Avensis T25 2.0 D4D 116HP 2003 - парното не духа топло ?
Здравейте,колеги,
от вчера съм във форума.
Преди няколко месеца се сдобих с една Toyota Avensis 2003 г. 2.0 D4D, 116к.с.
Като цяло съм доволен от автомобила за сега, но не ми работи парното ( поне аз така мисля ). Тъй като купих автомобила в края на лятото не ми се наложи да ползвам парно, а само климатика, но сега покрай новата година замръзнах. Проблема е следния от страната на шофьора духа леко топло почти не се усеща ( от двете отвори ), а от другата страна на пътника ( другите два отвора ) духа ледено студено. Миналата седмица пътувах от Бургас до Пловдив и замръзнах. Изобщо не се стопли вътре в купето, карах с яке и шапка и треперих. Натисках всички копчета, но уви. Незнам и в кой раздел да пусна темата и се извинявам ако сгреша раздела, но въпроса ми е от какво може да е проблема? Ако някой има подобен проблем би ли ми помогнал? Благодаря Ви предварително. Имам и друг проблем - много са ми слаби светлините, но този с парното ми е много по важен. biggrin.gif
Успешен ден на всички.
Поздрави!
от вчера съм във форума.
Преди няколко месеца се сдобих с една Toyota Avensis 2003 г. 2.0 D4D, 116к.с.
Като цяло съм доволен от автомобила за сега, но не ми работи парното ( поне аз така мисля ). Тъй като купих автомобила в края на лятото не ми се наложи да ползвам парно, а само климатика, но сега покрай новата година замръзнах. Проблема е следния от страната на шофьора духа леко топло почти не се усеща ( от двете отвори ), а от другата страна на пътника ( другите два отвора ) духа ледено студено. Миналата седмица пътувах от Бургас до Пловдив и замръзнах. Изобщо не се стопли вътре в купето, карах с яке и шапка и треперих. Натисках всички копчета, но уви. Незнам и в кой раздел да пусна темата и се извинявам ако сгреша раздела, но въпроса ми е от какво може да е проблема? Ако някой има подобен проблем би ли ми помогнал? Благодаря Ви предварително. Имам и друг проблем - много са ми слаби светлините, но този с парното ми е много по важен. biggrin.gif
Успешен ден на всички.
Поздрави!
Последно промяна от Akima на 15 Яну 2016 10:55, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетете правилата и важните теми.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: АВЕНСИС ПАРНОТО НЕ РАБОТИ
Купи си 1л антифриз и долей в казанчето.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Re: Авенсис 2.0 D-4D (2003) парното не духа топло
Здравей колега. Благодаря за бързия отговор. Когато купих колата смених всичко ангренажен ремък, ролки, пистов ремък, водна помпа, антифриз и т.нат., тъй като аз не разбирам много от коли каквото ми каза майстора смених. Мисля, че имам антифриз, но все пак още утре ще проверя и ще напиша как е положението. Още веднъж ти благодаря.
- TATI
- Обратна връзка:
То и аз имах лятото, ама един Февруари, както си карах и замръзнах.
Беше паднал под минимума и след доливане всичко си дойде на място.
Ако при теб има антифриз, значи повредата може да е другаде - я запушено радиаторче на парното, я нещо друго.
Беше паднал под минимума и след доливане всичко си дойде на място.
Ако при теб има антифриз, значи повредата може да е другаде - я запушено радиаторче на парното, я нещо друго.
Ако проблема е антифриза веднага ще долея, но ако е радиатора на парното трябва да купя нов радиатор или има някакъв начин да се изчисти, продуха или знам ли някак да се направи?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Много бих се радвал, ако и други колеги се включат и да изразят мнение по въпроса.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Много бих се радвал, ако и други колеги се включат и да изразят мнение по въпроса.
Последно промяна от TATI на 12 Яну 2016 11:17, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения
Причина: Слети мнения
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Пишеш,че си пътувал от Бургас до Пловдив-от Бургас ли си?
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Може моторчетата които движат клапите за топло и студено да не работят
Avensis T25 D4D 116к.с
Здравей колега, проверих антифриза там всичко е нормално. Но имам един въпрос бутона A/C лято - зима винаги ли трябва да е включен, т.е. да свети зелено?
Не трябва да свети постоянно, а само когато е включен , аз моя го включвам само лятото да охлажда, на предишната ми кола под 5 градуса не можеше да се включи климатроника
Avensis T25 D4D 116к.с
- TATI
- Обратна връзка:
А/С е компресора на климатика. Когато свети зелено, значи компресора работи.a_alex написа:Здравей колега, проверих антифриза там всичко е нормално. Но имам един въпрос бутона A/C лято - зима винаги ли трябва да е включен, т.е. да свети зелено?
Въпрос на предпочитание е дали ще го изключваш или не.
Моята съпруга го държи целогодишно включен, но той така или иначе под определена температура не включва, но поне не й се запотяват стъклата от влагата.
Аз съм и го изключвал няколко пъти, но тя си го включва и поради тази причина се отказах да обяснявам какво е това копче и има ли почва у нас.
Щом антифриза ти е в норми, явно има някакъв друг проблем с липсата на парно.
Може да пробваш да му пуснеш една диагностика да видиш дали ще изпише грешка на дисплея.
Изключваш от контакт, натискаш А/С и бутона рециркулация (третия от ляво на дясно), даваш на контакт, пускаш бутоните и гледаш дали ще изпише някакви цифри на дисплея.
Ако са 00, няма грешки. Ако са други, запомянш и пишеш тук какви са.
Диагностиката се спира като изключиш от контакт.
-
Хора моля Ви се помагайте!
Колата е Avensis T25 2004 с двузонов климатроник.
Проблемът:
Въпросът ми е какъв може да е проблемът топлото да стига до малкото радиаторче, а нещо да го спира и да не влиза в купето?
Аз се изчерпах вече, ако може някой да помогне ще съм благодарен.

