Отопление селика т23
Отопление селика т23
Мнение от didache » 12 Ное 2016 00:51
Не знаех темата за този раздел ли е. Съжалявам ако съм объркал.

didache
mirott
didache
Vokil
- spiridoncho
Отопление селика т23
Мнение от spiridoncho » 12 Ное 2016 18:00

spiridoncho
didache
Отопление селика т23
Мнение от didache » 12 Ное 2016 18:08

didache
- spiridoncho
Отопление селика т23
Мнение от spiridoncho » 12 Ное 2016 22:03
Такива аномалии доста трудно се разгадават.
spiridoncho
Отопление селика т23
Мнение от didache » 13 Ное 2016 14:24

didache
Отопление селика т23
Мнение от stefo91 » 14 Ное 2016 12:07
didache написа: Здравейте колеги значи проблема с отоплението е следния. Когато карам парното на колата си топли здраво както казват ще те запали но когато колата седи на едно място запалена разбира се не духа топло. В какво може да се дължи проблема.
Колега, колко бързо ти загрява колата (на третата чертичка) при температура около 0 градуса и нормално карне? Аз имам Селика TS и моята загрява на 3-тата чертичка за около 10-12 мин при нормало каране и 0 градуса. Пробвал ли си дали ти работи термостата? Какво означава "духа студено" абсолутно студено ли? Сложи климатроника на режим Auto на 30 градуса и въздуха да се върти само в купето без пуснат климатик (A/C) и кажи как е?
Поздрави!
stefo91
-
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 23 пъти
Отопление селика т23
Мнение от mirott » 14 Ное 2016 12:14
Защото при 800 и при 3000 оборота на мотора водната помпа върти по различен начин. Провери си нивото на антифриза на студена кола в радиатора. Ако е ок, пипни входящия и изходящия маркуч на радиаторчето на парното. Разлика трябва да има минимална-изходящия да е леко по-студен, но малко. Но при всички положения трябва да са много топли и двата. Ако изходящия е студен доста значи е запушено радиаторчето. По-лесно не знам как да ти го обясня...
mirott
Отопление селика т23
Мнение от didache » 15 Ное 2016 01:12
stefo91 написа:didache написа: Здравейте колеги значи проблема с отоплението е следния. Когато карам парното на колата си топли здраво както казват ще те запали но когато колата седи на едно място запалена разбира се не духа топло. В какво може да се дължи проблема.
Колега, колко бързо ти загрява колата (на третата чертичка) при температура около 0 градуса и нормално карне? Аз имам Селика TS и моята загрява на 3-тата чертичка за около 10-12 мин при нормало каране и 0 градуса. Пробвал ли си дали ти работи термостата? Какво означава "духа студено" абсолутно студено ли? Сложи климатроника на режим Auto на 30 градуса и въздуха да се върти само в купето без пуснат климатик (A/C) и кажи как е?
До колегата миррот. И аз мислих че е от антифриза или от радиатора антифриза е 6 радиатора е нов ще видя пак дали е запушен но колата загрява нормално поне според мен.
Поздрави!
Колега време за 3 та чертичка не съм мерил но врътката на макс и на ауто си духа студено пробвах преди 5 мин вън е 4 градуса.

didache
Отопление селика т23
Мнение от didache » 15 Ное 2016 01:17

didache
didache
Отопление селика т23
Мнение от stefo91 » 15 Ное 2016 09:59
Да трябва, но е възможно и оттам да се появява някаква анумалия, защото проблема ти е много странен. Възможно е като колата е на место поради някаква причина термостата да отваря и за това да идва студеното. Бих те посъветвал, ако не ти е проблем все пак да го погледнеш за да си сигурен. Не казвам, че това е проблема, но при такива "мистериозни" проблеми понякога решението е там където не очакваш.
stefo91
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru