Здравейте.
Тази вечер открих форума, прекрасен е, радвам се на споделения опит и широките умове.
По същество. Настана време да се купува автомобил, за първи път ще ми е и много се вълнувам. Почти нямам опит с тази техника, търся си сигурен и икономичен автомобил. Никакви екстри не ме интересуват, само да върви и по-малко главоболия.
Попаднах на оферта за този модел: Toyota Yaris 1.4 D4D от 2005-та година, малко над 100 000 км /автокъща/. По снимките изглежда много запазен автомобила.
Ще съм благодарен от сърце за отзиви. Принципно сполучливо ли е автомобилчето, въобще всичко, техника е, нищо лично. Работя на средна заплата и по-скъпо не мога да си позволя, а живи и здрави ще си возя бебето като ми се роди, вълнувам се, за първи път ще ставам татко.
Покупка на Yaris XP10 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнения
Покупка на Yaris XP10 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнения
Последно промяна от Akima на 03 Фев 2016 01:17, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.Честито.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.Честито.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Покупка на Yaris XP90 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнен
Добре дошъл.
Честито по повод бъдещия наследник.
Моля прочетете правилата.Попълнете си локацията.Разгледайте и важните теми,за да придобиете престава.
Така ли изглежда колата:

1ND-TV е здрав мотор.Имам само добри впечатления от него - http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=29493.
Без конкретна обява и бюджет не мога да кажа повече - предполагам,че и колегите няма какво да кажат.
Ориентировъчна тема за бензиновия събрат - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=28601.
Успех.
Честито по повод бъдещия наследник.

Моля прочетете правилата.Попълнете си локацията.Разгледайте и важните теми,за да придобиете престава.
Така ли изглежда колата:

1ND-TV е здрав мотор.Имам само добри впечатления от него - http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=29493.
Без конкретна обява и бюджет не мога да кажа повече - предполагам,че и колегите няма какво да кажат.
Ориентировъчна тема за бензиновия събрат - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=28601.
Успех.

Re: Покупка на Yaris 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнения
Извинявам се за снимките, сега ще прикача снимки.
Цената е 5.500лв, човека каза, че е склонен на разумна отстъпка
Цената е 5.500лв, човека каза, че е склонен на разумна отстъпка
- Прикачени файлове
-
- 11454252647750891_13.pic.jpeg (68.06 KiB) Преглеждано 1993 пъти
-
- 11454252647750891_2.pic.jpeg (60.18 KiB) Преглеждано 1993 пъти
-
- 11454252647750891_10.pic.jpeg (70.94 KiB) Преглеждано 1993 пъти
-
- 11454252647750891_14.pic.jpeg (93.45 KiB) Преглеждано 1993 пъти
- Akima
Re: Покупка на Yaris XP10 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнен
Това е XP10 - моделът е до 2005 година.
Кусев,можех да ви кажа,че е от Италия и по тези снимки,но ми е непонятно защо не дадохте направо линк към обявата - http://www.cars.bg/c1510702.
Активните потребители тук карат "малко по-млади" автомобили...
Забележки до тук:
Кусев,можех да ви кажа,че е от Италия и по тези снимки,но ми е непонятно защо не дадохте направо линк към обявата - http://www.cars.bg/c1510702.

Активните потребители тук карат "малко по-млади" автомобили...

Забележки до тук:
- Предната броня се различа драстично по цвят и фуги от останалата част от автомобила;
- Воланът е шит/"претапициран";
- Топката на скоростния лост е сменяна;
- Салонът е пран;
- Ломбардия е солена през зимата;
- Багажника не ви ли направи впечатление - една липса на симетрия...;
- 10 години Х минимум 20-25к км годишно не отговаря на 92к км - проверете съединителя къде отлепя;
- Антената на радиото - предполагам,че е прибрана - иначе около 30-50 лева или търсите от Golf 4.
- Бюджет?
- Дизел или бензин - аз не бих излагал новородено на фини дизелови частици например?
Akima написа:Това е XP10 - моделът е до 2005 година.
Кусев,можех да ви кажа,че е от Италия и по тези снимки,но ми е непонятно защо не дадохте направо линк към обявата...
https://kalevauto.bazar.bg/
Остнах без думи...! Професионалист сте! Описаните детайли - сам никога нямаше да ги хвана, чувствам се като риба дето ще се хване сама, на гола кука. Сега вече има за какво да се притеснявам и да се замислям. Отрезвих се набързо докато прочитах тези редове.
По инициала ме хвана и мен кой съм, М.Кусев, няма скрито покрито. благодаря от сърце за насоките, къде да гледам и какво. Едва ли ще се справя сам, ще ме залъжат като не зная какво да гледам, шашнах се.
Последно промяна от Akima на 03 Фев 2016 23:28, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
- Akima

Попълнете си профила - липсва локация.
Ако ще се вози дете защо не се насочите към по-голямата Corolla E12 - има вариант 2.0 D4D 90HP - здрав мотор...
Цените варират между 5 и 7к.
Успех с търсенето.

