Коя кола Тойота Ярис Версо, Мазда 2 или Пежо 206 комби да избера?

miroslavamm

Мнение от miroslavamm » 14 Окт 2016 17:16

Бихте ли ми помогнали коя кола да избера Тойота Ярис Версо 2002-2003 г., Мазда 2 2005-2006 г. или Пежо 206 комби пак до 2006 г. мисля принципно да е дизел, защото е по-икономичен. Незнам доколко Тойота Ярис Версо е надеждна като автомобил и дали са евтини частите? Благодаря предварително за всеко компетентно мнение!

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 11 Ное 2016 16:12

Разбира се, че трябва да избереш Тойота. Виждал ли си Тойота да закъса? Или май беше виждал ли си Тойота да не запали - не помня точно рекламата :D worthy.gif Моето предложение е да си търсиш бензинов Ярис и след това да му сложиш газ (така ще ти е най-евтино). Като цяло бензиновите двигатели по-рядко създават проблеми от колкото дизелите. Цената на частите не се различава от тази на Reno, Peugeot или каквато и да е подобна кола.

Поздрави!
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps

e 10
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от e 10 » 11 Ное 2016 18:02

Зададен в този форум, въпросът е с предизвестен отговор :whistle: .
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш sad.gif )

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 11 Ное 2016 18:22

Преди години направих грешката да купя Пежо 206 - 2003г.на жена ми. Харесваше и на външен вид и ме убеди да го купим.
След няколко месеца бях много щастлив когато го продадох(естествено доста по евтино). Жена ми също беше доволна, че се отърва.

huchetario

Мнение от huchetario » 14 Ное 2016 17:50

До преди 9 месеца карах Ситроен Ксара 2000г 1.4 I /всичко е като Пежо 206/, от тогава карам Тойота Ярис Версо 2001г 1.3 VVTI. С две ръце за ТОЙОТА. За Мазда не мога да ти дам съвет

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 14 Ное 2016 18:36

Тойота Ярис Версо или Мазда2.Бензинов мотор,ако искаш после газ.Аз лично от тези години които си посочил бих взел Мазда2 / старото Даймио/. Яриса е бомба , но имам леки съмнения в модел Версо на тези години.Карал съм в Австрия Мазда2 бензинова-чудесно върви и багажника е доста голям дори и ако седалките не са паднали отзад.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Iliyа Damyanov

Мнение от Iliyа Damyanov » 15 Ное 2016 10:01

Мазда 2 и Форд Фиеста е един и същи автомобил. Водят се като едни от най-безпроблемните коли. В тоя клас и Хонда Жаз заслужава внимание.

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 15 Ное 2016 10:21

10 годишна Мазда около калниците ако няма язви значи е кърпена и след 2 г. ще и се налага отново такава операция. Скъп и нетраен ремонт е да кърпиш и боядисваш. Ако е внесена от Италия може ламарините да са запазени, но вероятно е имала други проблеми, които кой-знае как са отстранени- ако изобщо са.
Малка френска кола е като малка курва. Външно- о.к., комфортна, просторна, хубава- а портфейла вечно одрусан. На задния мост на 206 се налага скъп ремонт, окачването е слабо, инсталацията понякога създава проблеми и на това всичко може да му се чупи. Мотора и ламарините са здрави, на 20-годишна кола няма да видиш ръжда, за гниене и дума да не става. Ангренажа е с ремък. Ако се спреш на него- задължително провери наклона на задните колела и ако има разкрач дори само на едното- свали от цената най-малко 500 лв. С нея се предполага, че ще имаш най-много посещения на сервиз.
Ярис версо не съм имал, но имам 2 други Тойоти, едната е "стоманен чук", другата на 7 г. показа 2 дребни проблема, които бяха отстранени лесно и евтино. Общо взето на Тойота частите, които ти трябват са консумативи- накладки и дискове, масло и филтри- не са особено по-скъпи от тези на Пежото. Рядко може да дотрябва нещо, което да е скъпо. Ако я стопанисваш адекватно- с нея няма да имаш проблеми.
Колегата Дамянов насочи към Хонда джаз, аз също бих огледал такава ако не Тойота.
Успех с избора ! smile.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 15 Ное 2016 12:45

