[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели

Публикувай отговор
Evgeni_pp

Re: На кой колко му харчи автомобила-породена от друга тема.

Мнение от Evgeni_pp » 12 Фев 2016 13:37

Здравейте,
От 1,5 месеца съм горд собственик на нова Тойота Корола 1.6L бензин Valvematic (132 кс) .До момента имам 2500км.Предната седмица със семейството ходихме на почивка в Добринище.По маршрут Бяла(русенско)- София-Добринище - Рилския манастир-София - Бяла за 1150 км , заредени 71л бензин, около 85-90 км средна скорост, показанието на бордкомпютъра беше 6,1.

Dimivanov

много голям разход на гориво на Тойота ярис

Мнение от Dimivanov » 13 Фев 2016 11:11

Здравейте, колеги.
Преди два месеца купих Yaris XP10 2003 AUT двe врати, много запазена.
Оказа се обаче с огромен разход- 8-9/100.

Карах я на майстор - занимава се само с Toyota - нищо нередно не откри.

1.Нормален ли е този разход за еднолитров двигател - колата е и автоматик?

МОЛЯ дайте мнение, че направо ми се изправя косата, като помисля колко харчи.
Последно промяна от Akima на 13 Фев 2016 13:17, променено общо 2 пъти.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Вежливост!

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 13 Фев 2016 13:11

Този разход е абсурден,дори и за градско.Пиши от къде си и какъв е този майстор,как засече разхода.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 13 Фев 2016 13:18

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 13 Фев 2016 13:40

Може и да е нормален. В Германия шофирах поло с трицилиндров двигател. Разходът беше 15,1/100 само в Берлин . Не вярвах много на бордовия компютър , но след 2 резервоара работите се изясниха - приблизително си беше толкова.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 13 Фев 2016 13:54

Автоматиците по принцип имат по-голям разход от ръчките поне с литър.
На първо раздаване може да гори повече заради мека гума, стар въздушен филтър, затруднение при въртенето на някое от колелата /задържаща спирачка, загряващо колело/, и може би на първо място трябваше да спомена от интензивно форсиране в градски трафик, също високи скорости. Ако никоя от тези предполагаеми причини не е била налице преди да бъде отчетен големия разход - непосредствено след пътуване извън град поне 20-30 км или повече- извади свещите и виж цвета им. Ако са бежови, светли или керемидено червени- не търси проблем в мотора. Ако са тъмни или черни - вероятно има какво да се прави по него.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Dimivanov

Мнение от Dimivanov » 13 Фев 2016 14:43

Благодаря на колегите, които се отзоваха на въпроса ми. Не уточних ред детайли, за което моля да ме извините, но го писах в движение и бях доста афектиран от мисълта, че може би доста съм се "прекарал" с тази кола. Иначе разходът, който цитирам е само градско, при това колата я кара основно жена ми- неопитен шофьор едва ли шофира по- икономично от някой с повече опит. Колата се кара основно в Пазарджик. Разхода според борд компютъра е 7,7. Засякох я според резервоара обаче и там нещата са по- различни- напълних резервоара до изключване на пистолета, след това 100 километра градско и пак доливане по същия начин- почти 9 литра!!!! След това не съм я засичал пак, защото два дена ме "боля корем" след това. Тези дни я закарах при майстора, за който споменах- видимо коректен и симпатичен човек, освен това с много добро име сред колегите му в града- занимава се основно с тойота. Думите му бяха: " всичко изглежда наред, грехота ще е да те карам да сменяш каквото и да е". След това обсъждахме варианта да сложа газова уредба.
Относно дадените до тук съвети - колеги, благодаря пак. Ще проверя нещата, които сте споменали- като филтри и свещи, може от там да е проблема. Вярно е че колата е и стара, и автоматик, и е зима и кара я кара жена в градски условия- ама пак ми се вижда прекалено висок разход.
Прави ми впечатление и нещо друго- и при тръгване и при спиране се чува едно стържене откъм предните колела....може наистина някое от колелата да е проблема.
Като оставим разхода настрана- станах голям фен на марката и съвсем сериозно обмислям като дойде време да сменям семейната кола да се насоча към тойота, колкото повече ч карам, толкова повече ми се иска да я карам.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Сега като разгледах линка и на Akima започвам да си мисля дали не търся под вола теле- явно всичко си е в реда на нещата, караме острелите коли на цяла Европа и после на разхода кусури...
Последно промяна от Akima на 13 Фев 2016 15:11, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Фев 2016 16:18

