Покупка на Yaris XP10 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнения

Аватар
lz1mak

Покупка на Yaris XP10 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнения

Мнение от lz1mak » 03 Фев 2016 00:38

Здравейте.

Тази вечер открих форума, прекрасен е, радвам се на споделения опит и широките умове.

По същество. Настана време да се купува автомобил, за първи път ще ми е и много се вълнувам. Почти нямам опит с тази техника, търся си сигурен и икономичен автомобил. Никакви екстри не ме интересуват, само да върви и по-малко главоболия.

Попаднах на оферта за този модел: Toyota Yaris 1.4 D4D от 2005-та година, малко над 100 000 км /автокъща/. По снимките изглежда много запазен автомобила.

Ще съм благодарен от сърце за отзиви. Принципно сполучливо ли е автомобилчето, въобще всичко, техника е, нищо лично. Работя на средна заплата и по-скъпо не мога да си позволя, а живи и здрави ще си возя бебето като ми се роди, вълнувам се, за първи път ще ставам татко.
Последно промяна от Akima на 03 Фев 2016 01:17, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.Честито.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Покупка на Yaris XP90 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнен

Мнение от Akima » 03 Фев 2016 00:58

Добре дошъл.
Честито по повод бъдещия наследник. :cheers:

Моля прочетете правилата.Попълнете си локацията.Разгледайте и важните теми,за да придобиете престава.

Така ли изглежда колата:

Изображение

1ND-TV е здрав мотор.Имам само добри впечатления от него - http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=29493.

Без конкретна обява и бюджет не мога да кажа повече - предполагам,че и колегите няма какво да кажат.

Ориентировъчна тема за бензиновия събрат - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=28601.

Успех. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
lz1mak

Re: Покупка на Yaris 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнения

Мнение от lz1mak » 03 Фев 2016 01:08

Извинявам се за снимките, сега ще прикача снимки.
Цената е 5.500лв, човека каза, че е склонен на разумна отстъпка
Прикачени файлове
11454252647750891_13.pic.jpeg
11454252647750891_13.pic.jpeg (68.06 KiB) Преглеждано 1991 пъти
11454252647750891_2.pic.jpeg
11454252647750891_2.pic.jpeg (60.18 KiB) Преглеждано 1991 пъти
11454252647750891_10.pic.jpeg
11454252647750891_10.pic.jpeg (70.94 KiB) Преглеждано 1991 пъти
11454252647750891_14.pic.jpeg
11454252647750891_14.pic.jpeg (93.45 KiB) Преглеждано 1991 пъти

Аватар
Akima

Re: Покупка на Yaris XP10 1.4 1ND-TV D4D - обща тема за мнен

Мнение от Akima » 03 Фев 2016 01:29

Това е XP10 - моделът е до 2005 година.

Кусев,можех да ви кажа,че е от Италия и по тези снимки,но ми е непонятно защо не дадохте направо линк към обявата - http://www.cars.bg/c1510702. :whistle:
Активните потребители тук карат "малко по-млади" автомобили... cool.gif

Забележки до тук:
  1. Предната броня се различа драстично по цвят и фуги от останалата част от автомобила;
  2. Воланът е шит/"претапициран";
  3. Топката на скоростния лост е сменяна;
  4. Салонът е пран;
  5. Ломбардия е солена през зимата;
  6. Багажника не ви ли направи впечатление - една липса на симетрия...;
  7. 10 години Х минимум 20-25к км годишно не отговаря на 92к км - проверете съединителя къде отлепя;
  8. Антената на радиото - предполагам,че е прибрана - иначе около 30-50 лева или търсите от Golf 4.
Отново питам:
  • Бюджет?
  • Дизел или бензин - аз не бих излагал новородено на фини дизелови частици например?
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
lz1mak

Мнение от lz1mak » 03 Фев 2016 08:02

Akima написа:Това е XP10 - моделът е до 2005 година.

Кусев,можех да ви кажа,че е от Италия и по тези снимки,но ми е непонятно защо не дадохте направо линк към обявата...

https://kalevauto.bazar.bg/

Остнах без думи...! Професионалист сте! Описаните детайли - сам никога нямаше да ги хвана, чувствам се като риба дето ще се хване сама, на гола кука. Сега вече има за какво да се притеснявам и да се замислям. Отрезвих се набързо докато прочитах тези редове.
По инициала ме хвана и мен кой съм, М.Кусев, няма скрито покрито. благодаря от сърце за насоките, къде да гледам и какво. Едва ли ще се справя сам, ще ме залъжат като не зная какво да гледам, шашнах се.
Последно промяна от Akima на 03 Фев 2016 23:28, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 03 Фев 2016 23:41

:thumbsup:
Попълнете си профила - липсва локация.

Ако ще се вози дете защо не се насочите към по-голямата Corolla E12 - има вариант 2.0 D4D 90HP - здрав мотор...
Цените варират между 5 и 7к.

Успех с търсенето. :thumbsup:
Изображение

Аватар
lz1mak

Мнение от lz1mak » 04 Фев 2016 09:33

Akima написа::thumbsup:
Попълнете си профила - липсва локация.

Ако ще се вози дете защо не се насочите към по-голямата Corolla E12 - има вариант 2.0 D4D 90HP - здрав мотор...
Цените варират между 5 и 7к.