Akima написа:![]()
Попълнете си профила - липсва локация.
Ако ще се вози дете защо не се насочите към по-голямата Corolla E12 - има вариант 2.0 D4D 90HP - здрав мотор...
Цените варират между 5 и 7к.
Успех с търсенето.
Благодаря за насоките, попълних в профила си.
Две нощи не спях да ровя из интернет, немското мобиле и още няколко сайта за употребявани автомобили в Западна Европа, свят ми се зави. Много се надявам да си намеря здраво и надежно автомобилче, да не е пипано отгоре-отгоре като за продан само. Брат ми си купи преди 3-4 години БМВ340д и после преден, заден мост, ГНП, ново арматурно табло и алтернатор... Той държеше да е "лъскава" кола.
Аз си търся здраво и икономично, на една заплата сме и разхода гориво е критичен. Сега ми трепери на какво ще попадна и къде да търся без да ме изработят по автокъщите. Четох за връщане на километражи, за глупости...
Ще прочета за Corolla E12, отворен съм за предложения и благодаря от сърце! 5-7к е постижимо с напън, бях заложил на потребителски заем до 6к принципно.
Мога ли да помоля за линк към доказани търговци или това е само теоретично, ако трябва и чужбина да е, не ме притеснява д а си я докарам.
За подобна Corolla ли говорим?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cf4yvm
Или тази, малко по евтина:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cf4yvm
- Прикачени файлове
-
- 1.png (584.93 KiB) Преглеждано 1964 пъти
-
- 2.png (542.95 KiB) Преглеждано 1964 пъти
-
- 3.png (556.83 KiB) Преглеждано 1964 пъти
-
- 4.png (532.46 KiB) Преглеждано 1964 пъти
-
- 10.png (335.67 KiB) Преглеждано 1964 пъти
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Набележи няколко коли из нета, поне 10, които са сравнително близо една до друга, изпечатай обявите . Вземи човек, който разбира и тръгвайте заедно. В Пещера има много такива, освен, че и стари състезатели и механици. Не се надявай да вземеш първата огледана. На снимки и по описание са перфектни, лъскави и без забележки. Като отидеш на място- едни кочини... Всеки търговец ще иска да ти продаде, дори ще ти сваля звезди от небето за да купиш която и кола да има в автокъщата си. Ако една не ти хареса- ще ти предлага всяка следваща до последната. В момента не обещавай, не се съгласявай за да можеш да асимилираш и прецениш, ако има забележки или цената е висока- да се пазариш за оправянето им. Имай предвид, че всеки търговец е сметнал, че като е определил някаква цена- от нея има да сваля.
Ярис-а е малка за бебе, багажника е малък, а един ден ще се наложи да се вози детска седалка, количка, детско колело, повече багаж. Може обаче задните седалки да се местят разделно и плъгзгат напред /провери дали съответната има таз екстра/, че на едната седалка да стои детската седалка, а другата да се обръща лесно. Прецени дали това е вариант за теб. Стара кола на кредит хич не ми се струва оферта. По всяка след покупката си има разходи за обслужване, отстраняване на някоя незабелязана повреда и такива за експлоатация. Лично аз предпочитам регистрирани в Б-я коли отколкото нов внос, освен че по вторите има един разход от 270 лв. за екотакса и за това, че масово се карат коли от Италия, а те са все едно да купиш кола от циганин, а като има номер- може да се и кара. Лично аз си мисля така- ако е изпрана долре, дано да е било през лятото за да не хваща мухъл, щото за бебето това не би било благоприятна за возене среда.
Пази се от бързите и лесни кредити - голямо дърво са.
Королата е по-функционална, по-голяма, още повече комби. Разходите по нея са обаче повече. Предполагам знаеш, че количеството енергия за придвижване на 1,5 тона е по-голямо от това за 1 тон. Естествено разликата не е като тези числа, но при ограничен бюджет има значение около 1 литър на 100 км. гориво. В разходите са експлоатация има и други, освен горивото- те също са по-скъпи. Данъците на коли под 100 к.с. са по-малки, в такъв смисъл по-трудно ще избереш корола ако не е стар дизел 90 к.с. или 1,4 бензин с 97 к.с.
По принцип Тойотите са здрави и безпроблемни коли. Общо взето по автокъщите се намират най-често удряни и оправени, понякога неособено качествено или по на 200 х.км.,вече скоро време за нов съединител. Когато е имало лек удар- счупени и оправени брони- това не е проблем, защото са пласмасови и няма какво да им стане освен да не са закачени в краищата /на ръка хлопат /, но ако е имало по-тежки удари и боядисвани детайли по калници, врати, прагове- никой не може да прецени с колко кит са натоварени /определено са правени евтино/, а ако има дебели пластове в последствие кита се пука, става грозно. Освен това е добре за се прегледат луфтовете между вратите и калниците, между калниците и броните. Неуспоредни по цялата си дължина и ръбчета на боята в близост до гумените уплътнения издават ремонт и бояджийски работи. От към коша отвътре- около радиаторите и роговете, зад и под фаровете ако има следи от огъване- хич не я вземай таз кола. Прегледай дали фаровете не са със счупени щипки. Дали предните колела стоят на едно и също разстояние от арките на калниците /ако не- такава не се купува, дори всичко друго да е перфектно./ Последните са неща , следствие от тежки удари, за каквито е по-добре да избереш друга.
