Corolla Verso AR10 2.2 2AD-FTV D4D 2008 - не отключва задна лява врата - и от двете страни ?
Corolla Verso AR10 2.2 2AD-FTV D4D 2008 - не отключва задна лява врата - и от двете страни ?
Здравейте,
задната лява врата на Corolla Verso AR10 2.2 2AD-FTV D4D 2008 спря да се отваря и от двете страни.
При натискане на бутона на дистанционното, няма значение за отключване или за заключване се чува 4-5 щраквания за секунда, а не стандартното - едно щракване, мигачите си светват, но вратата не се отключва.
Лошо е че е затворена, което допълнително усложнява работата по свалянето на кората за ремонт.
1.Дали някой е изпадал в подобна ситуация?
Ще съм благодарен на идеи за решаване на проблема.
задната лява врата на Corolla Verso AR10 2.2 2AD-FTV D4D 2008 спря да се отваря и от двете страни.
При натискане на бутона на дистанционното, няма значение за отключване или за заключване се чува 4-5 щраквания за секунда, а не стандартното - едно щракване, мигачите си светват, но вратата не се отключва.
Лошо е че е затворена, което допълнително усложнява работата по свалянето на кората за ремонт.
1.Дали някой е изпадал в подобна ситуация?
Ще съм благодарен на идеи за решаване на проблема.
Последно промяна от Akima на 27 Юли 2016 22:29, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Добре дошъл.
Причина: Променено заглавие.Добре дошъл.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Здравейте и добре дошъл.
Пипкава работа е и трябва опит или много търпение.
Ето ви диаграми, който ще ви насочат как да разглобите вратата:

Следва дефектовка - явно моторчето е здраво щом се чува...
Залагам на откачен кабел.
Успех.
Пипкава работа е и трябва опит или много търпение.
Ето ви диаграми, който ще ви насочат как да разглобите вратата:

Следва дефектовка - явно моторчето е здраво щом се чува...
Залагам на откачен кабел.

Успех.

Благодаря за бързия отговор, диаграмите определено ще ми помогнат при разглобяването, само... не съм сигурен дали ще стане при заключена врата.
Някой да има идея как мога да я отключа (отворя)?
Някой да има идея как мога да я отключа (отворя)?
- Akima
Отвътре трябва да освободите палеца и да дръпнете жилото.
Пробвайте през отвора на дръжката от вътрешната страна на вратата - по памет трябва да има винт под капаче там.
Пробвайте през отвора на дръжката от вътрешната страна на вратата - по памет трябва да има винт под капаче там.
Здравейте,
Благодарение на вашите насоки успях да отворя вратата и да изкарам механизма. След оглед се установи, че няма откачени жила. А моторчето продължава да изщраква 3-4 пъти при натискане на бутона за заключване или отключване и ... нищо. Дали да се опитам да разглобя машинката, гледам там едни клипсички безброй
Или да напръскам с нещо смазващо през някоя цепнатина?
Благодарение на вашите насоки успях да отворя вратата и да изкарам механизма. След оглед се установи, че няма откачени жила. А моторчето продължава да изщраква 3-4 пъти при натискане на бутона за заключване или отключване и ... нищо. Дали да се опитам да разглобя машинката, гледам там едни клипсички безброй

- Akima
Интересно...
Огледайте внимателно механизмите.
Възможно е да се наложи да я разглобите...
Огледайте внимателно механизмите.
Възможно е да се наложи да я разглобите...

Проблема е решен
След като отворих кутията (голяма борба беше) забелязах, че оста на едно зъбно колело до червяка е счупена, за щастие парчето си беше там и имаше отвор по дължината му, точно като за една видийка 3,5мм. завих видията през корпус и счупената част и стана като ново. Сглобих кутията, поставих я във вратата и всичко си работи по старо му.
Може да отбележите темата като приключена
Благодаря за навременната намеса!

