Въпросните Ресурс, Реметал, Римет не взаимодействат с маслото. Само дето маслото придобива цвета на добавката и я разнася по триещите се части. Отвратително гаден ръждив цвят. Но положителен ефект има. На 5-та като паднеше на ниски обороти при скорост 70-80 вътре беше да караш с шлемофон. Беше ме хванало шубе да не се разпаднат скоростите насред път. Няма и спомен от това.Japanese_fever написа:Ами явно ти е добавката ти е направила маслото по-гъсто, щом чак лятото си усетил ефекта й...Оги написа: С такава добавка ми спря свиренето в скоростите.Виеше като ЗИЛ. Интересно, че я налях през зимата, а ефекта дойде чак през лятото. Явно е трябвало да се стопли за да реагира.
-Още един случай, за който съм чул. Некои колеги може да го вземат за ЕЖК, тяхна си работа. Някаква сдухана Жигула я карали като такси. Понеже не им се давали пари за ремонт- след всяка смяна на масло наливали такава добавка. В един момент обаче се наложило мотора да се отваря и да се прави ремонт. Да ама болтовете на мотовилковите лагери се изпокъсали до един, а шпилките на основните всички се развили от блока, гайките не помръднали изобщо. Винтовете за реглаж на клапаните също. Което ще рече, че таз гад се е наслоила по резбите и гайките нямат развиване. Пълно щастие няма.