Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 05 Май 2016 10:54

mirott написа:5л бензин са повече от 10л LPG... tooth.gif
Suuuuuure, sure! А газовата уредба е паднала от небето! Тя не струва една кошница пари... tooth.gif Много са ми странни тия "газираните", дето колите им харчели "10 лв/100 км" Да - чисто като гориво може... Като сложиш и газовия инжекцион, и честата смяна на свещи, филтри, по-бързото износване на двигателя и т.н.... И изведнъж историята става друга! Отделно, че се возят върху заредена бомба, чакаща да избухне... Ааааре нема нужда! Виждали сме ги тия!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Май 2016 11:26

Офтопик
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 05 Май 2016 11:30

Хахахаха... worthy.gif
За много хора 1200 лв са една кошница пари, да! Но за човек дето е дал 60К за хибрид да говори така...или е паднал вярно от небето?! Цената на хибрида докато я "избиеш"...
Газовата се "избива" само от разликата в цените на горивата макс за 20К км и струва колкото комплект джанти на Ауриса, че и по-малко...
10 лв на 100 км в момента при тия цени на LPG е много-560 км за 5.72лв на 100 км! Цена на газта 0.66 лв/л.
Смяната на свещи си е на 2-30К км и струват 30 лв-както на повечето автомобили. Авенсиса го карах с иридиеви, защото 7A-FE-то иска такива. За 120К км ги смених 1 път, по предписание на производителя, струваха ми 88 лв/4 бр на NGK! И проблем не е имало никога!
Филтрите се сменят на смяна на масло-хибридите да не са през смяна, 2?!
За по-бързото износване на двигателя на LPG има какво да понаучите, но това е друга тема... tooth.gif ! Както на едно момче му казали, че ще се прецака автоматика ако сложи LPG...такива сте разбирачи и вие!
Бензиновите пари в резервоара избухват по-лесно от LPG, защото последното е херметично...
Историята стана друга, май-ако автомобила е в изрядно техническо състояние няма място за притеснение tooth.gif

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 05 Май 2016 11:41

5 си е идеално ако не ти се занимава с бутилки, пътища, ремапове и общо взето още варианти за проблеми ;) Всеки да кара каквото му харесва и не се съмнявам в умственият товар зад всяко от двете решения... Сега карам дизел и съм страшно доволен от разхода, но с идването на ремонтите след 250к км мисля да си ходи и да взема нещо по-търпящо родни горива и с приемлив разход!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Рошко
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 05 Май 2016 15:03

slowtraveler написа: Проблема при тях все пак е по-високата цена...
Говорим за СРАВНИМИ автомобили. Аз така или иначе съм решил, че ще мога да си позволя и искам да карам нова кола, така че високата цена идва от това, че аз си купувам нов автомобил, а не N-та употреба.
mirott написа: Но за човек дето е дал 60К за хибрид да говори така...или е паднал вярно от небето?! Цената на хибрида докато я "избиеш"...
За твое сведение, топ оборудването на Auris-a ми струва 43К, барабар с бялата перла... Дизеловият беше 2-3К отгоре (сега гледам, че дори вече не се предлага), а разликата в разхода се вижда в горните таблиици. За какво "избиване" ми говориш? Разберете най-накрая, че хибридът не е икономически изгоден единствено за някой, който не може или не иска да си позволи нов автомобил и гледа газчицата, че да мине максимално "тънко". Когато се сравняват сравними автомобили - т.е. нов с нов, бензин с дизел и хибрид, както и един и същи клас, то ХИБРИДЪТ е НЕ ПРОСТО ИЗГОДЕН, ТОЙ Е НАЙ-ИЗГОДЕН! Финито!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 05 Май 2016 15:13

Да, гледам да мина максимално тънко, нещо лошо?! Както ти мислиш, че минаваш максимално "изгодно". А пък за трети истината изобщо не е нито моя, нито твоя избор. И?!
Хибрид е далеч от определението изгоден. Финито tooth.gif !

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Май 2016 16:41

Като гледам финализирахме темата и може да й се даде временна почивка. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 05 Май 2016 17:05

:thumbsup:

Аз направо ви пожелавам весело посрещане на Жоров ден. :cheers:
Нека да наблегнем на агнета и паради. :cheers:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 26 Май 2016 20:25

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... nata-kola/
Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 26 Май 2016 22:18

На мен ми е любопитно нещо друго?!
При изследване американците са установили, че последния модел на Приус, който се предполага, че е по-иконамичен от предшествиниците си и харчиРазходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км" а тук от колеги с такива автомобили от предните модели се твърди съвсем друго.
Дали американците го правят за да умаломажат постиженията на японските производители за сметка на родното си производство или..... guns.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

e 10
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от e 10 » 27 Май 2016 09:06

За тяхното производство икономичността не е приоритет, така че едва ли има тенденционност при публикуване на резултата от изследването.
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш sad.gif )

Аватар
bulgaro

Мнение от bulgaro » 27 Май 2016 10:49

Japanese_fever написа: При всяка коал зависи само от шофьора.

Приуса не мисля, че е много икономичен, защото мъкне много тежка батерия.
Даа много е тежка ... малко над 30 кг biggrin.gif

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 27 Май 2016 11:15

Kiki написа: На мен ми е любопитно нещо друго?!
При изследване американците са установили, че последния модел на Приус, който се предполага, че е по-иконамичен от предшествиниците си и харчиРазходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км" а тук от колеги с такива автомобили от предните модели се твърди съвсем друго.
Дали американците го правят за да умаломажат постиженията на японските производители за сметка на родното си производство или..... guns.gif
Според мен всичко зависи до начина на изпитание по-скоро. Не ми се вярва да лъжат. Да кажем това е нормален разход ако правиш само газ-спирачка с много големи амплитуди на ускорение и спиране.
Иначе си казват - най-нисък постигнат разход в историята им, което си е показателно в крайна сметка.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 27 Май 2016 12:58

Дали един автомобил е икономически изгоден или не чак толкова зависи не само от автомобила,а и от шофьора му.Не исках пак да пиша,но само за инфо-преди три седмици се върнах от Австрия и борда показваше 7,7/100 за това време дето жената го е карала Яриса само в Русе градско през зимата.Нулирах,напълних и само аз го карах тези 3 седмици градско-почна да показва 5,5/100.На 24-25 пътувахме до Жеравна с нормална скорост подходяща за лунния пейзаж между Разград и Търговище и около Омуртаг и Котел и калдаръма на Жеравна в дъждовно време - пълно/пълно с моето каране ми показа калкулатора 4,4/100.Сега верно че е сапунерка на 9 години и 46 хиляди ама никак не виждам смисъл да си купувам хибрид на Тойота-жената и лагерна количка да и дам пак под 7,5/100 няма да падне.Това е - колата си е машина и без правилния водач винаги е скъпа и неизгодна.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 27 Май 2016 17:35

BOz написа:
Kiki написа: На мен ми е любопитно нещо друго?!
Според мен всичко зависи до начина на изпитание по-скоро. Не ми се вярва да лъжат. Да кажем това е нормален разход ако правиш само газ-спирачка с много големи амплитуди на ускорение и спиране.
Иначе си казват - най-нисък постигнат разход в историята им, което си е показателно в крайна сметка.
Чакай сега, говорим за изпитания направени от фирма, която се занимава с това и прави изпитания на всички марки и модели автомобили , които се карат в Америка. Надали те не знаят как се правят тези неща.
Според мен, това е истинският - експлотационният, а не този, който производителат го прави на стенда и го пуска в техническото ръководство, за да привлича клиенти. :whistle:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Публикувай отговор