Автомобил до 4 000 лева - Avensis T22 vs. Honda Accord Gen.6 vs. Mazda 6 GG vs. Passat B5 ?

geshev77

Автомобил до 4 000 лева - Avensis T22 vs. Honda Accord Gen.6 vs. Mazda 6 GG vs. Passat B5 ?

Мнение от geshev77 » 08 Юни 2016 10:01

Здравейте,
Първо искам да се извиня, че не пиша по темата, но съм нов във "форумното изкуство" :D и не успях да разбера как да отворя тема.
Моят проблем е, че реших да сменя колата, имам VW Passat II - 1992г. 1800 см3 бензин+газ 90 Ph. Може да не ви се вярва, но е удобна, широка и като цяло ми аресва, но вече е морално остаряла, много неща са за смяна, а не е рентабилно да се ремонтира, поне аз таса мисля. Иска ми се нещо японско, понеже много ги хвалят, разглеждах Тойота Авенсис, Хонда Акорд, Мазда 6 и отново Пасат unsure.gif . Не съм от най-платежоспособните и мога да дам най-много 4000лв. за автомобил .... и започнаха проблемите по избора, понеже ми се иска е нещо читаво. В крайна сметка се спрях на Авенсис 2000-2003г., НО не мога да се разбера със себе си бензин или дизел. До сега не съм карал дизел, ако е бензин, подходящи ли са за газ и ..... още куп въпроси, при което съм като пате в калчища.
Ако може да си изкажете мнението за 2,0 TD, за 2,0 D4D, 1,6 VVT-I и 1,8 VVT-I, ще съм много благодарен.
Извинявам се още веднъж на колегата, че му размивам темата!
Последно промяна от Akima на 03 Юли 2016 14:38, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

АВЕНСИС, Акорд, Мазда6 или Пасат до 4000лв

Мнение от slowtraveler » 08 Юни 2016 10:48

Добре дошъл колега...
За тази цена ще е трудничко да намериш читав екземпляр...
При зададените условия ТВЪРДО не бих избрал дизел - за такава цена дизела ще е последни издихания, а ремонта на издухан дизел си е скъпичък..
Затова бих се насочил към бензинка.
Отново - ако въртиш по 15-20х.км/година (да не се смята за точен ориентир), няма смисъл да слагаш газова уредба.
Поради пластмасовите колектори си иска читав газов инжекцион и съответно цената ще хвръкне над лимита ти...
Освен ако вземеш автомобила с такава уредба разбира се..

П.С. моля все пак прочетете правилата - в случая темата е отделена и оправена...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
sstefan

Мнение от sstefan » 08 Юни 2016 12:01

Добре дошъл,
конкретно за Авенсис-2000-2003г. са период,в който влизат 1-во и 2-ро поколение.За твоя бюджет забрави за Авенсис 2.Остава Авенсис 1-и там нещата са на кантар до 4000 лв. за наистина читав екземпляр.Говоря за бензинов, дизелов още по-невъзможно.Според мен събери още пари и тогава търси кола-при твоя бюджет много ще се надскочиш.Нали не забравяш,че една кола изисква облужване първоначално....а евентуално гуми,акумулатор.И това при условие,че е регистрирана-ако не е- да не изброявям.
Успех!
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hyundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна

ItsTimeToChoose
Благодарил/а: 1 път

Мнение от ItsTimeToChoose » 08 Юни 2016 13:35

Здравей колега,
Предполагам сам знаеш, а и от доста места ще чуеш - особено за ~15 годишна кола - не е толкова важна марката, а да попаднеш на що-годе читав екземпляр...
Аз също бих те насочил към бензин - не, че не можеш да случиш на читав дизел или калпав бензин, но все пак рискът е по-голям.
Относно посочените модели съм с две ръце за Хондата - имам двама приятели с такъв Акорд ~2001. Върви идеално на газ, прилична возия, купе и визия. И най-важното - много са здрави и издръжливи.
Маздата от тази генерация може би има най-модерната визия, но повечето такива, до които съм имал допир, винаги са били доста раздрънкани и амортизирани... Освен това съм чувал, че хващат лесно ръжда.
Ако се ориентираш отново към пасат - предполагам говориш за Б5. Масов модел е - съответно лесен за поддръжка. Аз много време карах пасат Б5.5 и съм доволен от него - не ми е създавал галвоболия. Но все пак беше следващата генерация и 2004-та година...
Относно Тойотата - точно от този модел нямам наблюдения, но все пак сме в Тойота форум и предполагам доста запознати колеги ще те насочат.
Успех с избора!
Lexus LS460, 2007
Corolla Verso 2007, 2.2D4D, 2AD-FTV, facelift

