Значи се пести 2лв/100км с газ. За колко време се избива една АГУ?mirott написа: https://fuelo.net/
При сегашните средни цени на горивата 5.4 бензин е 9.99 лв, 12.5 пропан-бутан е 10 лв. На 155 коня кола по-висок клас от Приус средния разход ми е 9.8 газ. Минимален 5.8, максимален 11.9...за 1 резервоар газ от 40 л...много икономичен Приус, няма що!
Това е средна цена. Не, че в Монтана не зареждам на 0.65 лв газта...
п.п. Сметни процентите...
2 лв в сравнение с Приус.Енев написа: Значи се пести 2лв/100км с газ. За колко време се избива една АГУ?
А в тези сметки включени ли са разходите по поддръжка на АГУ, закупуването на такава и загубата на багажно пространство?
Като цяло "дизелов" и "Lexus" в едно изречение не попадат...
Темата е за Приус, не е за друг модел.mirott написа: 2 лв в сравнение с Приус.
А, и е по-висок клас от Приус...пък върви доста повече, харчи по-малко, по-комфортна е...
Е като е за Приус защо по-нагоре колегата го сравнява с 1.9 дизел и 1.6 метан?! Аз го сравнявам с 2.0 бензин, комби! Абсолютно навсякъде мога да я сложа тая гума, да. Изключае в шофьорските крака. Иначе си стои кротко в багажника и покрай нея се събират още 6 пълнометражни 205/55/16-ки без напъване. Съберете ги в багажник на Приус...Енев написа: Темата е за Приус, не е за друг модел.
Съгласявам се за багажника, с изключение, че не можеш да сложиш където си искаш 16" гума ей така.
За последното няма как да знам, може би ти също, освен, ако нямаш и Приус, за да сравняваш.
Да, слагам... Също както и BOz, въвеждам всеки направен разход, направен по колата - зареждане с гориво, допълнителен комплект джанти, зимни гуми, лихви по лизинга, банкови комисиони по превода... Статистиката за 13К км дотук - 2.11 лв/ км. За същото време и същите 13К км, колегата ми с дизелов Focus 2003 г., разходите му са над 1 лв/ км (ама не се знае колко над, защото дадените пари ги брои едно към кесим)
Ами мълчат, да...какво да кажат-возят се евтино, безпроблемно, бързо и комфортно...1.6 VVT-i написа:когато цифрите говорят и Хондите мълчат!![]()
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Google [Bot] и 3 госта