Ще трябва да импровизираш и прецениш сам. Огледай се дали някой познат или близък не е решил да си продава колата. Поне ще бъде с ясна история и ако има проблем - ще ти каже за да прецениш дали да го оправиш или да търсиш друга кола. За теб мисля последния вариант би бил най-подходящ.
Не бързай с избора, дори да няма много време. Имай предвид, че във форума много неща не могат да се кажат и напишат така, както ако имаш доверен човек, който е наясно с нещата до себе си.
Пожелавам здраве и успех в избора !
п.с. важно е също като се завърти ключа на контакт - лампата еърбег или SRS да светне и след няколко секунди угасне сама. Ако не светва или не угасва - отивай на следващ оглед и при таз не се връщай.
Ярис-а е малка за бебе, багажника е малък, а един ден ще се наложи да се вози детска седалка, количка, детско колело, повече багаж. Може обаче задните седалки да се местят разделно и плъгзгат напред /провери дали съответната има таз екстра/, че на едната седалка да стои детската седалка, а другата да се обръща лесно. Прецени дали това е вариант за теб. Стара кола на кредит хич не ми се струва оферта. По всяка след покупката си има разходи за обслужване, отстраняване на някоя незабелязана повреда и такива за експлоатация. Лично аз предпочитам регистрирани в Б-я коли отколкото нов внос, освен че по вторите има един разход от 270 лв. за екотакса и за това, че масово се карат коли от Италия, а те са все едно да купиш кола от циганин, а като има номер- може да се и кара. Лично аз си мисля така- ако е изпрана долре, дано да е било през лятото за да не хваща мухъл, щото за бебето това не би било благоприятна за возене среда.
Пази се от бързите и лесни кредити - голямо дърво са.
Королата е по-функционална, по-голяма, още повече комби. Разходите по нея са обаче повече. Предполагам знаеш, че количеството енергия за придвижване на 1,5 тона е по-голямо от това за 1 тон. Естествено разликата не е като тези числа, но при ограничен бюджет има значение около 1 литър на 100 км. гориво. В разходите са експлоатация има и други, освен горивото- те също са по-скъпи. Данъците на коли под 100 к.с. са по-малки, в такъв смисъл по-трудно ще избереш корола ако не е стар дизел 90 к.с. или 1,4 бензин с 97 к.с.
По принцип Тойотите са здрави и безпроблемни коли. Общо взето по автокъщите се намират най-често удряни и оправени, понякога неособено качествено или по на 200 х.км.,вече скоро време за нов съединител. Когато е имало лек удар- счупени и оправени брони- това не е проблем, защото са пласмасови и няма какво да им стане освен да не са закачени в краищата /на ръка хлопат /, но ако е имало по-тежки удари и боядисвани детайли по калници, врати, прагове- никой не може да прецени с колко кит са натоварени /определено са правени евтино/, а ако има дебели пластове в последствие кита се пука, става грозно. Освен това е добре за се прегледат луфтовете между вратите и калниците, между калниците и броните. Неуспоредни по цялата си дължина и ръбчета на боята в близост до гумените уплътнения издават ремонт и бояджийски работи. От към коша отвътре- около радиаторите и роговете, зад и под фаровете ако има следи от огъване- хич не я вземай таз кола. Прегледай дали фаровете не са със счупени щипки. Дали предните колела стоят на едно и също разстояние от арките на калниците /ако не- такава не се купува, дори всичко друго да е перфектно./ Последните са неща , следствие от тежки удари, за каквито е по-добре да избереш друга.
Ще трябва да импровизираш и прецениш сам. Огледай се дали някой познат или близък не е решил да си продава колата. Поне ще бъде с ясна история и ако има проблем - ще ти каже за да прецениш дали да го оправиш или да търсиш друга кола. За теб мисля последния вариант би бил най-подходящ.
Не бързай с избора, дори да няма много време. Имай предвид, че във форума много неща не могат да се кажат и напишат така, както ако имаш доверен човек, който е наясно с нещата до себе си.
Пожелавам здраве и успех в избора !
п.с. важно е също като се завърти ключа на контакт - лампата еърбег или SRS да светне и след няколко секунди угасне сама. Ако не светва или не угасва - отивай на следващ оглед и при таз не се връщай.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;