Първо - измерването не е било коректно... За да бъде що годе коректно трябва да изгориш практически целият резервоар... И пак ще има грешка 0.5-1л/100км...
А при градско шофиране особено с неопитен шофьор не е нещо страшно като разход - то стига 'подготовката' на празен ход от няколко минути докато се тръгне :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

katjaa

Toyota Aygo - висок разход на гориво?!

Мнение от katjaa » 14 Фев 2016 10:00

Здравейте, преди няколко весеца си купих Тойота Айго бензин 2005 година с очаквания за нисък разход на бензин. Карам повече градско на къси разстояния, но бавно и на относително ниски обороти, а разхода ми е над 8 на 100. Нормално ли Ви се струва, ако не на какво може да се дължи, очаквах максимален разход 6, а тя каква излезе.... Благодаря предварително, ако ми отговорите

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Фев 2016 12:03

slowtraveler написа:Първо - измерването не е било коректно... За да бъде що годе коректно трябва да изгориш практически целият резервоар... И пак ще има грешка 0.5-1л/100км...
А при градско шофиране особено с неопитен шофьор не е нещо страшно като разход - то стига 'подготовката' на празен ход от няколко минути докато се тръгне :thumbsup:
Е какво се подготвяте толкоз няколко минути, аз първо слагам колана, после паля и след секунда съм тръгнала biggrin.gif

Аз пък си мисля, че на мойто равче разходомера нещо не му е наред unsure.gif Последно ми показваше 15 и нещо разход, общо приблизително за последните 3 месеца, като вътре имаше и извънградско. В големия сняг колата само веднъж съм я чистила запалена, и то не повече от 2 минути. Миналата седмица се ядосах и занулих, сега дава 13.8-14.2 само градско, което съм го приела за нормално...е какво беше онуй 15.5, че и отгоре, и то смесен разход, не разбрах unsure.gif
Между другото веднъж на магистралата запецна на 10.0 и може би 100-тина км не помръдна, реших, че това не е възможно, занулих и даде по-нисък разход.
Освен и аз да зареждам и записвам км., да видя какво се случва.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Фев 2016 14:29

desSs написа:....Е какво се подготвяте толкоз няколко минути, аз първо слагам колана, после паля и след секунда съм тръгнала biggrin.gif ....
DessС, къде се слагаш при неопитните шофьори... Я си спомни 'зората' на шофирането - наместване на седалка, оглеждане в огледалата (случайно червилото да не се е размазало) , след което опит за наместване на огледалата в правилното им положение.... Опит за тръгване на ръчна. Отпускане на ръчната и опит за тръгване преминаващ към изгасване на двигателя .....
То всичко отнема време tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Фев 2016 15:00

Ахахахха тая "зора" нещо съм я прескочила laugh.gif е, освен с ръчната, признавам си, но ярето все пак успя да качи един баир преди да се усетя. laugh.gif
Последно промяна от Akima на 15 Фев 2016 10:52, променено общо 1 път.
Причина: desSs

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 15 Фев 2016 10:49

Dess,
Да не би някой да се е закачил за бронята ти и да си го теглила, че си отчела такъв разход? laugh.gif

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 15 Фев 2016 11:47

Редуване на преходи по 1-2 км. с престой особено през зимата означава, че мотора работи студен. При подобно положение с кола, която има минимален разход по първокласни пътища с дълги преходи 6/100 през зимата в подобен градски режим съм достигал и над 15. Колкото повече се завирам в центъра- разхода е все голям. Ако колата стои в гараж- влиянието на ниските температури върху разхода е една идея по-слабо, щото мотора все пак не може да измръзне чак толкоз, както отвън.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 15 Фев 2016 11:49

Последно извънградско София->Стара Загора->София, доста силен вятър и дъжд, краен резултат от 4,4/100 с бензинов автомат. punk.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Публикувай отговор