[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
Re: На кой колко му харчи автомобила-породена от друга тема.
Здравейте,
От 1,5 месеца съм горд собственик на нова Тойота Корола 1.6L бензин Valvematic (132 кс) .До момента имам 2500км.Предната седмица със семейството ходихме на почивка в Добринище.По маршрут Бяла(русенско)- София-Добринище - Рилския манастир-София - Бяла за 1150 км , заредени 71л бензин, около 85-90 км средна скорост, показанието на бордкомпютъра беше 6,1.
От 1,5 месеца съм горд собственик на нова Тойота Корола 1.6L бензин Valvematic (132 кс) .До момента имам 2500км.Предната седмица със семейството ходихме на почивка в Добринище.По маршрут Бяла(русенско)- София-Добринище - Рилския манастир-София - Бяла за 1150 км , заредени 71л бензин, около 85-90 км средна скорост, показанието на бордкомпютъра беше 6,1.
много голям разход на гориво на Тойота ярис
Здравейте, колеги.
Преди два месеца купих Yaris XP10 2003 AUT двe врати, много запазена.
Оказа се обаче с огромен разход- 8-9/100.
Карах я на майстор - занимава се само с Toyota - нищо нередно не откри.
1.Нормален ли е този разход за еднолитров двигател - колата е и автоматик?
МОЛЯ дайте мнение, че направо ми се изправя косата, като помисля колко харчи.
Преди два месеца купих Yaris XP10 2003 AUT двe врати, много запазена.
Оказа се обаче с огромен разход- 8-9/100.
Карах я на майстор - занимава се само с Toyota - нищо нередно не откри.
1.Нормален ли е този разход за еднолитров двигател - колата е и автоматик?
МОЛЯ дайте мнение, че направо ми се изправя косата, като помисля колко харчи.
Последно промяна от Akima на 13 Фев 2016 13:17, променено общо 2 пъти.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Вежливост!
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Вежливост!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Този разход е абсурден,дори и за градско.Пиши от къде си и какъв е този майстор,как засече разхода.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Може и да е нормален. В Германия шофирах поло с трицилиндров двигател. Разходът беше 15,1/100 само в Берлин . Не вярвах много на бордовия компютър , но след 2 резервоара работите се изясниха - приблизително си беше толкова.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Автоматиците по принцип имат по-голям разход от ръчките поне с литър.
На първо раздаване може да гори повече заради мека гума, стар въздушен филтър, затруднение при въртенето на някое от колелата /задържаща спирачка, загряващо колело/, и може би на първо място трябваше да спомена от интензивно форсиране в градски трафик, също високи скорости. Ако никоя от тези предполагаеми причини не е била налице преди да бъде отчетен големия разход - непосредствено след пътуване извън град поне 20-30 км или повече- извади свещите и виж цвета им. Ако са бежови, светли или керемидено червени- не търси проблем в мотора. Ако са тъмни или черни - вероятно има какво да се прави по него.
На първо раздаване може да гори повече заради мека гума, стар въздушен филтър, затруднение при въртенето на някое от колелата /задържаща спирачка, загряващо колело/, и може би на първо място трябваше да спомена от интензивно форсиране в градски трафик, също високи скорости. Ако никоя от тези предполагаеми причини не е била налице преди да бъде отчетен големия разход - непосредствено след пътуване извън град поне 20-30 км или повече- извади свещите и виж цвета им. Ако са бежови, светли или керемидено червени- не търси проблем в мотора. Ако са тъмни или черни - вероятно има какво да се прави по него.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Благодаря на колегите, които се отзоваха на въпроса ми. Не уточних ред детайли, за което моля да ме извините, но го писах в движение и бях доста афектиран от мисълта, че може би доста съм се "прекарал" с тази кола. Иначе разходът, който цитирам е само градско, при това колата я кара основно жена ми- неопитен шофьор едва ли шофира по- икономично от някой с повече опит. Колата се кара основно в Пазарджик. Разхода според борд компютъра е 7,7. Засякох я според резервоара обаче и там нещата са по- различни- напълних резервоара до изключване на пистолета, след това 100 километра градско и пак доливане по същия начин- почти 9 литра!!!! След това не съм я засичал пак, защото два дена ме "боля корем" след това. Тези дни я закарах при майстора, за който споменах- видимо коректен и симпатичен човек, освен това с много добро име сред колегите му в града- занимава се основно с тойота. Думите му бяха: " всичко изглежда наред, грехота ще е да те карам да сменяш каквото и да е". След това обсъждахме варианта да сложа газова уредба.
Относно дадените до тук съвети - колеги, благодаря пак. Ще проверя нещата, които сте споменали- като филтри и свещи, може от там да е проблема. Вярно е че колата е и стара, и автоматик, и е зима и кара я кара жена в градски условия- ама пак ми се вижда прекалено висок разход.
Прави ми впечатление и нещо друго- и при тръгване и при спиране се чува едно стържене откъм предните колела....може наистина някое от колелата да е проблема.
Като оставим разхода настрана- станах голям фен на марката и съвсем сериозно обмислям като дойде време да сменям семейната кола да се насоча към тойота, колкото повече ч карам, толкова повече ми се иска да я карам.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Сега като разгледах линка и на Akima започвам да си мисля дали не търся под вола теле- явно всичко си е в реда на нещата, караме острелите коли на цяла Европа и после на разхода кусури...
Относно дадените до тук съвети - колеги, благодаря пак. Ще проверя нещата, които сте споменали- като филтри и свещи, може от там да е проблема. Вярно е че колата е и стара, и автоматик, и е зима и кара я кара жена в градски условия- ама пак ми се вижда прекалено висок разход.
Прави ми впечатление и нещо друго- и при тръгване и при спиране се чува едно стържене откъм предните колела....може наистина някое от колелата да е проблема.
Като оставим разхода настрана- станах голям фен на марката и съвсем сериозно обмислям като дойде време да сменям семейната кола да се насоча към тойота, колкото повече ч карам, толкова повече ми се иска да я карам.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Сега като разгледах линка и на Akima започвам да си мисля дали не търся под вола теле- явно всичко си е в реда на нещата, караме острелите коли на цяла Европа и после на разхода кусури...
Последно промяна от Akima на 13 Фев 2016 15:11, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.
Причина: Слети мнения - моля ползвай пълните функции на форума.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Първо - измерването не е било коректно... За да бъде що годе коректно трябва да изгориш практически целият резервоар... И пак ще има грешка 0.5-1л/100км...
А при градско шофиране особено с неопитен шофьор не е нещо страшно като разход - то стига 'подготовката' на празен ход от няколко минути докато се тръгне
А при градско шофиране особено с неопитен шофьор не е нещо страшно като разход - то стига 'подготовката' на празен ход от няколко минути докато се тръгне