Аватар
G.Panayotov
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от G.Panayotov » 08 Юни 2016 16:59

Аз също ще подкрепя мнението на колегите, че е по добре колата да е на бензин.
Това което мога да споделя от личния ми опит е:

Mazda 6 си е на крадко Ford Mondeo, ползват се тяхни агрегати и окачването е иденично. Вози много твърдо даже отвратително, слаба шумоизолация, некачествени материали в интериора.

Honda Accord много издръжлива и безпроблемна кола с прилична возия, към него нямам забележки освен, че можеше да се постараят с шумоизолацията още малко.

Vw Passat b5 не е лоша кола особено с 1.8т, но предното окачването е с алуминиеви носачи така че ще малко е по-скъпо за обслужване.

За Avensis първо поколение имам бегли наблюдения, които не са лоши, но най-добре да споделят колегите.

Като съвет, разходи се, покарай всяка една от тях и виж коя ти допада най-много.

Успех с покупката.
°Toyota Avensis T25 D-CAT Executive 2AD-FHV

°Lexus IS200 Executive 1G-FE+++

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 08 Юни 2016 17:30

Като видиш колко са им ниски цените на 6-те от посочената генерация ти става ясно как гният!
Пасата си е средна работа - нищо отличително нито като вид и качества нито като разходи...
Хондата търпи много на блъскане и има голяма вероятност да те удовлетвори откъм запазени екземпляри, но при нея стои въпроса с обслужванията ;)
Само върху въпросните Авензиси няма наблюдения, но както каза колегата над мен - попаднал си на мястото за тях.
Каквото и да решиш, нека си го караш безаварийно и с много късмет, че нещата често до късмет опират точно... punk.gif
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 09 Юни 2016 08:11

slowtraveler написа: Добре дошъл колега...
За тази цена ще е трудничко да намериш читав екземпляр...
При зададените условия ТВЪРДО не бих избрал дизел - за такава цена дизела ще е последни издихания, а ремонта на издухан дизел си е скъпичък..
Затова бих се насочил към бензинка.
Сега не е лошо ти и останалите които те подкрепят за бензинката, да подкрепите изказванията си с примери . :D
Колко човека познавате с "издухани дизели" и колко теми можете да изровите за "скъпи ремонти" на такива Тойоти, до 2003 г. Нека търсенето започне - сега . tooth.gif
Защото аз въпреки зле работещата търсачка на форума, за ремонти на бензинки мога да ви изровя една камара теми . smile.gif
2ADFHV написа:
Mazda 6 си е на крадко Ford Mondeo, ползват се тяхни агрегати и окачването е иденично. Вози много твърдо даже отвратително, слаба шумоизолация, некачествени материали в интериора.

.
Пълни глупости, написани от човек, който само е виждал такава Мазда .
По окачването на Мазда 6 няма и 1 сходен детайл с който и да е Форд и със стандартното си окачване могат да и завиждат на возията всички останали японки, даже и Галанта който е с много сходно окачване, вози малко по зле от нея .Ако си се повозил на някоя с рязани пружини и 19" джанти, мога и да ти повярвам за "отвратителната возия" .
Агрегати от Форд ползват само и единствено бензиновите мотори, wink.gif по дизеловата Мазда няма и едно болтче от Форд .
Като ги пишете тези бест селъри по форумите, не е лошо малко да се ограмотите преди това .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 09 Юни 2016 08:31

