Мнения за Corolla E17 /2013-2018/ - Всички двигатели и ск.кутии
- MapokaHeTc
- Благодарил/а: 2 пъти
Мнения за Corolla E17 /2013- /
Идвам от рено лагуна 2.0 бензин 140 коня, 2006. Явно наистина е просто вътрешно усещане, не вярвам да има "проблем" с чисто нов автомобил ;)
Ти са.... мене ужаваш ли ме... 

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Чисто нова ли я взе?
Ако да - иска малко време да се напаснат накладките по дисковете.
Последно промяна от Akima на 25 Юли 2016 17:44, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат.
- MapokaHeTc
-
Потвърждавам... За около 1500-1600км все още леко "прискърцват" в смисъла на "наместват се".
Не си представят буквално скърцане, но след движение понякога има лек метален звук, който за секунда-две изчезва
Последно промяна от Akima на 26 Юли 2016 21:15, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Накладките към дисковете се напасват за около 40-50км...
Технологията на напасване на нови накладки е неколкократни плавни, не прекалено резки, но достатъчно интензивни спирания от около 50км/ч до 5км/ч без напълно спиране - колелото трябва да продължава да се върти, за да не прегрее локално диска от притиснатата до него гореща накладка...
Технологията на напасване на нови накладки е неколкократни плавни, не прекалено резки, но достатъчно интензивни спирания от около 50км/ч до 5км/ч без напълно спиране - колелото трябва да продължава да се върти, за да не прегрее локално диска от притиснатата до него гореща накладка...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- MapokaHeTc
Нещата се нормализираха. Предполагам са се напаснали. Както и аз съм се напаснал към самата кола.
Ти са.... мене ужаваш ли ме... 

-
Видеото може да се сложи почти във всяка тема, но се надявам да даде насока за хората, които се чудят дали да изберат CVT или ръчни скорости при Toyota Corolla. Всъщност, това е едно от най-добре обяснените видеа, при това изкарано на един дъх и е доста интересно и информативно по принцип, като цяло! Enjoy!
[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI[/bbvideo]
[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI[/bbvideo]
-
Тази сутрин ми се наложа да спра много рязко заради регистрация "КН", който се изживяваше като Fast & Furious, само че с Vectra набор на прехода

Така, за спирачките... Б-Р-У-Т-А-Л-Н-И, наистина!... Колани, спирачки, всичко закова и то с такава пъргавина и сила, че направо се ококорих

Антиблокираща спирачна система с електронно разпределение на спирачното усилие и спирачния асистент (ABS+EBD+BA) просто свършиха това, което трябваше и, когато трябваше!

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Първи впечатления като вървеж и разход.
Градско - много добра динамика при разход 5,8 л/100 км.
Магистрално - 3 пълноразмерни възрастни и 2 големи деца, София - Бачковски манастир с отбиване през Горноводенския манастир Св.Св. Кирик и Йолита (там си е почти оф роуд), динамиката е съвсем добра и не ми липсва нищо, скорост по магистралата от 120 до 150 км/ч - разход 5,2 л/100 км.
Първите впечатления от Королата са повече от ОТЛИЧНИ!
Единствено ме дразни, че само шофьорското стъкло е автоматично. На старата ми Корола всички са AUTO.
Магистрално - 3 пълноразмерни възрастни и 2 големи деца, София - Бачковски манастир с отбиване през Горноводенския манастир Св.Св. Кирик и Йолита (там си е почти оф роуд), динамиката е съвсем добра и не ми липсва нищо, скорост по магистралата от 120 до 150 км/ч - разход 5,2 л/100 км.
Единствено ме дразни, че само шофьорското стъкло е автоматично. На старата ми Корола всички са AUTO.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Много добър разход... Браво...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Рошко
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
И при предишните поколения Auris беше така, чак в този го оправиха и 4-те да са Auto.
-
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
С какъв двигател и оборудване е колега?zi_zi_top написа: Първи впечатления като вървеж и разход.
Честито и от мен
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
1.4 D4-D, Luna.
От днес има и задни паркинг сензори!
Комбинацията от камера и парктроник е направо супер!
От днес има и задни паркинг сензори!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Здравейте,
имам малко странни въпроси за екстрите на Корола, но... Загледал съм се във версия Luna, CVT кутия.
1. Има ли автоматично заключване на вратите при потегляне или ускорение над определена скорост (примерно 15км/ч)?
2. Само шофьорското стъкло ли е импулсно?
3. Могат ли да се затварят стъклата от дистанционното?
4. Има ли осветление в краката на преден и заден ред седалки?
5. Има ли осветление в джобове, ниши и други места (освен тавана)?
6. Колко см е диаметъра на високоговорителите и колко са на брой? Двулентова система ли се водят?
7. Има ли функция "изпрати ме до вкъщи", като заключа колата и да светят фаровете за няколко секунди? Също така при отключване, светват ли?
8. Има ли електрическа опция да се заключват задните врати (когато се возят деца, да се деактивира дръжката от вътре)? Но да е електрически, а не да връткам нещо при отворена задна врата и да си седи така докато не го врътна отново ръчно, при отворена врата?
За CVT:
1. Как се представя при катерене по наклон? Примерно Траянови Врата или Витиня?
2. Какви обороти държи при продължително изкачване примерно със 110-120км/ч?
3. Какви оботори държи при слизане и моторна спирачка?
4. Има ли опция да се влияе на оборотите? Както примерно при стандартните автомати и ръчно избира на коя предавка да се кара?
имам малко странни въпроси за екстрите на Корола, но... Загледал съм се във версия Luna, CVT кутия.
1. Има ли автоматично заключване на вратите при потегляне или ускорение над определена скорост (примерно 15км/ч)?
2. Само шофьорското стъкло ли е импулсно?
3. Могат ли да се затварят стъклата от дистанционното?
4. Има ли осветление в краката на преден и заден ред седалки?
5. Има ли осветление в джобове, ниши и други места (освен тавана)?
6. Колко см е диаметъра на високоговорителите и колко са на брой? Двулентова система ли се водят?
7. Има ли функция "изпрати ме до вкъщи", като заключа колата и да светят фаровете за няколко секунди? Също така при отключване, светват ли?
8. Има ли електрическа опция да се заключват задните врати (когато се возят деца, да се деактивира дръжката от вътре)? Но да е електрически, а не да връткам нещо при отворена задна врата и да си седи така докато не го врътна отново ръчно, при отворена врата?
За CVT:
1. Как се представя при катерене по наклон? Примерно Траянови Врата или Витиня?
2. Какви обороти държи при продължително изкачване примерно със 110-120км/ч?
3. Какви оботори държи при слизане и моторна спирачка?
4. Има ли опция да се влияе на оборотите? Както примерно при стандартните автомати и ръчно избира на коя предавка да се кара?
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
Здравейте, аз съм нова тук. Изчетох цялата тема, защото съм на път да закупя Корола с автоматични скорости. Вчера ходих да ги гледам и направо съм впечатлена от лимитираната Корола. Според мен много се различава от Корола Луна. Имах усещането, че съм в друга кола. Разликата е едната е 36.800, а другата е 39.500, това с отстъпка. Знаете ли дали се очаква още падане на цената, напр. по коледни празници дали правят промоции или да скачам? Вашите коли в гараж ли са?