Покупка на RAV4 XA20 2.0 D4D Facelift
- ffsolutions
Re: Покупка на RAV4 XA20 2.0 D4D Facelift
Мнение от ffsolutions » 30 Авг 2015 21:30
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
ffsolutions
Мнение от Hristian » 30 Сеп 2015 17:39
Абе явиха ми се 2 странни проблема за последните 4 и не мога да обясня причините.
Първо, пътувам в събота към Благоевградско, като 10-15 към преди Банско карам със скорост около 90-100км/ч и изведнъж - колата заби муцуна, светна чекът + лампата за DSC!? Отпуснах газта, натиснах пак - работи си нормално. Спрях на една отбивка, загасих, запалих наново - свети само чекът, лампата за DSC си угасна... На другия ден, прибирам се аз към София, спирам на една бензиностанция преди Благоевград, гася, паля - загасна. Не мога да си обясня дали задържах по-кратко време на стартер или угасна от нещо друго. След това и чекът угасна!? Още при светването на лампите говорих със Сашо(мехаННика), разбрахме се да се чуем тази седмица и да мина през сервиза за диагностика(което ми напомня, че трябва да му звънна да запазя час). Оттогава лампите не са светили.
Днес сутринта се качвам в колата, завъртам, завъртя аха-аха и дотам. Извадих ключа, пак го сложих, никаква индикация, нито лампи, нито звук. Един приятел ми даде ток и запалих. Направи ми впечатление, че когато ми даде ток, лампите на таблото леко мигаха, в смисъл не е да полудяват, както е типичното поведение на ел.таблото, когато акумулаторът е паднал - например стрелките ми не се въртяха като полудели. Минах около 20-30км градско - толкова минавам всяка сутрин и почти всяка вечер - карам си. Спирам пред офиса, от любопитство изгасих колата и пробвах пак да запаля - същото, лампите примигват и дотам. Надявах се да отворя капака и клемите да са хлабави. Отворих и наистина бяха - едната ѝ бях разхлабвал гайката, че ми беше направила преди един номер с алармата и оттогава не е стегната на макс, но гледайки колко е обхванала акумулатора мисля, че няма да може да стегне повече. На другата обаче ѝ навъртях към 5-6 оборота на гайката, направо си играеше. След това запалих отраз. После през деня още 2-3 пъти пробвах да запаля и пак нямаше ядове.
Та втория проблем общо взето го пиша като решен. Обаче първия проблем, как мислите - май няма голям шанс да е причинен от разхлабените клеми? Ще звънна да отида на тест в Тойота, но все пак, може някой да е патил от колегите. И още нещо, от тук там чувам, че едната от клемите трябвало при всички положения да е хлабава, за всеки случай при авария??? На моите коли досега винаги клемите са били прецакани и е било лесно да се измъкнат, но никога не са били с луфт около акумулатора.
Благодаря за отзивчивостта!

Toyota RAV4 2.0D-4D, 2005
Hristian
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 30 Сеп 2015 17:58
Аз не бих се вслушвал в такива съвети. При авария в най-добрия случай ще развия клемата , защото във всичките си коли нося ключе 10 , а в най-лошия ще я оставя да изгори , защото има автокаско . От ключе 10 по-доброто е хубава пила , защото масата се реже за секунда и няма опасност от изгаряне.Hristian написа: И още нещо, от тук там чувам, че едната от клемите трябвало при всички положения да е хлабава, за всеки случай при авария???
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 30 Сеп 2015 20:57
По отношение забиването възможна причина са клапаните на ГНП-евентуално износени или замърсени.Но щом имаш връзка с мехаННика,изобщо не те мисля.

veso_hds
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 99 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Мнение от Akima » 30 Сеп 2015 22:20
Ти поне като IT трябва да знаеш,че:
Стегни си клемите,капни им малко грес и стига простотии.[b]raven[/b] написа:Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна-в хардуера няма чудеса,просто лош контакт.

Един познат преди години,заради клема щеше да се хакне в мантинелата на АМ Тракия - от неравности по платното за движение се откача едната клема,дава късо и всичко изгасва - серво,светлини - а навън нощ.
Akima
Мнение от Hristian » 01 Окт 2015 07:50
Оф виско, да, сори. Въртеше ми се из главата, че под VSC май имаше и друг надпис, ма ме домързя да чекна в нета или да погледна таблотоAkima написа:Не е DSC,ами е VSC...