martod написа: Колко човека познавате с "издухани дизели"
Ами аз говоря от личен опит с точно 13 годишен дизел (дори без турбина) :whistle:
При чисто техническо сравнение бензинката е много по-прост и по-некапризен двигател от дизела...
Дизела работи със 100-1000 пъти по-големи налягания на горивото - съответно горивната му система е с много по-малки допуски, и всяко износване води до проблем в работата. А съответно по-точните детайли са по-скъпи...
Дюзите на дизелака са директно в горивната камера, съответно по-натоварени. И в пъти по-скъпи от бензиновите, които са в смукателния колектор или още по-далеч 'на хладно'.
Нужна е по-висока компресия за самото запалване при дизела. Съответно всяко износване води до проблем в работата. Бензинката е с принудително запалване и не е толкова капризна - т.е. повече понася износване преди 'терминалната фаза'.
Дизеловата коляно-мотовилкова група/бутала/лагери и т.н. са по-натоварени (по-висок въртящ момент).
Почти всички съвременни дизели са с турбина. Това е още един скъп и понякога капризен компонент, който подлежи на износване....
Да продължавам ли с очевидните истини?
Това, че в момента карам дизел не означава, че не му знам слабостите...
Нов дизел - ОК, ако въртиш километри или автомобила е 'камионообразен'.... Стар дизел - не, мерси - минавал съм по този път bash.gif

Относно Маздата - да, вози по-твърдо от Авенсиса - това е истина... Некомфортно - не. Има по-добро пътно поведение. При хубав асфалт се държи по-добре от Авенсиса. Но окачването на Авенсиса бе много по-енергоемко от това на маздата - никога не съм достигал до тампон с Авенсиса, докато с Маздата това ми се случваше често..
Тази мазда е правена в момента, в който Форд имаха дял в Мазда. Затова и на доста детайли на маздата пише FoCoMo. Съответно е възможно част от нещата да са използвани и при форд, но личното ми мнение е, че Форд не са се намесвали в инженерната мисъл на японците - личеше си изпипването на детайлите...
Ръжда - първите шестици имаха сервизна акция заради калпаво противоударно покритие на праговете в зоната зад предните колела - там, където хвърлят пясък и камъчета... Очуканата от камъчета боя падаше и се оголваше метал, а от там до ръждата е една ръка разстояние...

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 09 Юни 2016 09:30

Аз ще спомена, че Пасата е на доста нива над въпросния Авенсис и 6-ца. Особено на материалите и сглобката. Само като минеш по един "хубав" път с павета и качеството в изработката на колите се усеща доста осезаемо. Не говоря за возия и т.н. А просто като тотално усещане на дрънкането, шумовете и т.н.
За това бих препоръчал силно Пасата при този избор.

Иначе относно мнението на slowtraveler е малко спорна работата. Да, дизела има натоварванията и т.н., които са описани, но фактите показват, че е много по-вероятно да видиш равномерно и добре работещ стар дизел (визирам 10+ годишен) от колкото бензинов двигател. При бензиновите двигатели на тази възраст от 10 двигателя ако видиш 3, които да работят абсолютно стабилно, без клатене на обороти, без някакви аномалии, то ще е добре. А ако отидем на 20+ годишни автомобили, то работата на двигателя става още по-осезаема. От 10 бензинки я се намери някоя добре работеща, я не.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
G.Panayotov
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от G.Panayotov » 09 Юни 2016 15:14

martod написа:
Пълни глупости, написани от човек, който само е виждал такава Мазда .
По окачването на Мазда 6 няма и 1 сходен детайл с който и да е Форд и със стандартното си окачване могат да и завиждат на возията всички останали японки, даже и Галанта който е с много сходно окачване, вози малко по зле от нея .Ако си се повозил на някоя с рязани пружини и 19" джанти, мога и да ти повярвам за "отвратителната возия" .
Агрегати от Форд ползват само и единствено бензиновите мотори, wink.gif по дизеловата Мазда няма и едно болтче от Форд .
Като ги пишете тези бест селъри по форумите, не е лошо малко да се ограмотите преди това .

Така първо ще се извиня, малко ги обърках моделите, това за окачването се отнася за Mazda 3 и Ford Focus.

Никъде не съм споменал че дизеловите агрегати са на Ford, по-точно не съм доуточнил, че става въпрос само за бензиновите, както ти самия спомена, но мислих че се подразбира, защото не съм коментирал нищо за дизеловите.