Само да добавя, въпреки че ме е малко срам и сигурно ще ми се смеете :whistle: . От април 2015г. карам(е) основно Рено Клио 1.2 2003г. 75 коня на газ :whistle: :D защото го подариха на приятелката ми за рождения и ден. С него ходим на работа (защото е по-икономично) по 45 км. на ден + събота и неделя още 200+ му се навъртат, общо около 2000 км/месец. За това и вече не карам много Селиката. Това което ще ви напиша е 1:1 с действителността, и грам не преовеличавам. Та това Клио за 1.5 год и около 30 000 км даде следните дефекти:

1. Проблем с дроселовата клапа - 2 пъти - смених я с втора ръка - 70 лв.
2. Сменен датчик на коляновия вал (не палеше) - 40 лв. - аз го смених
3. Копчето за стъклото на пасажера дефектира 2 пъти - около 20 лв. втора ръка
4. Проблем със стоповете (ставаше дискотека на таблото и отзад) - сам го оправих
5. Откачи се жилото на ръчната за едната гума - сам го оправих
6. Оригиналното радио дефектира
7. Сменени тампони на задния мост - около 60 лева с труда
8.Сменени вътрешни и външни кормилни накрайници (на двете гуми) + реглаж след това - около 120 лв.
9. Изпуснаха спирачните цилиндърчета на задните колела - сам ги оправих около 60 лв.
10. Сменен радиатор за климатика+дехидратор (стария изпусна) - 250 лв + 75 за пълнене и смяна на някакви игли (радиатора и дехидратора си ги смених сам)
11. Сменен датчик на ABS - 50 лв. - сам го оправих
12. Сменени 2 биалетки - 20 лв. сам ги оправих
13. Сменена реика - 60 лв. втора ръка - сам я оправих
14. Дефект със скоростната кутия (беше заяло на 5-та) - сам го оправих
15. Сняма на бобина - 110 лв (1 бобина е за 4-те цилиндъра и върви заедно с кабелите) - сам я смених
16. Дава от време на време проблем със стартера - не иска да завърти - не съм се занимавал
17. Има луфт в кормилния прът (някакви лагери трябва да се сменят) - не съм се занимавал
18. Тече антифриз от някъде ermm.gif - не съм се занимавал
19. Тече масло от всякъде - не съм се занимавал

Забележете, че повечето неща сам съм ги правил, иначе колко пари трябваше да дам на майстори не ми се мисли :censored: а и обичам сам да си правя нещата сам.

Освен всичко това са вложени следните консумативи:
1. 2 пъти смяна на масло и филтри - сам съм ги сменял
2. Сняма на предни и задни накладки (барабанни) - сам ги сменях
3. Смяна на ангренажен ремък+водна помпа (при тази кола бодната помпа е консуматив :D )+ролка - 250 лв. с труда
4. 4 нови зимни гуми Фалкен+железни джанти - 400 лв.
5. Свещи Денсо - 44 лв. - сам ги смених
6. Акумулатор Yassa - 110 лв.
7. Ходило е на комп. диагностика 1 път. - 30 лв.

Вярно е, че частите са сравнително евтини и че можеш много неща сам да си правиш, но това на нищо не прелича. Може би, това си е нормално и на хората с френски, италянски коли не им прави впечатление, но за мен не е нормално. Като драсна чертата си давам сметка че Селиката си ми е сто пъти по-изгодно да я карам на 100 октана бензин нека харчи много и да е скъп бензина :) (поне карам кола а не Рено) на нея за близо 5 години и около 43 000 км съм и сменял само консумативи (масло, филтри, гуми, накладки, акумулатор), нека се намери някой да ми хвали френски или инталянски коли! Нека си ги карат (супер са). tooth.gif

П.С. мисля че е крайно време да се отървем от това Рено (ама като знам колко пари сме вложили трябва да му искам сигурно 5 бона ама никой няма да ми даде за него повече от 2,5 rolleyes.gif ) даже не ми се мисли колко пари и нерви са вложени в него! wacko.gif
Плюс това Селика с (2ZZ-GE) и като цяло Тойотите си държат цената. Моята я взех за 9800 а сега стува около 8000-9000 лв. а това Рено ще струва 500 лв. след някоя година.
С това мисля, че темата е изчерпана - избери Тойота :thumbsup:

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 16 Ное 2016 11:06

Ако някой е за Пежото да пише :whistle: да му обясня bash.gif :D

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Ное 2016 11:25

Винаги може да се попадне на куц екземпляр... Баща ми кара Рено от 15-на години на газ... Да, наскоро сменял бензинова помпа (не му се изключваше до момента), и веднъж за периода на експлоатация - управлението на свободния ход..
Но не се е оплаквал от някакви сериозни проблеми...

От друга страна аз се бях опарил сериозно с Авенсис Т22... Но както виждаш във форума можеш да чуеш само суперлативи за модела..
Въпрос на късмет..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 16 Ное 2016 11:43

slowtraveler написа: Винаги може да се попадне на куц екземпляр... Баща ми кара Рено от 15-на години на газ... Да, наскоро сменял бензинова помпа (не му се изключваше до момента), и веднъж за периода на експлоатация - управлението на свободния ход..
Но не се е оплаквал от някакви сериозни проблеми...

От друга страна аз се бях опарил сериозно с Авенсис Т22... Но както виждаш във форума можеш да чуеш само суперлативи за модела..
Въпрос на късмет..

Не е само въпрос на късмет! Знаеш, че има класаций за здравина на колите и знаеш къде се намира примерно Рено Клио и къде се намира Тойота Корола нали? Тези класаций не са измислица и реклама а са направени след хиляди РЕАЛНИ проверки. Разбира се, че има значение кой е карал колата, може да вземеш Корола и да си скъсаш нервите ако преди това е имала труден живот, но може да си вземеш Рено Клио и само бензин да му сипваш и тогава ще си кажеш - абе тизи дето "хранят" френските коли и величаят японските са пълни загубеняци и комплексари, то Реното си е супер кола. За това колега, за да се избегне мнението на такива като мен и теб си има класаций за здравина и надеждност (там всичко е средностатистическо), защото бай Пешо може да е много доволен от Реното а бай Стоян от Тойотата и само да си говорят и накрая да се стига до глупавото заключение въпрос на късмет е! Ако не остаявш нещата на случайността и вземеш доказана марка с здравината си като Тойота и Ходна със сервизна история и се убедиш че всичко по колата е ок, не знам какъв късмент ти трябва? Тогава шанса да имаш главоболия е нищожен!
Ето ти една класация за надеждност да прочетеш малко: http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... omments/2/

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Ное 2016 12:00

Не знам кой е този 'класациЙ' - сигурно е някой римски големец :)
Та казваш - купувам си по класациИ Тойота от магазина, и не бера ядове? Е нали точно така брах ядове... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
stefo91
Обратна връзка:

Мнение от stefo91 » 16 Ное 2016 12:05

slowtraveler написа: Не знам кой е този 'класациЙ' - сигурно е някой римски големец :)
Та казваш - купувам си по класациИ Тойота от магазина, и не бера ядове? Е нали точно така брах ядове... :whistle:

Ти пак не разбираш - вероятността да се повреди Тойотата е много по-малка от тази да се повреди примерно Реното кое не разбра?

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 16 Ное 2016 12:11

Всяка стара кола може да има скрит проблем, никой не е застрахован от подобни неща.
Между другото в средния и голям клас френските коли стават, но в малкия, каквато е Пежо 206 нещата изобщо не са добре по принцип. И аз имам познати, които карат френски коли и са доволни, но става дума за гондоли, а не за асфалтни калинки. Ако е малка и нова е друго- има гаранция, да си я оправят, освен, че в първите 100 х.км ако има проблем, по всяка вероятност е случаен. Но тук не става въпрос за такива.
п.с. колегата е влизал за последно 3 дни след като е задал въпроса си преди месец... ни е какво правим... stupid.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Публикувай отговор