Иначе от вчера сутринта - 6-7 паления - няма грижи. Днес ще звъня на Сашо да запазя час за другата седмица и да видим що ке излезе от жипо

Hristian
Мнение от rascal » 01 Окт 2015 08:17
RAV4-2,0 D4D-116 к.с. - 2005 г.
Aygo-1.0 VVT-i (68 Hp) - 2013 г.
rascal
Мнение от Hristian » 05 Окт 2015 21:27
Малко ъпдейт по темата с гърменето на грешки. Онази вечер ми се случи отново да ми гръмне грешка - този път на изкачване на бул."Черни връх" посока кръговото на Драгалевци, като колата изгуби мощност метри преди кръговото, съответно влязох в кръговото и не можех да тръгна около минута. Мислех си дори да я пусна леко назад, за да мога да я пусна по инерция по булеварда, но за щастие тръгна. Днес я закачихме , даде някаква грешка, свързана с турбото. Доколкото разбрах, турбото си е за почистване. На моменти пренадува и например, когато съм по някакво изкачване, на по-висока предавка с не много високи обороти, когато натисна по-рязко педала, се появява това придърпване, за което писах по-рано в темата. Точно тогава компютърът си прави някакви проверки и изчисления и за да не отидат кулерът и двигателят, спира горивото и в следствие на това губя мощност. Проблемът бил решим за няколко дни. Ще пиша по-натам, когато има светлина.
Благодаря!

Hristian
Мнение от Hristian » 11 Окт 2015 14:08
на някой появявали ли са му се ситни капки вода на кората на багажника? Забелязах преди време, че когато вали, има дребни капчици вода, сякаш е напръскано, но не попиват. Мислех, че нещо аз съм намокрил или де да знам, но си се задържаха по ден и повече. Днес сутринта забелязах, че пак ги има и кората направо си е влажна. Стори ми се, че отгоре(до плафона) като че ли също беше леко влажно. Дали да е уплътнението между багажника и купето или може да е антената, щото там друго не ме съмнява.
Hristian
Мнение от Hristian » 05 Ное 2015 09:17
Благодаря!
Hristian
Мнение от Hristian » 07 Ное 2015 11:48

Hristian
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 99 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Мнение от Akima » 07 Ное 2015 12:11
Имам работещо оправдание - ако някога се наложи пиши ми ЛС.Hristian написа:Оправих се. Наложи се да свалям номера и съответно да счупя пломбата, ама като смених крушките после я залепих. Дано не я затрия някъде, че после трябва да мисля нещо за пред КАТ

Akima
Съвети при закупуване на Toyota RAV 4 D4D 2005 година
Мнение от blqhhh » 15 Яну 2016 11:42
За сега просто гледам обяви и на пролет смятам да направя покупката. Прочетох доста из форума./?????/
Някъде беше писано, че поддръжка на дизела е доста скъпа... Колко да е скъпа?!? Какво да гледам. При диагностика в сервиз могат ли да се видят реалните километри? Всякакви съвети и препоръки са ми добре дошли и ви благодаря предварително.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката работи перфектно!Добре дошъл.
blqhhh
- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Съвети при закупуване на Toyota RAV 4 D4D 2005 година
Мнение от skydiver » 15 Яну 2016 12:13
Иначе колко да е скъпо ...
По -скоро е важно колко би дал за отстраняване на евентуален проблем.
Успех с избора!
skydiver
Мнение от blqhhh » 15 Яну 2016 16:44
Четох отново из този форум, че има разлика в моделите втора генерация, и някакви промени по двигателя, както и изчистване на проблеми. Имаше и тестове някъде, че като цяло Rav 4 2005 D4D дават значително по-малко дефекти, за това и се ориентирах точно към тази година.
В оторизиран сервиз могат ли да се видят реалните километри на автомобила, защото на всички обяви ми се струват нереално малко:
http://www.cars.bg/c1318759 за пример.
Има ли търговци във форума, които предлагат такива коли и се знае, че са коректни? Благодаря ви!
blqhhh
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru