[Дискусия]Добавки за гориво и моторно / трансмисионно масло.

Публикувай отговор
Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Re: Най-добрата добавка за моторно масло - Дискусия.

Мнение от Оги » 04 Фев 2015 09:58

Japanese_fever написа:
Оги написа: С такава добавка ми спря свиренето в скоростите.Виеше като ЗИЛ. Интересно, че я налях през зимата, а ефекта дойде чак през лятото. Явно е трябвало да се стопли за да реагира.
Ами явно ти е добавката ти е направила маслото по-гъсто, щом чак лятото си усетил ефекта й...
Въпросните Ресурс, Реметал, Римет не взаимодействат с маслото. Само дето маслото придобива цвета на добавката и я разнася по триещите се части. Отвратително гаден ръждив цвят. Но положителен ефект има. На 5-та като паднеше на ниски обороти при скорост 70-80 вътре беше да караш с шлемофон. Беше ме хванало шубе да не се разпаднат скоростите насред път. Няма и спомен от това.
-Още един случай, за който съм чул. Некои колеги може да го вземат за ЕЖК, тяхна си работа. Някаква сдухана Жигула я карали като такси. Понеже не им се давали пари за ремонт- след всяка смяна на масло наливали такава добавка. В един момент обаче се наложило мотора да се отваря и да се прави ремонт. Да ама болтовете на мотовилковите лагери се изпокъсали до един, а шпилките на основните всички се развили от блока, гайките не помръднали изобщо. Винтовете за реглаж на клапаните също. Което ще рече, че таз гад се е наслоила по резбите и гайките нямат развиване. Пълно щастие няма. bow.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Фев 2015 10:06

Е, има масла, в които видимо има и такива присадки.. Liqui-Moly имаше навремето масло с молибден. Утаяваше се и пишеше да се разбърка преди да се налее ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 04 Фев 2015 13:06

Аз съм наливал Ресурс в Рено мотор 1.7 бензинов, положителен ефект - никакъв (чукаше бутален болт иначе). Цвета беше сив на добавката.
Изображение Изображение

scorpion

Мнение от scorpion » 04 Фев 2015 16:59

Airfan написа:Аз съм наливал Ресурс в Рено мотор 1.7 бензинов, положителен ефект - никакъв (чукаше бутален болт иначе). Цвета беше сив на добавката.
Имах 11-ка, а после и 19-ка с 1.7 Mpi ... Мотора е чук cool.gif Не съм имал проблемация biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 04 Фев 2015 17:33

Me4oKyX написа:И двамата говорим за неща, които имат доста по-сериозни ремонтни разходи от автомобилния двигател. Много от които работят на ДООООСТА по-високо натоварване от ДВГ. Щом работи при тях, значи работи при двигателя.
Еми защ тогава не налееш добавка за инжектори в двигателя? Щом разботи на по-голями натоварвания при инжекторите, значи трябва да е О.К. и за двигателя, той нали уж работел на по-малко натоварване?
Me4oKyX написа: ДВГ-тата се правят от сравнително прости метали, не от керамика или платина....
Само да ти подметна, че в двигателя на Селика T-Sport/GT-S (2ZZ-GE) има керамика по стените на цилиндрите, а този двигател е вече на над 10 години.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 04 Фев 2015 23:58

Смятам, че темата се изчерпи, щом се започнаха обиди и нападки без обосновка :whistle:

garlen

Добавка за гориво - дизел

Мнение от garlen » 15 Окт 2015 14:28

Здравейте колеги,

Щастлив собственик съм на RAV4 2.2 D4D 2009 г. дизел. От както съм я закупил периодично (2-3 пъти в годината) си купувам от Toyota добавка за дизел (оригинална Toyota), която сипвам в резервоара и след това пълня до горе. От Toyota ми бяха казали, че е добре понеже прочиствала горивна система, дюзи и т.н. и аз си го спазвам. Та днес реших пак да си сложа добавчица, но като отидох в Тиксим да си купя ми казаха, че нямало оригинална на Toyota (няколко месеца нямало да има) и ми предложиха алтернативи (ако не се лъжа ми казаха Протек или Бардал, може да греша имената). Аз обаче реших да поразпитам тук там каква да използвам, след като няма оригинална, та въпроса ми е:
Някой от Вас може ли да препоръча хубава добавка за дизел, която да е подходяща за автомобила ми? Звучи малко странно, но съм чувал, че някои добавки са много агресивни и правели повече бели отколкото профилактично да прочистват системата. Ще се радвам ако някой от Вас сподели мнение и опит.