Успех с търсенето. :thumbsup:

Благодаря за насоките, попълних в профила си.
Две нощи не спях да ровя из интернет, немското мобиле и още няколко сайта за употребявани автомобили в Западна Европа, свят ми се зави. Много се надявам да си намеря здраво и надежно автомобилче, да не е пипано отгоре-отгоре като за продан само. Брат ми си купи преди 3-4 години БМВ340д и после преден, заден мост, ГНП, ново арматурно табло и алтернатор... Той държеше да е "лъскава" кола.
Аз си търся здраво и икономично, на една заплата сме и разхода гориво е критичен. Сега ми трепери на какво ще попадна и къде да търся без да ме изработят по автокъщите. Четох за връщане на километражи, за глупости...
Ще прочета за Corolla E12, отворен съм за предложения и благодаря от сърце! 5-7к е постижимо с напън, бях заложил на потребителски заем до 6к принципно.
Мога ли да помоля за линк към доказани търговци или това е само теоретично, ако трябва и чужбина да е, не ме притеснява д а си я докарам.

За подобна Corolla ли говорим?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cf4yvm

Или тази, малко по евтина:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cf4yvm
Прикачени файлове
1.png
1.png (584.93 KiB) Преглеждано 1962 пъти
2.png
2.png (542.95 KiB) Преглеждано 1962 пъти
3.png
3.png (556.83 KiB) Преглеждано 1962 пъти
4.png
4.png (532.46 KiB) Преглеждано 1962 пъти
10.png
10.png (335.67 KiB) Преглеждано 1962 пъти

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 05 Фев 2016 12:59

Набележи няколко коли из нета, поне 10, които са сравнително близо една до друга, изпечатай обявите . Вземи човек, който разбира и тръгвайте заедно. В Пещера има много такива, освен, че и стари състезатели и механици. Не се надявай да вземеш първата огледана. На снимки и по описание са перфектни, лъскави и без забележки. Като отидеш на място- едни кочини... Всеки търговец ще иска да ти продаде, дори ще ти сваля звезди от небето за да купиш която и кола да има в автокъщата си. Ако една не ти хареса- ще ти предлага всяка следваща до последната. В момента не обещавай, не се съгласявай за да можеш да асимилираш и прецениш, ако има забележки или цената е висока- да се пазариш за оправянето им. Имай предвид, че всеки търговец е сметнал, че като е определил някаква цена- от нея има да сваля.
Ярис-а е малка за бебе, багажника е малък, а един ден ще се наложи да се вози детска седалка, количка, детско колело, повече багаж. Може обаче задните седалки да се местят разделно и плъгзгат напред /провери дали съответната има таз екстра/, че на едната седалка да стои детската седалка, а другата да се обръща лесно. Прецени дали това е вариант за теб. Стара кола на кредит хич не ми се струва оферта. По всяка след покупката си има разходи за обслужване, отстраняване на някоя незабелязана повреда и такива за експлоатация. Лично аз предпочитам регистрирани в Б-я коли отколкото нов внос, освен че по вторите има един разход от 270 лв. за екотакса и за това, че масово се карат коли от Италия, а те са все едно да купиш кола от циганин, а като има номер- може да се и кара. Лично аз си мисля така- ако е изпрана долре, дано да е било през лятото за да не хваща мухъл, щото за бебето това не би било благоприятна за возене среда.
Пази се от бързите и лесни кредити - голямо дърво са.
Королата е по-функционална, по-голяма, още повече комби. Разходите по нея са обаче повече. Предполагам знаеш, че количеството енергия за придвижване на 1,5 тона е по-голямо от това за 1 тон. Естествено разликата не е като тези числа, но при ограничен бюджет има значение около 1 литър на 100 км. гориво. В разходите са експлоатация има и други, освен горивото- те също са по-скъпи. Данъците на коли под 100 к.с. са по-малки, в такъв смисъл по-трудно ще избереш корола ако не е стар дизел 90 к.с. или 1,4 бензин с 97 к.с.
По принцип Тойотите са здрави и безпроблемни коли. Общо взето по автокъщите се намират най-често удряни и оправени, понякога неособено качествено или по на 200 х.км.,вече скоро време за нов съединител. Когато е имало лек удар- счупени и оправени брони- това не е проблем, защото са пласмасови и няма какво да им стане освен да не са закачени в краищата /на ръка хлопат /, но ако е имало по-тежки удари и боядисвани детайли по калници, врати, прагове- никой не може да прецени с колко кит са натоварени /определено са правени евтино/, а ако има дебели пластове в последствие кита се пука, става грозно. Освен това е добре за се прегледат луфтовете между вратите и калниците, между калниците и броните. Неуспоредни по цялата си дължина и ръбчета на боята в близост до гумените уплътнения издават ремонт и бояджийски работи. От към коша отвътре- около радиаторите и роговете, зад и под фаровете ако има следи от огъване- хич не я вземай таз кола. Прегледай дали фаровете не са със счупени щипки. Дали предните колела стоят на едно и също разстояние от арките на калниците /ако не- такава не се купува, дори всичко друго да е перфектно./ Последните са неща , следствие от тежки удари, за каквито е по-добре да избереш друга.
Ще трябва да импровизираш и прецениш сам. Огледай се дали някой познат или близък не е решил да си продава колата. Поне ще бъде с ясна история и ако има проблем - ще ти каже за да прецениш дали да го оправиш или да търсиш друга кола. За теб мисля последния вариант би бил най-подходящ.
Не бързай с избора, дори да няма много време. Имай предвид, че във форума много неща не могат да се кажат и напишат така, както ако имаш доверен човек, който е наясно с нещата до себе си.
Пожелавам здраве и успех в избора !

п.с. важно е също като се завърти ключа на контакт - лампата еърбег или SRS да светне и след няколко секунди угасне сама. Ако не светва или не угасва - отивай на следващ оглед и при таз не се връщай.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Публикувай отговор