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Toyota Aygo - висок разход на гориво?!
Здравейте, преди няколко весеца си купих Тойота Айго бензин 2005 година с очаквания за нисък разход на бензин. Карам повече градско на къси разстояния, но бавно и на относително ниски обороти, а разхода ми е над 8 на 100. Нормално ли Ви се струва, ако не на какво може да се дължи, очаквах максимален разход 6, а тя каква излезе.... Благодаря предварително, ако ми отговорите
Е какво се подготвяте толкоз няколко минути, аз първо слагам колана, после паля и след секунда съм тръгнала biggrin.gifslowtraveler написа:Първо - измерването не е било коректно... За да бъде що годе коректно трябва да изгориш практически целият резервоар... И пак ще има грешка 0.5-1л/100км...
Аз пък си мисля, че на мойто равче разходомера нещо не му е наред

Между другото веднъж на магистралата запецна на 10.0 и може би 100-тина км не помръдна, реших, че това не е възможно, занулих и даде по-нисък разход.
Освен и аз да зареждам и записвам км., да видя какво се случва.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
DessС, къде се слагаш при неопитните шофьори... Я си спомни 'зората' на шофирането - наместване на седалка, оглеждане в огледалата (случайно червилото да не се е размазало) , след което опит за наместване на огледалата в правилното им положение.... Опит за тръгване на ръчна. Отпускане на ръчната и опит за тръгване преминаващ към изгасване на двигателя .....desSs написа:....Е какво се подготвяте толкоз няколко минути, аз първо слагам колана, после паля и след секунда съм тръгнала biggrin.gif ....
То всичко отнема време

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Ахахахха тая "зора" нещо съм я прескочила laugh.gif е, освен с ръчната, признавам си, но ярето все пак успя да качи един баир преди да се усетя. laugh.gif
Последно промяна от Akima на 15 Фев 2016 10:52, променено общо 1 път.
Причина: desSs
Причина: desSs
-
- Получена благодарност: 1 път
Dess,
Да не би някой да се е закачил за бронята ти и да си го теглила, че си отчела такъв разход? laugh.gif
Да не би някой да се е закачил за бронята ти и да си го теглила, че си отчела такъв разход? laugh.gif
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Редуване на преходи по 1-2 км. с престой особено през зимата означава, че мотора работи студен. При подобно положение с кола, която има минимален разход по първокласни пътища с дълги преходи 6/100 през зимата в подобен градски режим съм достигал и над 15. Колкото повече се завирам в центъра- разхода е все голям. Ако колата стои в гараж- влиянието на ниските температури върху разхода е една идея по-слабо, щото мотора все пак не може да измръзне чак толкоз, както отвън.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Последно извънградско София->Стара Загора->София, доста силен вятър и дъжд, краен резултат от 4,4/100 с бензинов автомат. 

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->