Благодаря Ви предварително!
Последно промяна от Akima на 18 Окт 2015 01:25, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Re: Добавка за гориво - дизел

Мнение от TATI » 15 Окт 2015 17:14

Писано е надълго и нашироко за добавките. Ако ползваш търсачката ще намериш отговор на въпросите си. Която и от тези, които ти предлагат да вземеш, ще ти свършат работа.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 16 Окт 2015 08:06

Личен опит не мога да споделя - не съм слагал такова нещо в резервоара...
Но по наблюдения - в сервиза на Балканстар (Мерцедес/Джип/Мицубиши) предлагат Бардал...
На доста места гледах добри отзиви за Кастрол (основно за анти-гел). Взехме Кастрол за служебното Добло 1.3.
Колегата сподели две неща:
- според него двигателя почнал да работи по-меко/тихо (то къде повече от това двигателче - аз не усетих такова нещо, но в служебната кола влизам много рядко tooth.gif )...
- присадката миришела ужасно докато се налива tooth.gif

Та така...

garlen

Мнение от garlen » 16 Окт 2015 08:55

Здравейте отново,

Да наистина изчетох доста дискусии във форума. Като гледам препоръчват повече Бардал-а. Това, което аз виждам като "недостатък", ако може да се нарече така въобще, е че трябва да се сипва на всяко пълнене. Докато оригиналната на Тойота е слагам по 2, 3, 4 пъти в годината.

Стана интересно и друго - темата за двутактовото масло. Наскоро един приятел, който смея да твърдя, че разбира от автомобили ми каза, че той сипвал по 75 гр. двутактово масло Шел на един резервоар и бил много доволен от ефекта- по тих двигател, по добро изгаряне. Но като споделих с друг приятел автомонтьор (работи в Балканстар) ми каза, че ще направя само бели ако го правя и аз. Щяла да замине помпата. Та затова реших да не експериментирам и да продължа с оригиналната добавка на Тойота. Но пусто на, няма я.
За двутактовото масло видях и положителни коментари и отрицателни. Дали някой от Вас има по дълготрайни наблюдения (гледах, че темата е дискутирана преди няколко години)? Също така някой да има впечатления от добавките на WUERTH? Голям фен съм на Вюрт, ползвал съм лепила, смазки, честители, а използвам предимно тяхната течност за чистачки. Качеството винаги е било уникално. Предполагам и с добавката им ще е така, но ще съм благодарен ако някой сподели мнение.

Благодаря Ви!

Matematiks

Мнение от Matematiks » 16 Окт 2015 12:28

Wurth брандират само качествени неща. Индустриалната им химия е на Sabesto ! Не лоша в никакъв случай. Скъпички са по принцип, но качествени :thumbsup:

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: [Дискусия]Добавки за гориво и моторно / трансмисионно ма

Мнение от Akima » 16 Окт 2015 13:09

Темата е отключена от мен - повече информация в пост №1.

Принципно се въздържам от коментари тук,но ето една дискусия по повод добавките в Lexus форума - http://www.lexus-bulgaria.com/viewtopic.php?f=24&t=8652.
Наблегнете и на линковете към темата в ЛАДА Клуб.

Да не се счита за съвет/препоръка за покупка на посочената присадка/добавка.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

МАСЛА - типове,видове и употреба - "Какво да налея?" - ОБЩА 1

Мнение от nov » 21 Юли 2024 20:42

Ето и моите 2 ст. по темата - от личен опит - ползвал съм 3 вида добавки, една за двигател и две за скоросттна кутия, като добавките са сериозни марки.Ефект - една голяма нула, няма какво да замени ремонта (ако е нужен) а и както съм чел по форумите "доктор в шише няма" се оказа вярна поговорката. За твоя хибрид производителя е казал точно какво масло да наливаш, споменал е и някакъв интервал за смяна, като е добре ти да го намалиш драстично (ако е 20к. да сменяш на макс 10к.км). В моите конкретни случаи добавките въобще не поогнаха и бяха време и най-вече пари хвърлени на вятъра.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Аватар
Ивайло Димов
Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
Благодарил/а: 162 пъти
Получена  благодарност: 154 пъти

МАСЛА - типове,видове и употреба - "Какво да налея?" - ОБЩА 1

Мнение от Ивайло Димов » 21 Юли 2024 22:30

offtopic.gif Пълна простащина е тва го сипеш на хибрид ! Мое на некоя дърта бангия на 3 милиарда км колкото да закрепиш временно ДВГ преди да отиде на скраБ.Хубаво,качествено масло с правилния вискозитет и редовна смяна ...това е истината.

vfr800
Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 102 пъти

МАСЛА - типове,видове и употреба - "Какво да налея?" - ОБЩА

Мнение от vfr800 » 22 Юли 2024 16:52

Аз имам и полжителен опит с добавки, може и да съм го споделял. Ръчна скоростна кутия на фиат пунто ,лагерите започнаха да вият, но в начален стадии понеже никога не беше сменявано маслото и имаха износване. Като го източих изтече буквално като вода, такова нещо не бях виждал. След това сложих ново масло и забодох една добавка на лики моли с молибден и една на ресурс. Ресурс са руски , тази специално беше за ръчна скоростна кутия. Като я отворих вътре ми се видя, че има доста фини стружки от меки материали месинг и тем подобни смесени с нещо подобно на грес. Двете реално нямаха нищо общо като състав. 500км след този коктейл кутията утихна напълно и не можеш да разбереш , че е имало проблем с лагери. Колата все още е в движение и макар и позагнила се движи и лагерите не се обаждат.

Публикувай отговор