Мнения за Corolla E17 /2013-2018/ - Всички двигатели и ск.кутии
Re: Мнения за Corolla E170 (2013- )
slowtraveler, за съжаление май си прав. С моята аларма нещата седят точно както са описани от теб.
Now: Toyota Corolla (E170) 1.33 LPG (2014)
Ex: Toyota Corolla (E11) 2001
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не на всички модели е така, но на Тойота така стоят нещата (поне моделите, които съм виждал)
При някои други модели/марки нещата не стоят така - идват си с фабрична аларма.
Друг е въпроса, че някои дилъри или застрахователи не знаят за този факт, и слагат още една аларма (калосчето на жената бе точно такъв случай - открих заводската аларма докато се чудих защо не пали автомобила )

При някои други модели/марки нещата не стоят така - идват си с фабрична аларма.
Друг е въпроса, че някои дилъри или застрахователи не знаят за този факт, и слагат още една аларма (калосчето на жената бе точно такъв случай - открих заводската аларма докато се чудих защо не пали автомобила )

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Моята Корола, закупена преди 3 месеца от Тойота, за втори път ще влиза в сервиз... първата "рекламация" беше, когато карам по паваж или нещо неравно (разбирай малки дупки) - пластмасата на таблото при километража шуми (дрънка), а като си сложа ръката - спира. Окей, записах си час - разхлабена щипка било, хванали сме я със силикон. Добре, но когато пак се наложи да карам по паваж - изненада, шумът не стига че не се е махнал, а има и втори, идващ от кората над огледалото за обратно виждане, който го играе като резонанс, при по-ниски обороти си се чува стабилно...
Не може чисто нов автомобил да дрънка като стара жигула, моите извинения. Ще видим сега като пак я вкарат какво ще сътворят майсторите.
Не може чисто нов автомобил да дрънка като стара жигула, моите извинения. Ще видим сега като пак я вкарат какво ще сътворят майсторите.
По-добре да стигнеш 20 минути по-късно, отколкото да си отидеш 30 години по-рано.
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Какво могат да сътворят, след като в завода не са го сътворили? Могат само да импровизират, но пък при чисто нов автомобил това е дразнещо. Май по-добре тези нови коли да ги доставят в сандъци (както едно време Москвич-ите в Ловеч) и всеки да си я сглобява сам както може
. После няма да има кого да упреква.

Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш
)
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Всички коли от ниския клас са така.
Където има пластмаса винаги ще дрънка.
За това ми е и много смешно някой като каже, че се бил качил в новата 5-ца или Е-клас и бил натиснал с пръст някъде по пластмаса и била изскърцала и това автоматично прави лоша сглобка, евтини материали и т.н., същото като в неговия Хюндай на 200к километра. С тази разлика, че в едната кола по време на път си в гробна тишина, а в другата си обкръжен от ария на щурци по време на сватба. biggrin.gif
И аз си купих скърцаща Тойота ама това е положението. Примиряваме се с това нещо и продължаваме напред, че иначе хубавото излиза малко по-скъпо нищо, че пак скърцало на натиск с пръст. biggrin.gif
Където има пластмаса винаги ще дрънка.
За това ми е и много смешно някой като каже, че се бил качил в новата 5-ца или Е-клас и бил натиснал с пръст някъде по пластмаса и била изскърцала и това автоматично прави лоша сглобка, евтини материали и т.н., същото като в неговия Хюндай на 200к километра. С тази разлика, че в едната кола по време на път си в гробна тишина, а в другата си обкръжен от ария на щурци по време на сватба. biggrin.gif
И аз си купих скърцаща Тойота ама това е положението. Примиряваме се с това нещо и продължаваме напред, че иначе хубавото излиза малко по-скъпо нищо, че пак скърцало на натиск с пръст. biggrin.gif
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
Автоиндустрията нещо се поразпаса....
Цените са идиотски високи, а качеството - почна да куца...
Цените са идиотски високи, а качеството - почна да куца...
-
- Благодарил/а: 2 пъти
Абсолютно същите шумове и при мен. Този над огледалото се оказа, че е заради кабелът за датчици на алармата (монтирана е в БГ и надали от завода са виновни, при положение, че там не би трябвало да минава кабел). Не знам какво му направиха в сервиза, изчезна, но после се появи друг, който и в момента персистира. Някъде от дясната A-колона идва или около дясната дръжка на тавана. Не знам има ли смисъл да я карам в сервиза отново или да се примиря, че за този клас коли това си е нещо нормално. Но май ще я закарам. Иначе 6500 км, за които единствено гуменото уплътнение на предното стъкло точно пред шофьора излизаше от канала. Беше отстранен проблемът в официалния сервиз чрез залепването с някакъв силикон за стъкла. Това е. Но за тези шумове, как е при другите колеги ме интересува?lachoni написа:Моята Корола, закупена преди 3 месеца от Тойота, за втори път ще влиза в сервиз... първата "рекламация" беше, когато карам по паваж или нещо неравно (разбирай малки дупки) - пластмасата на таблото при километража шуми (дрънка), а като си сложа ръката - спира. Окей, записах си час - разхлабена щипка било, хванали сме я със силикон. Добре, но когато пак се наложи да карам по паваж - изненада, шумът не стига че не се е махнал, а има и втори, идващ от кората над огледалото за обратно виждане, който го играе като резонанс, при по-ниски обороти си се чува стабилно...
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
Тези шумове при предното поколение Корола ги нямаше..Явно да ги сглобяват в Турция и в Япония не е едно и също..
Скоро карах новата корола с 1,6 CVT , изключително шумен автомобил , имам предвид шума от двигателя . Поне на предният капак да не бяха спестили изолацията..Иначе като се изключи големият шум от двигателя останалите неща ми харесаха
Скоро карах новата корола с 1,6 CVT , изключително шумен автомобил , имам предвид шума от двигателя . Поне на предният капак да не бяха спестили изолацията..Иначе като се изключи големият шум от двигателя останалите неща ми харесаха