Карал съм такова чудо и то даже 3 такива екземпляра със 17ки и всичките возят твърдо, имам чувството че когато това нещо влезе в дупка все едно е паднало от 3-я етаж, но ми е интересно какви коли си карал ти, да твърдиш че от изброените вози най-добре.
Нека сравним Accord-a като поведение и возия, че и той е с горен/долен носач, демек подобно окачване?
°Toyota Avensis T25 D-CAT Executive 2AD-FHV

°Lexus IS200 Executive 1G-FE+++

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 09 Юни 2016 15:28

За тези пари или карина (вече са малко читавите бройки и са по 3000 лв. горе-долу), още 1000 за гуми, обслужване и др., или акорд, който ще е по-нов, но това ще е цената само за покупката на колата. Авенсис 1 е по зле от карината, маздата също.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
kirenski

Мнение от kirenski » 09 Юни 2016 15:57

За тези,пари не трябва да робуваш на марка,а на това което е най-читаво на пазара,преди около шест месеца го играх този филм с по-висока сума и си купих С4 (което пък не ми влизаше в сметките) tooth.gif tooth.gif
Правиш си следната сметка;
Пари за кола +пари за нотариус+пари за КАТ, и други разни харчове свързани с КАТ (може да се избегне,ако колата е в твоя регион и е регистрирана)+обслужване+гуми+каско+ГО+други (задължително ще излезнат разходи за които не си предвидил ) tooth.gif tooth.gif
За тези пари,ще бъде много дълго гледане и обикаляне punk.gif ,а да приготви си здрави нерви tooth.gif tooth.gif
РАВ 4 -2.2 DCAT- 2016 -AUTOMAT
C4-1.6/4AL-2006

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 09 Юни 2016 16:38

Сравнявал съм пряко Акорд 2008г с Мазда 6 и Пасат от същата година... И Пасат (той бе с DSG, Акорда и Маздата - механики)...
От всичките пасата бе най-раздрънкания като усещане на окачването - усещането бе най-зле в него...
Акорда бе малко по-бедно оборудване и усещането в него бе като за евтиния/пластмаса (особено централната конзола)...
При ниска скорост при маздата се усещаха камъчетата по пътя, докато Акорда ги понасяше по-добре. При висока скорост нещата бяха обратно - Акорда тръгваше да подскача на всяко камъче и да 'сее' по пътя, докато маздата се успокояваше и стоеше много плътно на пътя... Авенсиса при висока скорост ставаше много неспокоен в завой...
Окачването и на Авенсиса и на Маздата бяха много здрави (Акорда не съм го карал толкова, че да натрупам впечатления за здравината му)... Но както писах по-горе, окачването на Маздата бе много по-пробиваемо, докато Авенсиса поемаше трапове без да ги усети...

И като цяло съм съгласен с kirenski - за тези години и пари търсиш добър екземпляр независимо марката...

BoZ, а защо не споменеш колко пушещи дизели си виждал, които са на тези години? Защото признаците на износване леко се различават при бензинката и дизеля... Бензинката може да работи неравномерно (ама все пак ще работи), което може да е признак на износване и т.н..., но същите тези признаци при дизелака се проявяват не толкова в неравномерност на обороти, а в димилката отзад... Или внезапна смърт де :whistle:

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 09 Юни 2016 18:04

Аз дадох примери за конкретния Пасат от темата и съответните японски аналози. Най-малкото точно този Пасат е изцяло на платформата на А6 и си е пълна 100% А6-ца в друга опаковка. От следващия Пасат нещата вече не са същите. Точно 6-цата е мега зле и да намериш не изгнил модел от тия години е невъзможно. Ама изгнил с дупки. Да не говорим за мега евтиния интериор. По-зле и от на Приус. :D
slowtraveler написа: BoZ, а защо не споменеш колко пушещи дизели си виждал, които са на тези години? Защото признаците на износване леко се различават при бензинката и дизеля... Бензинката може да работи неравномерно (ама все пак ще работи), което може да е признак на износване и т.н..., но същите тези признаци при дизелака се проявяват не толкова в неравномерност на обороти, а в димилката отзад... Или внезапна смърт де :whistle:
Обикновено пушеците са свързани с разцентровка на системата, която не е трудно и сам да си я направиш. Малко дизели пушат от механично износване в сравнение с бензиновите двигатели.
А за разхода нищо не каза обаче. Един дизел харчи през целия си живот относително едно и също гориво. А дори и нови бензинки от глупости лесно прескачат х2, че и х3 ей така, без видима причина. tooth.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 09 Юни 2016 19:04

► Виж съдържание

Публикувай отговор