на 4ката е постояннотоков (дали само единия? вероятно и двата, че иначе при висока скорост, когато си разменят ролите "управлението" им трябва да се промени изцяло). Не толкова на "икономичността", а като цяло за хибридната система.
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 5 госта