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
Здравейте
Ето че дойде време и за първо обслужване на колата ми. За една година сме и навъртяли само 12 770 км. Според клаузите в гаранцията първото масло се сменя на 15 000 км или една година - което дойде първо. Смениха ми маслото + маслен филтър + симерина. Маслото е 0W20 оригинално на Toyota. За моя изненада смяна на другите филтри не се предвижда. Цена на цялото удоволствие - 192 лв. Странно но факт - двигателят заработи по-тихо. Мислех си, че този ефект го има само при старите автомобили.
Ето че дойде време и за първо обслужване на колата ми. За една година сме и навъртяли само 12 770 км. Според клаузите в гаранцията първото масло се сменя на 15 000 км или една година - което дойде първо. Смениха ми маслото + маслен филтър + симерина. Маслото е 0W20 оригинално на Toyota. За моя изненада смяна на другите филтри не се предвижда. Цена на цялото удоволствие - 192 лв. Странно но факт - двигателят заработи по-тихо. Мислех си, че този ефект го има само при старите автомобили.
Now: Toyota Corolla (E170) 1.33 LPG (2014)
Здравейте колеги,
След днешното ми посещение в Тойота за смяма на гуми се откри въпросното тропане от таблото и тавана. От таблото се оказа, че липсва щипка, и затова на паваж или неравности се чува тропане, а от тавана - кабелът на алармата, поставена допълнително, не е уплътнен с нищо. Както и да е, вече шумове няма (освен тези пластмаси на въздуховодите), за което се радвам.
Поздрави и хубав уикенд!
След днешното ми посещение в Тойота за смяма на гуми се откри въпросното тропане от таблото и тавана. От таблото се оказа, че липсва щипка, и затова на паваж или неравности се чува тропане, а от тавана - кабелът на алармата, поставена допълнително, не е уплътнен с нищо. Както и да е, вече шумове няма (освен тези пластмаси на въздуховодите), за което се радвам.
Поздрави и хубав уикенд!

По-добре да стигнеш 20 минути по-късно, отколкото да си отидеш 30 години по-рано.
-
Въпросът ми е относно системата за потегляне на наклон (HAC). Как да разбера дали я има на моята Корола? Досега при наклон не се е активирала. Колата е с ръчна скоростна кутия. Оборудването е LUNA.
Току-що сам си отговорих. Има и работи. Спирате на баир и след като спрете, натискате още по-силно спирачката. Светва лампата на VSC и издава сигнал.
Току-що сам си отговорих. Има и работи. Спирате на баир и след като спрете, натискате още по-силно спирачката. Светва лампата на VSC и издава сигнал.
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
-
Понеже в руски форум се натъкнах на оплакваия относно действието (по-скоро бездействието) на VSC и TRC, да ви попитам, при вас сработват ли адекватно тези системи. Тази година не е имало сняг, а и не съм агресивен шофьор, за да имам мнение по въпроса.
- slowtraveler
Често колегите си мислят, че тези системи са панацея... Те помагат само отчасти да се компенсират шофьорски грешки...
Какво означава дали действа адекватно или не? Тези системи са настроени да работят на определен коефициент на сцепление... Нещо средно статистическо...
При разлика в сцеплението все пак има отклонения от идеалния вариант, но непрофесионален пилот трудно би усетил разлика...
Ако караш неагресивно и разумно - системите никога не биха ти потрябвали...
Какво означава дали действа адекватно или не? Тези системи са настроени да работят на определен коефициент на сцепление... Нещо средно статистическо...
При разлика в сцеплението все пак има отклонения от идеалния вариант, но непрофесионален пилот трудно би усетил разлика...
Ако караш неагресивно и разумно - системите никога не биха ти потрябвали...
-
Руснаците се оплакваха най-много от бездействието им върху лед и заснежена настилка. Но на такива настилки още не съм я карал. Иначе за агресивността - прав си - надали ще ги задействам на сухо.
- slowtraveler
Да де - това, че се очаква някаква система да преодолее физичните закони особено при хлъзгава повърхност...
А това не може да стане с каквато и да е система...
А това не може да стане с каквато и да е система...