Колата е Avensis T25 2004 с двузонов климатроник.
Проблемът:
- Нямам парно вътре в купето - колата загрява идеално;
- Малкото радиаторче го проверих и работи;
- Разглобил съм цялото табло в момента да проверя клапите, защото мислех, че проблема е от клапите, но и те работят;
- Закачих колата на диагностика и нищо не показа.
Въпросът ми е какъв може да е проблемът топлото да стига до малкото радиаторче, а нещо да го спира и да не влиза в купето?
Аз се изчерпах вече, ако може някой да помогне ще съм благодарен.

Последно промяна от Akima на 05 Юли 2016 19:47, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис.Форматиране.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис.Форматиране.
- TATI
- Обратна връзка:
Проблем с парното
Добре дошъл!
Вдигаш предния капак, доливаш 500мл антифриз и ще имаш парно.
Писано е многократно!
Вдигаш предния капак, доливаш 500мл антифриз и ще имаш парно.
Писано е многократно!
-
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Добре дошъл.
След като намерихме място на темата да пробваме да помогнем от разстояние.
Колегата е длъжен да започне от най-лесното и най-лекото за вашия бюджет - все пак сте в Обединеното Кралство и цените на консумативи и сервизни услуги не са като в РБ.
Моите предложения щом антифризът е проверен са свързани с проверка на малкото радиаторче в купето/"торпедото"/ и проверка на термостат/и.
Ако може да споделите и с кой мотор и оборудване е колата няма да е лошо.

Полезен снимков материал и още идеи:
https://www.drive2.ru/l/6337541/
https://www.drive2.ru/l/1938899/
https://www.drive2.ru/l/288230376153002357/
https://www.drive2.ru/l/2718921/
http://www.avensis-club.ru/forum/viewtopic.php?p=198824
http://www.avensis-club.ru/gallery2/v/P ... Petr/Petr/
http://www.avensis-club.ru/forum/viewtopic.php?t=4304
Ще помогнем максимално - не се тревожете.

П.С.Напуши ме смях, че някой посред лято мъчи парно, но после видях локацията.

Тук колегите го подкараха на подгревни свещи...
Здравейте,
пиша тук защото темата ми се струва сходна с моя проблем. Преди една седмица се появи следния проблем: Парното от страната на шофьора духа топло, а от страната на пасажера студено. Регулатора за топлина е на крайно топло. Колата има климатик, но е без климатроник. Може ли да има запушен въздуховод от листа или мръсотия или проблема е в радиатора за купето? Няма значение дали климатика е включен или не и дали двигателя е загрял до работна температура или е студен.
Благодаря,
Митко
пиша тук защото темата ми се струва сходна с моя проблем. Преди една седмица се появи следния проблем: Парното от страната на шофьора духа топло, а от страната на пасажера студено. Регулатора за топлина е на крайно топло. Колата има климатик, но е без климатроник. Може ли да има запушен въздуховод от листа или мръсотия или проблема е в радиатора за купето? Няма значение дали климатика е включен или не и дали двигателя е загрял до работна температура или е студен.
Благодаря,
Митко
Toyota Corolla d4d 2.0 2002 wagon 250 000 км