След като отворих кутията (голяма борба беше) забелязах, че оста на едно зъбно колело до червяка е счупена, за щастие парчето си беше там и имаше отвор по дължината му, точно като за една видийка 3,5мм. завих видията през корпус и счупената част и стана като ново. Сглобих кутията, поставих я във вратата и всичко си работи по старо му.
Може да отбележите темата като приключена

Благодаря за навременната намеса!
здравейте, имам проблем със заключването само на задна лява врата, може ли повече информация за моторчето, кат.номер или снимка как изглежда за да потърся и поръчам преди интервенцията по разглобяване за Corolla Verso AR10 2.2 2AD-FTV D4D 2008г. Благодаря предварително.
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2008
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
По-нагоре, 5 мнения преди вашето, има схема с детайлите и кат. номера.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
Колеги здравейте, имам един готин проблем с задна лява врата на Версото. И по-точно с жилото, което е за дръжката на врата. Или не работи както трябва или по-скоро се откачило по няккъв начин. Вратата ми се заключи днес и не мога да я отворя опитах по всякакъв начин дори с 300 зора свалих кората и опитах отвърре да я отворя, но без ефект. Има ли начин да я отворя по някакъв начин?? Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели. Благодаря предварително!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
1. Сигурен ли си, че не е щракната детската защита - тогава се отваря само отвън
2. Щом си свалил кората - имаш достъп до механизма - можеш ръчно да го щракнеш и отвориш..
2. Щом си свалил кората - имаш достъп до механизма - можеш ръчно да го щракнеш и отвориш..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Колега благодаря за отговора, но не съм сигурен може би и съм щракнал детската защита но не знам дали от това е проблема тъй като самото жило все едно се е откачило и не става по никакъв начин. Или аз нещо не схващам или не зная къде да пипна точно. Сега в момента като дръпна дръжката на врата все едно няма никой дори и на жилото като го дръпна от едната страна си хлопа на ляво и надясно смисъл не щрака както беше преди.
- slowtraveler
Това от вътре или отвън? Защото отвътре при детска защита би трябвало да си е с такова поведение...
Отвън ако я отваряш - 99.99% причината е в детската защита... Ама не си сам де - приятел се хвалеше колко добри сервизи имало в Гърция, защото само за стотина долара (преди 30г) и само за половин час му оправили вратата... И дори го почерпили кафе. Като му показах откъде 'се оправя' колата бе малко сконфузен
Ако и отвън не можеш да я отвориш и приводът е откачен - трябва да бръкнеш до самия мехнизъм - можеш да видиш на другата врата къде е 'ключалката' и водейки се по привода да видиш какво трябва да дръпнеш/бутнеш за да се отвори...
Заключването/отключването работи ли - да не би там да имаш проблем (не съм гледал схемата дали има двойна защита)?
Отвън ако я отваряш - 99.99% причината е в детската защита... Ама не си сам де - приятел се хвалеше колко добри сервизи имало в Гърция, защото само за стотина долара (преди 30г) и само за половин час му оправили вратата... И дори го почерпили кафе. Като му показах откъде 'се оправя' колата бе малко сконфузен

Ако и отвън не можеш да я отвориш и приводът е откачен - трябва да бръкнеш до самия мехнизъм - можеш да видиш на другата врата къде е 'ключалката' и водейки се по привода да видиш какво трябва да дръпнеш/бутнеш за да се отвори...
Заключването/отключването работи ли - да не би там да имаш проблем (не съм гледал схемата дали има двойна защита)?
-
Добро утро, по принцип бравата вече не фукционира както трябва отварях я един път за да видя какво се случва вътре и има счупени детайли в нея, даже си поръчах нова и днес ще ми е в ръцете уж да си я сменя но уви с това приключение с тази врата не знам дали ще се справя ше опитам днес пак да напипам палеца ако случайно съм го бутнал ако ли не ще търся някой, който се занимава с това. Иначе нито от отвън се отваря нито от вътре като пробвах вчера. Проблема ми идва сега от жилото поне така си мисля аз тъй катп дръпна дръжката тя си е празна един вид няма съпротива.
- slowtraveler
Имах предвид да преместиш самият привод на бравата - там, където е било захванато жилото за бравата ...